Terugblik lancering sportvisie 8 maart 2022

Wat fijn om veel betrokkenen bij de sport in Almere weer bij elkaar te hebben. Wij kijken terug op een feestelijke avond vol goede gesprekken en nieuwe verbindingen. Uiteraard hopen wij dat jullie dit ook zo hebben ervaren. Omroep Flevoland maakte een reportage over de avond. Deze is terug te kijken op de website van Omroep Flevoland.

De avond werd met enthousiasme en humor gepresenteerd door Mo Hersi. Het programma begon met een gesprek met wethouder sport Julius Lindenberg. Hij benadrukte het unieke karakter van Almere, de ambitie om van de stad één grote sport- en beweegaccommodatie te maken en dat iedereen de mogelijkheid heeft om in beweging te komen.

In de daar opvolgende gesprekstafels gingen partners uit de stad in gesprek over onderwerpen uit de sportvisie. Het eerste onderwerp was gezondheid. GGD Flevoland, Sport Medisch Centrum Almere, Almere & The City en Windesheim Flevoland spraken ieder vanuit hun eigen invalshoek over het belang van sporten en bewegen voor een goede gezondheid.

Na dit gesprek vertelde het Watersportverbond over de Dutch Water Week. Dit nieuwe evenement moet uitgroeien tot het grootste watersportevenement ter wereld.

Hierna gingen tafelgasten Aldefit, Stichting MTB&More, 24/8 Basketball en Sportservice Flevoland met elkaar in gesprek over sporten en bewegen in de openbare ruimte.

Het Almere Kenniscentrum Talent gaf vervolgens een toelichting op de gemeentelijke visie op bewegen.

Bij de laatste gesprekstafel spraken Super COOL! Almere, RC Bulldogs, Fit-ID, La Taurina en NOC*NSF over de sportaanbieder van de toekomst.

De hele avond is terug te kijken via de livestream.