Almere Kenniscentrum Talent

Expertisecentrum voor de ontwikkeling van sport- en beweegtalent

Een leven lang plezier in bewegen en (top)sport ontwikkelen: dat stimuleren we in Almere. Mensen die veel bewegen hebben namelijk meer energie, minder overgewicht en doen het beter op school en werk.

Als gemeente werken we daar samen met Provincie Flevoland aan via het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het doel van het AKT is het ontwikkelen en herkennen van (top)sport- en beweegtalent.

Talentontwikkeling is voor ons: ‘ieder zijn talent’. Dat betekent dat het AKT bij de een werkt aan een leven lang sporten en bewegen en bij de ander aan de ontwikkeling van (top)sporttalent. De kennis en methodes zijn wetenschappelijk getest en bewezen.

Totaalaanpak

Voor iedere doelgroep, van jong tot oud, zetten we de juiste kennis en opleidingen in. Dat doen we met coaches, vakdocenten uit het bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. Zo ontwikkelen, verzamelen, delen en verspreiden we onze kennis.

We verbinden daarnaast coaches, vakdocenten bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. 

Flevolandse aanpak

Ambassadeurs

Gregory Sedoc en Lilian de Geus zijn sinds 2018 ambassadeurs voor het AKT en zetten zich zichtbaar voor ons in. Bijvoorbeeld in promotiefilmpjes en bij activiteiten.

Gregory Sedoc deed als hordeloper drie keer mee aan de Olympisch Spelen. Windsurfster Lilian de Geus behaalde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) de vierde plek. Nu is ze goed op weg naar de Olympische Spelen in 2021 in Tokio. Beide sporters groeiden op in Almere.

AKT Factsheet