Skip to content

Wandelen

Wandelschoenen in het gras
Wandelschoenen in het gras

In Almere is volop gelegenheid om lekker te wandelen. Zo bestaat het Almerepad uit twaalf wandelingen van ongeveer tien kilometer. De wandelingen laten Almere in al haar veelzijdigheid zien. De verstedelijking, maar ook de natuur. Het ruime landschap is gevuld met moerassen, loofbossen, parken, landschapskunst, open water, kwelbeken, lanen en vogelgebieden. Ook de liefhebber van nieuwe architectuur komt aan z’n trekken. Bezoek de website van Wandelnet voor meer informatie.

Wandelen in het Oostvaardersbos

Zin in een wandeling met het gezin in de prachtige natuur in Almere? In het Oostvaardersbos kunt u prachtige wandelingen maken. Verschillende routes leiden u het hele jaar door langs bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur van Almere. Tussen de woonwijken van Almere Buiten en het moerasgebied Oostvaardersplassen ligt het Oostvaardersbos. U kunt uw wandeling starten vanaf het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, vanaf de parkeerplaats aan de Hugo de Vriesweg of vanaf NS-station Oostvaarders. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie. 

Wandelen met een gids

Ook onder leiding van een gids worden wandelingen georganiseerd. Bezoek de website van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid voor de data. Op deze website vindt ook informatie over onder andere excursies, voorlichtingsactiviteiten, de bomentuin en de jeugdnatuurclub.