Nieuwsbrief Sportbedrijf - oktober 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Almere en Judo Bond Nederland tekenen nieuw contract

Het NK Judo vond op 29 en 30 september plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort. Feestelijk onderdeel op zondag was de ondertekening door wethouder Jaap Lodders en voorzitter van Judo Bond Nederland Felix Thieme van het nieuwe contract dat de gemeente Almere en Judo Bond Nederland met elkaar zijn overeengekomen. 

Het nieuwe contract beslaat de jaarlijkse organisatie (t/m 2021) van het NKT judo (kwalificatie toernooi NK), de NK judo senioren, de NK judo -21 en de NK jiujitsu. De uitbreiding van het aantal evenementen (extra NKT judo en NK judo -21) sluit goed aan bij ons sportbeleid waarbij de budo-sporten één van de focussporten in Almere is. Onderdeel van het nieuwe contract is tevens de organisatie van side events en interventies voor inwoners van Almere. De interventies zullen in overleg tussen Judo Bond Nederland en de gemeente Almere en in samenspraak met de Combinatie Functionarissen van De Schoor tot stand komen. 


AKT Sportexperience

Vandaag is de inschrijving geopend voor de AKT Sportexperience. Met deze unieke samenwerking tussen de Rabobank Almere en het Almere Kenniscentrum Talent helpen we op 25 oktober kinderen te ontdekken waar hun sportinteresse ligt én waar ze goed in zijn. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende clinics, worden getest op hun sportvaardigheid en maken van tevoren een test om hun interesse te bepalen. De dag vindt plaats in het Topsportcentrum Almere, en kinderen (leeftijd 10-14 jaar) kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.almere.nl/sportexperience. 


Almeerse sporters in de schijnwerpers

De Almeerse windsurfster Lilian de Geus en rolstoelbasketbalster Bo Kramer kregen dinsdagavond 25 september de sportpenning uitgereikt door wethouder Jaap Lodders omdat beiden afgelopen zomer wereldkampioen zijn geworden. De uitreiking van de sportpenningen vond plaats tijdens het Sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, -vrijwilligers en -organisaties.

Voorafgaand aan het Sportcafé feliciteerde wethouder Jaap Lodders zeven andere Almeerse sporters die allen Nederlands Kampioen zijn geworden binnen hun eigen discipline: Nina Bakker (atletiek), Tessa Donker (indoor roeien), Esther Deden (handboogschieten), Aruna Stiekema (dansen), Fred Driessen (biljarten), Annick Panhuijsen (handboogschieten) en Joel Westerveld (dansen). De successen van de topsporters zijn belangrijk voor de stad: de kampioenen zijn een voorbeeld voor de jeugd, zijn ambassadeurs voor de stad en helpen om sportgerelateerde bedrijven naar Almere te halen. 


Succesvol eerste Sportcafé van het nieuwe sportjaar

Het Sportcafé is al jaren dé ontmoetingsplek voor de sport in Almere. Zo ook op dinsdag 25 september. Het eerste Sportcafé van dit sportjaar was om twee redenen extra bijzonder. Allereerst werden topsporters Lilian de Geus en Bo Kramer in het zonnetje gezet voor hun sportprestaties de afgelopen periode. De tweede reden was omdat dit het eerste Sportcafé van onze nieuwe wethouder Sport, Jaap Lodders, was. Het programma stond deels in het teken van een nadere kennismaking met wethouder Lodders, maar ging ook om het netwerken met elkaar. Via diverse onderdelen, waaronder een ronde tafel gesprek met partners en speeddates, werd dit ingevuld. Met ruim 80 deelnemers was dit Sportcafé wederom goed bezocht. Het volgende Sportcafé vindt begin 2019 plaats.


Topdrukte in het Topsportcentrum

Wat een enerverende start van het seizoen hebben we achter de rug! Maar liefst zes evenementen vonden plaats in of rondom het Topsportcentrum, waaronder de WK kwalificatiewedstrijd basketball tussen Nederland en Hongarije, de World Fighting League en Braziliaans Jiu Jitsu Flevo Open. 

Ook de komende maand staan er weer leuke evenementen op de agenda. Van 8 t/m 14 oktober vindt het Dutch Open Badminton plaats. Het weekend daarna (19 t/m 21 oktober) is het weer de beurt aan de dansers bij de Rembrandt Cup, waarbij er een sterk internationaal deelnemersveld is. En we sluiten de maand af met het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Karate op 27 en 28 oktober. Talentvolle karateka’s strijden om de nationale titel. En waar is dat mooier dan in Topsportcentrum Almere!


Even voorstellen: Monique van der Veen

Per 1 oktober 2018 versterk ik als beleidsadviseur Sportstimulering de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur van de Gemeente Almere. Mijn aandachtsgebieden liggen o.a. bij de buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen, diverse subsidieregelingen, aangepast sporten en Sportief Almere. Ik kom niet uit de sportwereld, maar heb een andere achtergrond. Ik ben met name actief geweest in het Sociale Domein van de gemeente Almere. Ik heb onder andere gewerkt als participatie adviseur in de sociale wijkteams en als jobcoach bij afdeling Werk en Inkomen. In beide werelden heb ik al gezien hoe belangrijk bewegen/sporten kan zijn. Ik zie sporten niet alleen als een doel op zich, maar ook als een instrument om mensen met elkaar te verbinden, sociaal te versterken, een middel om te ontspannen en om fit te worden/blijven.

Ik ben in Amsterdam geboren, opgegroeid in Almere en woon sinds een aantal jaren met mijn gezinnetje in Amsterdam-Noord. Persoonlijk heb ik in de afgelopen jaren steeds meer plezier gekregen in sporten. In mijn vrije tijd fiets ik veel, zwem ik en ik ben net gestart met hardlopen. Door middel van mijn enthousiasme hoop ik nog veel meer mensen het plezier in sporten te laten (her)ontdekken!


Maand van het Aangepast Sporten

November staat in het teken van aangepast sporten. Een aantal Almeerse aanbieders van deze vorm van vrijetijdsbesteding zet de deuren open tijdens reguliere trainingen zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen en eventueel zelf mee kunnen doen. Daarnaast organiseert Sportservice Flevoland een provinciaal sportcafé Aangepast Sporten op 27 november en zetten zij de sportmonitor aangepast sporten uit in Flevoland om onderzoek te doen naar de sportparticipatie van mensen met een beperking. Houd voor het programma in Almere en de rest van Flevoland de website www.sportflevo.nl/maand in de gaten.


Havas Heren 1 en Dames 1 verhuizen naar Sporthal Stedenwijk

De handbalteams Havas Heren 1 (eerste divisie) en Dames 1 (tweede divisie) zijn met ingang van seizoen 2018/2019 van thuishal gewisseld. De sporthal Indische Buurt voldeed namelijk niet meer aan de publiekscapaciteit. Vanaf nu spelen beide teams in sporthal Stedenwijk. De eerstvolgende Super Saturday (HS1 en DS1 thuis) vindt plaats op 13 oktober. Kijk voor meer informatie op www.hvhavas.nl

 

 

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.