Nieuwsbrief Sportbedrijf - maart 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Winnaars Sportverkiezingen 2018

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn 27 februari de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2018. Ruim 1000 Almeerders stemden mee voor deze verkiezingen.

Winnaars:
Sportman: Steven Bergwijn (voetbal)
Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)
Sporttalent: Keitharo Oosterwolde (atletiek)
Paralympische sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
Sportploeg: Almere City FC (voetbal)
Sportcoach: Ivar van Dinteren van Jong Almere City FC

Aanmoedigingsprijs G Sport 
Dit jaar ontving handbalvereniging Havas de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De handbalvereniging heeft sinds 2003 een G-team. Met deze prijs wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.  

Oeuvre Award 
Voetballer Hedwiges Maduro ontving uit handen van Clarence Seedorf de naar hem vernoemde Oeuvre Award voor zijn succesvolle sportcarrière.

Kijk voor meer informatie op almere.nl/sportverkiezingen


Youtubevloggers boksen en nieuwe scoreborden voor Topsportcentrum

Het leek de afgelopen week al lente, maar we zitten wat het sportseizoen betreft toch nog echt midden in het winter(indoor)seizoen. Traditiegetrouw vindt daarbij altijd het FZ Forza NK Badminton plaats in het eerste weekend van februari. Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen hebben in het enkelspel de titel veroverd in Topsportcentrum Almere. Het was voor beide spelers de derde nationale titel in hun carrière.

Ook stond er weer een editie van de World Fighting League op het programma waarbij op vrijdagavond 15 februari voor het eerst een editie van Boxing Influencers werd georganiseerd. De zaal was daarbij nagenoeg uitverkocht! De maand februari werd afgesloten met het SNS Sportgala. 

In maart staan er wat minder evenementen op de agenda. Dat heeft mede te maken met de installatie van nieuwe digitale scoreborden waardoor we twee weken gesloten zijn. Deze scoreborden zijn een grote stap vooruit waarbij er veel meer mogelijkheden zijn naast alleen het tonen van de score. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ook videobeeld te tonen.

Op 2 maart is iedereen van harte welkom bij het NK Judo -21. Daarnaast vindt in maart een nieuw evenement plaats: Harm vs. Tim, twee bekende YouTube vloggers die zaterdag 16 maart tegen elkaar strijden in de boksring. De avond wordt verder aangekleed met een meet & greet met andere bekende vloggers, en naast de hoofdwedstrijd tussen Harm en Tim staan ook de vloggers Johnquote, Paulking, Aarthos en Kwaaivines in de ring. En op zaterdag 23 maart is het weer de beurt aan de schakende schooljeugd van Almere. Tijdens het Schoolschaaktoernooi strijden ze om de Almeerse titel.  

Kijk voor alle evenementen in het Topsportcentrum op onze Facebook pagina.


Uitnodiging Sportbestuurdersontmoeting Sportservice Flevoland

Wilt u als bestuurslid eens in gesprek met andere bestuurders over onderwerpen die belangrijk zijn voor de toekomst van uw club? En wilt u zich laten inspireren door bestuurders uit andere takken van sport en andere gemeenten?

Meld u dan nu aan voor de tweede Sportbestuurdersontmoeting van Sportservice Flevoland op maandag 25 maart 2019. De bijeenkomst vindt plaats bij Rabobank Flevoland, het Ravelijn 50 in Lelystad. Kijk hier voor meer informatie.


Almeerse kampioenen gezocht!

Kent u een Almeerse Nederlands-, Europees-, Wereld- of Olympisch kampioen? Meld hem of haar aan zodat wij deze sporters in het zonnetje kunnen zetten voorafgaand aan het Sportcafé op 9 april. Stuur ons een mail met daarin de naam van de sporter(s) en de behaalde prestatie.


Save the date: Sportcafé

Het volgende Sportcafé wordt op dinsdag 9 april georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere Poort. Schrijf de datum alvast in uw agenda. Binnenkort ontvangt u de officiële uitnodiging en het programma.


Terugblik openingsweek Sporthal Haven

Tijdens de voorjaarsvakantie is de sporthal in Almere Haven feestelijk geopend met inwoners. Maandag tot en met vrijdag konden zij terecht voor allerlei activiteiten, van zaalvoetballen met spelers van Almere City FC tot bingo, en van sport & spel voor kinderen vanaf 2 jaar oud tot meesporten met Almeerse verenigingen als de Flevo Phantoms en ASC Najaden. Het was een drukbezochte en succesvolle week met dank aan De Schoor, Almere City FC, Flevo Phantoms, ASC Najaden, ATC Almere, Pickleball Almere, Almere Bowls Club, Danny Lit, Kleur in Cultuur, Droomspeelbus en ondernemers uit het centrum van Almere Haven. De sporthal is inmiddels in gebruik genomen.


Onderzoek naar manieren om inactieve Almeerse volwassenen in beweging te krijgen

Jeroen Cornet voert voor de Master Sport en Beweeginnovatie aan de HAN een onderzoek uit naar 35 tot 50 jarigen in Almere die moeite hebben om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Deze doelgroep heeft ook vaak een tijdrovend gezinsleven. Er is geen tijd, en vaak ook geen energie meer, om een sport te beoefenen of aan voldoende lichaamsbeweging te doen. Dit gaat niet alleen ten koste van de gezondheid, maar heeft ook effect op de ervaren werkdruk waardoor de balans tussen werk en privé steeds meer onder druk komt te staan. De beweegrichtlijn is sinds 2017 de geldende norm als het gaat om voldoende beweging. De laatst bekende cijfers van het RIVM laten zien dat 45% van de Almeerse volwassenen voldoet aan deze richtlijn. Daarmee scoren zij lager dan het landelijk gemiddelde van 51,7%. Ondanks al onze initiatieven en de vele mogelijkheden in Almere wordt er nog te weinig bewogen volgens de beweegrichtlijn.

Jeroen Cornet heeft het verzoek ingediend om zijn enquête via deze nieuwsbrief te verspreiden onder sport- en beweegaanbieders en experts in Almere. Hij wil graag weten hoe volgens u inactieve Almeerse volwassenen het beste in beweging gezet kunnen worden. U kunt de vragenlijst via deze link invullen, of rechtstreeks ideeën mailen via jeroencornet@live.nl 

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.