Nieuwsbrief Sportbedrijf - juni 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Vertrek wethouder Jaap Lodders

In mei heeft Jaap Lodders officieel afscheid genomen als wethouder van o.a. Sport. De VVD heeft inmiddels een nieuwe kandidaat voorgedragen. Heeft u vragen over Sport in Almere? Neem dan contact op via sportentree@almere.nl of 14 036.


Komt u naar het Sportcafé op 18 juni?

Dinsdag 18 juni vindt het volgende Sportcafé plaats in het Topsportcentrum van Almere. Deze editie wordt PowerGirlz gepresenteerd: Sybille Püttmann van Talent in Opleiding (TIO) neemt u vanavond mee in de beweging PowerGirlZ om Almeerse meisjes betere beweegkansen te bieden voor een actief en gezond leven. Daarna nemen we u mee van het nationale sportakkoord naar het lokale sportakkoord. Wat kan dit voor uw organisatie betekenen? Welke kansen en mogelijkheden gaat het akkoord bieden?

Meld u nog vóór 12 juni aan via het aanmeldformulier op almere.nl/sport


Reminder: Opening Skills Garden Almere Haven

Donderdag 20 juni openen wij officieel de Skills Garden in Almere Haven. Na een intensieve voorbereidingsperiode presenteren wij met trots deze unieke sport- en beweegvoorziening in de openbare ruimte gebaseerd op de wetenschappelijke gefundeerde visie van het Athletic Skills Model (ASM). In de Skills Garden staan de grondvormen van bewegen centraal. Het is de eerste in Europa die op basis van dit innovatieve concept is ingericht.

Om de plek officieel in gebruik te nemen organiseren wij voor al onze partners en relaties een openingscongres. We hebben een interessant programma met o.a. een lezing van hoogleraar Erik Scherder (o.a. bekend van De Wereld Draait Door) en oud-topsporter Erben Wennemars. Aanmelden voor dit congres kan via deze link.


Even voorstellen... Ismo Vorstermans

Per 1 mei ben ik de nieuwe buurtsportcoach in Almere Hout (Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold). Ik vind het een super leuke uitdaging om samen met de bewoners van Almere Hout aan de slag te gaan. Zij willen meedenken en gebruikmaken van de mogelijkheden die de omgeving biedt. Samen gaan we aan de slag om leuke, creatieve en sportieve activiteiten te ontwikkelen. Zo zetten we sport in als middel om te verbinden en om eventuele maatschappelijke problemen tegen te gaan.

Het plan is om een overkoepelende aanpak te hanteren voor Almere Hout, maar wel met belangrijke nuances per wijk/gebied. Kernwoorden voor Nobelhorst zijn bijvoorbeeld ontwikkeling en dorps en in Oosterwold zijn de kernwoorden vrijheid en organisch belangrijk. Vogelhorst wordt gekenmerkt door ruimte en rust. Ik wil iedereen in Almere Hout in beweging krijgen. Nog belangrijker: ik wil de bewoners in Almere Hout duurzaam in beweging krijgen.

Ik ben te bereiken via i.vorstermans@talentinopleiding.nl of 06-31687880. Wie weet kunnen wij samenwerken aan een mooi project!

Ismo Vorstermans


RTC Taekwondo in Almere Poort

De beste taekwondotalenten uit de regio trainen sinds begin mei bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo in Almere. De taekwondoka’s kunnen hier hun talent verder ontwikkelen bovenop hun reguliere trainingsschema en zich verder voorbereiden op de (inter)nationale taekwondowedstrijden.  

Het RTC Taekwondo is het eerste trainingscentrum voor een budosport in Almere, één van de focussporten van de gemeente. Inmiddels zijn er in de stad zes RTC’s gevestigd om talentvolle sporters vanuit de regio op te leiden. Na de trainingscentra voor badminton, zeilen, windsurfen, handboogschieten en triatlon vormt het RTC Taekwondo een mooie aanvulling. Hiermee vervult de gemeente ook één van de ambities uit de sportnota ‘Almere, sportief in beweging’.  

Deelnemers van het RTC gaan twee keer per week trainen in de dojo in de AKT-ruimtes in het Olympiakwartier Almere Poort. Deze trainingen komen bovenop hun bestaande trainingsschema. De beste twaalf tot zestien talenten in de leeftijd 12 tot 18 jaar worden geselecteerd door de bond. Dankzij de RTC-status kunnen talentvolle taekwondoka’s zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale taekwondosport. Het RTC is een samenwerking tussen Taekwondo Bond Nederland, Provincie Flevoland, Topsport Flevoland, Gemeente Almere en Almere Kenniscentrum Talent.


'Ga je mee het water op?' bij Marina Muiderzand

Op 15 juni organiseert Marina Muiderzand tijdens het Nationale Meevaarweekend activiteiten onder het mom van 'Ga je mee het water op?'. Deelnemers van 8 tot 80 jaar (moeten wel kunnen zwemmen) kunnen sloeproeien, zeilen, surfen, suppen, catamaranzeilen, sloepvaren of zeilen op een kajuitzeiljacht. Inschrijven of informatie via info@marinamuiderzand.nl.


Derde NK G inline-skaten, 22 juni

Zaterdag 22 juni strijden zo'n 30 inline-skaters met een (verstandelijke) beperking om het Nederlands Kampioenschap inline-skaten op de skeelerbaan van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV). Rijders van diverse schaats- of skeelerverenigingen met een G-groep komen uit heel Nederland naar Almere toe voor dit  evenement. Er wordt gereden op de 100m, 300m, 500m en/of de 1.000m. In de ochtend wordt de divisioning gereden en ’s middags de finales. Het NK is een samenwerking tussen Super COOL!, ASV en de KNSB.


Terugblik kick-off Cultuur@CruyffCourts

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit de wijk toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid acht weken lang gratis kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, zingen, dansen en fashion lab.   

Op 22 mei trapte wethouder Hilde van Garderen Cultuur@CruyffCourts in Stedenwijk feestelijk af. Tijdens de kick-off vond ook de officiële bekendmaking van de nieuwe partners vanuit het Sociaal Convenant Cruyff Court plaats. Hierin is afgesproken om (wederom) 10 jaar lang sport-, beweeg- en participatieaanbod op de Cruyff Court mogelijk te maken.

Cultuur@CruyffCourts wordt naast de aanbieders uit de wijk mede mogelijk gemaakt door de Talent in Opleiding, De Schoor en KLEURinCULTUUR. Het wordt ondersteund door het Cultuurfonds Almere, de deelnemers van Vriendenloterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/almere  

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.