Nieuwsbrief sport - januari 2020

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Graag maakt team Sport van deze gelegenheid gebruik om u het beste te wensen voor 2020!

We kijken terug op een mooi sportjaar. In 2019 hebben we vanuit de gemeente hard gewerkt aan o.a. het aanbod van accommodaties. Zo is in Almere Poort in november de blaashal geopend als tijdelijke accommodatie voor binnensport, vierden we begin van het jaar de opening van de gloednieuwe sporthal in Almere Haven, en opende wethouder Julius Lindenbergh in juni de unieke Skills Garden naast de sporthal in het Stadswerfpark. Ook is afgelopen jaar het Mountainbikeparcours bij de Kemphaan en Braambergen geopend. 

Het jaar 2020 staat in het teken van grootse sportevenementen in het buitenland zoals het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Hier doen ook Almeerse sporters aan mee! We houden u hier de komende maanden graag over op de hoogte. In Almere zelf vindt dit jaar een ander groot internationaal evenement plaats: het WK Triathlon long distance tijdens Challenge Almere-Amsterdam. Daarnaast vinden er ook weer mooie wedstrijden plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort, zoals het NK Judo en de bekerfinale handbal. Genoeg te doen dus voor de sportliefhebbers van Almere!

Komend jaar staat voor ons team in het teken van beleid: in het voorjaar wordt het Lokaal Sportakkoord ondertekend en werken we gedurende het jaar samen met de stad toe naar een nieuwe sportnota die vanaf 2021 gaat gelden. De visie op veelzijdig bewegen, zoals toegepast in de Skills Garden in Almere Haven, voeren we het komende jaar door in een aantal andere speel- en beweegplekken. Ook hierover houden we u via deze nieuwsbrief en de verschillende Sportcafé's op de hoogte.

We wensen iedereen een mooi sportjaar toe en zien u graag bij onze activiteiten.

Team Sport, gemeente Almere


SNS Sportgala 2020

Almere viert sport! Tijdens het SNS Sportgala op 12 februari 2020 in het Topsportcentrum worden de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Hierbij worden de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Paralympische Sporter, Sportploeg en Sportcoach geëerd om hun prestaties.

Nieuw dit jaar zijn de categorieën Sportvrijwilliger en Sportclub van het jaar: de vrijwilliger die onmisbaar is voor de club en de betrokken sportaanbieder die het verschil maakt in de wijk of onze stad. Dit jaar staan ze op het podium naast de topsporters uit Almere.  

Bekendmaking genomineerden
Vanaf woensdag 8 januari maken we via de Stadhuis-aan-huispagina's in de Almere DEZE WEEK, almere.nl/sportverkiezingen en ons twitteraccount bekend wie de genomineerden zijn. We starten met de bekendmaking van de genomineerde Sportvrijwilligers en Sportclubs.

Stemmen
Van 29 januari t/m 9 februari is vervolgens de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via almere.nl/sportverkiezingen stemmen op hun favoriete sporters, teams, coaches, clubs en vrijwilligers. 

Aanmelden SNS Sportgala
Deze week ontvangt u de officiële uitnodiging voor het SNS Sportgala op 12 februari 2020 in het Topsportcentrum. U kunt zich t/m 5 februari via almere.nl/sportverkiezingen aanmelden. Deze avond worden de winnaars bekend gemaakt van de Sportverkiezingen 2019, en vinden er verschillende optredens plaats. Toegang is gratis.

We zien u graag in februari in Almere Poort!


Januari in het Topsportcentrum

In januari staat het Topsportcentrum in het teken van Twirl en de regio finales voor zaalhockey. Daarnaast start 31 januari de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2020 in Almere Poort. Het kwalificatietoernooi op vrijdag 31 januari is voor iedereen gratis toegankelijk. Wilt u badminton eens live meemaken? Dan is dit een mooie dag om eens langs te komen in het Topsportcentrum!

De huidige Nederlands kampioenen zijn Mark Caljouw bij de heren en Soraya de Visch Eijbergen bij de vrouwen. Het was voor beide spelers de derde nationale titel in hun carrière. Soraya de Visch Eijbergen greep de nationale titel in 2019 in het vrouwenenkel door in de finale Gayle Mahulette te verslaan. Mark Caljouw, de nummer 35 van de wereldranglijst, won de finale tegen de Almeerse speler Aram Mahmoud. Kom van 31 januari t/m 2 februari naar het Topsportcentrum en maak live mee wie de nieuwe Nederlandse Kampioenen worden! Wist u trouwens dat badminton sinds 1992 op het programma van de Olympische spelen staat? 

Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina  


Opleiding Athletic Skills Model (ASM)

In maart 2020 start de instructeursopleiding Athletic Skills Model (ASM) Advanced weer in Almere. De opleiding vindt plaats op 12 maart, 19 maart, 2 april en 16 april. Professionals uit Almere die opgeleid willen worden in ASM kunnen hier ook aan deelnemen. Het Almere Kenniscentrum Talent biedt hen financiële ondersteuning. Kijk voor de voorwaarden op almere.nl/akt. Heeft u interesse in deze opleiding? Schrijf u dan in via athleticskillsmodel.nl


Vindsubsidies.nl

Bent u voor uw vereniging op zoek naar subsidiemogelijkheden? Almere heeft een eigen pagina op de website vindsubsidies.nl waar u informatie vindt over mogelijke regionale, landelijke en Europese subsidiemogelijkheden. Heeft u vragen over subsidies? Neem dan contact met ons op via sportentree@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.