Nieuwsbrief sport - december 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Uitbreiding team Sport: Josta Visser & Tim Tier-van Lit stellen zich voor

Vanaf 1 november is ons team uitgebreid met twee nieuwe medewerkers: Josta Visser en Tim Tier-van Lit.

Tim ondersteunt het AKT en helpt met de doorontwikkeling en borging van het project. “Ik ben blij dat ik bezig mag gaan met de ontwikkelingen van sport en bewegen in de stad vanuit het AKT, in zowel breedte als topsport. Sport en bewegen voor iedereen!”

Josta richt zich vanuit team Sport op sportstimulering. “Vanuit mijn eerdere werkzaamheden bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere heb ik ervaren hoe belangrijk sport- en cultuur deelname is. Ik hoop vanuit mijn nieuwe functie, over de hele stad en samen met de inwoners, de trots en het plezier voor sport te kunnen uitdragen. Juist ook bij de doelgroepen waar dit minder vanzelfsprekend is.”

Team Sport is blij met de aanvulling op ons beleidsteam. Wilt u kennismaken met onze nieuwe collega’s? Zij zijn aanwezig bij de diverse Sportcafés en het SNS Sportgala. Of mail hen voor vragen en/of opmerkingen: Josta – jostavisser@almere.nl en Tim – tptier@almere.nl


Update Lokaal Sportakkoord

In de vorige nieuwsbrieven en bij de Sportcafé's hebben we u verteld over de ontwikkeling van een Lokaal Sportakkoord. Doel van dit akkoord is alle Almeerders te stimuleren om te sporten en bewegen. Voor de uitvoering stelt de overheid twee jaar lang een uitvoeringsbudget beschikbaar, om bestaande initiatieven te versterken en nieuwe initiatieven op te starten. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat input voor dit akkoord vanuit lokale partijen komt. Daarvoor hebben we met u verschillende bijeenkomsten gehad, waarbij een groot aantal betrokken organisaties heeft meegedacht over de inhoud van het sportakkoord. Op basis van deze input richten we ons in Almere met het sportakkoord op het versterken van lokale samenwerking om zo alle Almeerders te bereiken.

Ons streven is de activiteiten in het akkoord zo vorm te geven, dat het voor partijen ook mogelijk is om in een later stadium aan te haken.

Ondertekening april 2020
Onze ambitie was om het Sportakkoord op 8 november jl. te ondertekenen. Dit is om twee redenen te ambitieus gebleken:

  • Het zorgvuldig organiseren van draagvlak bij verschillende lokale partners kost om verschillende redenen iets meer tijd, maar is belangrijk voor het succes van het Sportakkoord.
  • Daarnaast willen we op het moment van ondertekening ook het uitvoeringsplan gereed hebben, zodat we meteen aan de slag kunnen. Het uitstellen van ondertekening tot begin april 2020 geeft ons hiervoor de nodige ruimte.

Voor de hoogte van het uitvoeringsbudget heeft dit uitstel geen gevolgen, alleen voor het moment van het beschikbaar stellen van het bedrag. Dat wordt nu mei 2020.

Wij gaan ervoor een sterk en breed gedragen Sportakkoord in Almere op te stellen, dat bijdraagt aan veel sport- en beweegplezier voor álle inwoners. Overweegt u met uw organisatie om het Almeerse sportakkoord mee te ondertekenen? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Ronald Voogd via sportentree@almere.nl  


Blaashal Almere Poort geopend

Maandag 25 november nam de Almeerse hockey club als eerste vereniging gebruik van de tijdelijke blaashal in Almere Poort. Vanaf nu kunnen verenigingen en scholen aan de Jasper Warnerstraat terecht voor hun binnensport activiteiten.

De hal heeft één zaaldeel dat kan worden ingezet voor onder meer badminton, handbal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal. De blaashal wordt ook ingezet voor bewegingsonderwijs.

Meer informatie staat op almere.nl/sport. Neem voor vragen of reserveringen contact op via  sportverhuur@almere.nl.


Terug- en vooruitblik Topsportcentrum

De maand november begon in het Topsportcentrum met de Special Olympics. Ruim 500 sporters met een verstandelijke beperking gingen bij verschillende sporten zoals hockey, turnen, darten en atletiek de strijd aan met elkaar. Andere evenementen in november in het Topsportcentrum waren Brazilian Jiu Jitsu, de voorrondes voor het NK Twirl, het Topjudotoernooi en de TeamNL Talentdag. Daarnaast kwamen 4.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs naar Almere Poort voor de Studie Experience om zich te oriënteren op een studie of beroep. 

December begon afgelopen weekend met de kwartfinales van de Nationale jeugdmeerkampen Tafeltennis. Dit toernooi werd georganiseerd door tafeltennisvereniging Almeerspin. Halverwege december vinden de voorrondes voor het NK Twirl plaats. De Nederlandse Twirlbonden organiseren graag wedstrijden in Almere vanwege het hoge plafond van het Topsportcentrum. Twirlen is een sport waarbij je de baton gebruikt voor oefeningen op muziek. Het is een combinatie van ballet, ritmische gym en dansen met technische onderdelen. Het NK Twirl vindt in januari plaats in de Topsporthal.

Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina


Save the date: SNS Sportgala 2020

Almere viert sport! Tijdens het SNS Sportgala op 12 februari 2020 in het Topsportcentrum worden de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Hierbij worden de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Paralympische Sporter, Sportploeg en Sportcoach geëerd om hun prestaties.

Nieuw dit jaar zijn de categorieën Almeerse club en Almeerse sportheld van het jaar: de sporter en/of vrijwilliger die onmisbaar is voor de club en de betrokken sportaanbieder die het verschil maakt in de wijk of onze stad. Dit jaar staan ze op het podium naast de topsporters uit Almere.  

Vanaf half januari kunt u op uw favorieten stemmen via almere.nl/sportverkiezingen. Kom vervolgens naar het SNS Sportgala waar de winnaars bekend worden gemaakt. In januari ontvangt u de officiële uitnodiging met aanmeldmogelijkheden.

Vanaf januari 2020 maken we o.a. via de website almere.nl/sportverkiezingen, de Stadhuis-aan-huispagina’s in de Almere DEZE WEEK en via Twitter @SportAlmere bekend wie de genomineerden zijn.


Sloeproeien Almere zoekt stoere mannen en vrouwen

Sloeproeien Almere zoekt nieuwe leden. Zij zijn het hele jaar door actief op het IJmeer en Gooimeer, en hun thuisbasis is Marina Muiderzand. Kijk voor meer informatie en proeftrainingen op sloeproeienalmere.nl. Ze zijn overigens ook op zoek naar sponsoren.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.