Nieuwsbrief Sportbedrijf - april 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Onthulling Wall of Fame bij Topsportcentrum

Dinsdag 9 april onthult wethouder Jaap Lodders de Wall of Fame van Almeerse sporters bij het Topsportcentrum in Almere Poort. Hiermee eert de gemeente Europese-, Wereld- of Olympisch kampioenen en andere sporters die topprestaties hebben geleverd. De onthulling vindt om 17.30 uur plaats voorafgaand aan het Sportcafé. Na de onthulling vindt u op sportbedrijf.almere.nl het overzicht van de sporters die op de Wall of Fame staan. 


Sportcafé: heeft u zich al aangemeld?

Dinsdag 9 april vindt het volgende Sportcafé plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort. U kunt zich nog voor 3 april aanmelden via sportbedrijf.almere.nl

Deze editie van het Sportcafé belooft wederom een interactieve avond te worden. Het Sportcafé begint met het onderwerp “gezondere sportvereniging”. Vervolgens duiken we in het hoofd van andere generaties: waar liggen de kwaliteiten van bijvoorbeeld generatie X of Einstein? Hoe kun je deze kwaliteiten inzetten om samen te werken? En hoe helpt dit inzicht om bijvoorbeeld leden en vrijwilligers te werven en te behouden, of doelgroepen als senioren aan je activiteiten te binden? Generatiespecialist Marjolein Risseeuw buigt zich in deze interactieve sessie samen met de aanwezigen over de verschillen tussen generaties.


Realisatie Skills Garden van start!

De schop gaat deze week de grond in! Wat nu nog een groen grasveld met een bult zand is in het Stadswerfpark van Almere Haven, moet over enkele weken omgetoverd zijn tot een inspirerende beweegomgeving voor alle inwoners in Almere. Er is de afgelopen maanden achter de schermen veel werk verzet om te komen tot dit punt.

De Skills Garden in Almere is de eerste in Nederland die op dergelijke wijze wordt ingericht en is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de gemeente Almere, ASM, Kragten, Dusseldorp en het AKT. Meer informatie over de opening en het bijbehorende programma volgt binnenkort via almere.nl/akt


Topsportcentrum

De maand maart was relatief rustig in het Topsportcentrum. Zo was de Topsporthal twee weken gesloten zodat de nieuwe scoreborden geplaatst konden worden. In april gaan we weer goed van start met drie mooie evenementen:

Op 11 april trappen we af met een heren handbalinterland voor kwalificatie voor het EK2020. Het Nederlands Herenteam is ingedeeld in een groep met Slovenië, Letland en Estland. De nummers één en twee uit de groep plaatsen zich voor het EK dat van 10 t/m 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK. Oranje is de EK-kwalificatie gestart in oktober met winst op Estland en een verloren wedstrijd tegen Letland. De tegenstander van de komende twee wedstrijden is Slovenië. Zij zijn de grote favoriet voor de groepswinst.

Zaterdag 20 april keren de Harlem Globetrotters terug naar Almere. De balkunstenaars trakteren het publiek weer op een wervelde show.

De maand sluiten we wederom af met handbal. Op zondag 28 april vinden traditiegetrouw de landelijke bekerfinales plaatst.

Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina.


Meld aanbod aan op SportiefAlmere.nl

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Almere kan deelnemen aan sport, ook de mensen die, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk in aanraking komen met het reguliere verenigingsaanbod in de stad. We bieden u als vereniging en sportaanbieder met Sportief Almere een digitaal platform om sportactiviteiten aan te bieden. De activiteiten mogen voor alle doelgroepen aangeboden worden: kinderen, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op sportiefalmere.nl


Holland Cup met Pasen van start in Almere

Op zaterdag 20 en zondag 21 april wordt de Holland Cup voor de 29e keer georganiseerd in Almere. De Holland Cup is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi waar ruim 200 teams uit 12 landen aan meedoen. Het wordt georganiseerd door de Almeerse voetbalverenigingen FC Almere, ASC Waterwijk, Sporting Almere en AS’80. Het toernooi vindt ook op de velden van deze voetbalverenigingen plaats.  

Deelnemers komen uit Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland, België, Tsjechië, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Italië.  

Op vrijdag 19 april vindt de openingsceremonie van de Holland Cup plaats bij Almere City FC tijdens de wedstrijd Almere City FC – Telstar. De Holland Cup zelf is het hele weekend gratis te bezoeken bij de genoemde voetbalverenigingen. Elke voetbalvereniging heeft op de zondagmiddag een eigen afsluiting, waar elke deelnemer een medaille krijgt. In totaal worden er ruim 4000 gasten verwelkomd in Almere. Deze verblijven onder andere in het Oostvaarders College Almere.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.