Direct naar paginainhoud

Week van het aangepast sporten in Almere

Uniek Sporten Uitleen

Uniek Sporten Uitleen

Van 2 t/m 8 november staat Flevoland, dus ook Almere, in het teken van aangepast sporten. De hele week wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor Almeerders met een beperking. 

Heeft u een beperking en wilt u graag sporten of bewegen? Er is in Almere altijd een sport die bij u past. Bij ASC Najaden on Wheels is bijvoorbeeld rolstoelhandbal mogelijk voor mensen vanaf 14 jaar met of zonder beperking (rolstoelhandbalverberg dit@najaden.nl). Sporters tussen de 7 en 30 jaar kunnen ParaHockey beoefenen bij de Almeerse Hockey Club (parahockeyverberg dit@almeersehockeyclub.nl). En uiteraard is ook voetbal mogelijk. Bij SC Buitenboys kunnen Almeerders vanaf 15 jaar terecht (secretarisverberg dit@buitenboys.nl). Een sport die bij uitstek geschikt is voor mensen met een beperking is Aikido. Bij de Aikidojo Poort kunnen mensen van 6-60 jaar sporten (infoverberg dit@aikidojopoort.nl). 

U kunt ook meedoen aan eenmalige activiteiten. Zo wordt op 7 november in heel Flevoland 7 km gewandeld. In Almere is de start om 11.00 uur op de Esplanade. Sportmaatjes en sporters met een verstandelijke beperking kunnen zich aanmelden via meedoenverberg dit@supercoolalmere.nl.

Uniek Sporten Uitleen
In Almere zijn veel mogelijkheden om te sporten en bewegen met een beperking. Uniek Sporten helpt u via hun website en app bij het zoeken naar een sportaanbieder bij u in de buurt.

Indien u wel wilt sporten maar daar niet de juiste hulpmiddelen voor heeft, kunt u via Uniek Sporten Uitleen gratis een sporthulpmiddel lenen en uitproberen: www.unieksporten.nl/uitleen.

Hulp bij het vinden van de juiste sport
Jolanda Gudde is de coördinator Aangepast Sporten voor Almere. Zij brengt vraag en aanbod van aangepast sporten en bewegen bij elkaar. “Sporten is een belangrijke vrijetijdsbesteding voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking,” aldus Gudde. “Het voorkomt bijvoorbeeld dat je in een sociaal isolement terecht komt.” Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jolanda via jguddeverberg dit@deschoor.nl.