Geslaagde editie Sportcafé

Op 30 mei organiseerde de gemeente Almere weer hét Sportcafé. Julius Lindenbergh, wethouder Sport, blikte in zijn opening terug op de lancering van de Sportvisie afgelopen maart en sprak zijn waardering uit voor de sportverenigingen, sportaanbieders en alle sportprofessionals. Dankzij hun inzet konden vele Almeerders tijdens de coronaperiode blijven sporten en bewegen en daarmee werken aan hun gezondheid.

Daarna werd een eerste terugkoppeling gegeven van de resultaten van het onderzoek dat NOC*NSF de afgelopen maanden heeft uitgevoerd naar de wensen en behoefte van sportaanbieders, nu en in de toekomst. Eén van de uitkomsten was dat de huidige ondersteuningsmogelijkheden voor sportaanbieders onvoldoende inzichtelijk waren. Om hier direct de eerste stappen in te zetten, waren er pitches van diverse organisaties en projecten waar sportaanbieders mee aan de slag kunnen. Vervolgens konden de geïnteresseerden met hen in gesprek bij diverse kramen.

Uiteraard was er aan het einde ook weer voldoende ruimte voor de gasten om te netwerken of gewoon even bij te praten. We kijken terug op een geslaagde avond. Het volgende Sportcafé zal in september plaatsvinden. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op almere.nl/sport.