Nederlandse jeugdselectie American Football strijdt in EK-kwalificatietoernooi in Almere

5 mei 2017

De Nederlandse jeugdselectie American Football de Dutch Junior Lions, strijdt in het pinksterweekend om een plek op het EK in Frankrijk tijdens een groot internationaal kwalificatietoernooi in Almere. Zij nemen het op tegen de nationale teams van Spanje, Duitsland en Zwitserland in het Yanmar stadion van Almere City FC.

De Almeerse American Football vereniging Flevo Phantoms helpt bij het organiseren van het toernooi. Zij levert bovendien al jaren spelers aan het nationale jeugdteam. Om Almeerders kennis te laten maken met deze sport, organiseert de vereniging Flevo Phantoms flag football clinics op diverse scholen in Almere. Bovendien bieden zij een proefles American Football aan.

American Football is een opkomende sport in Nederland. Hoewel het een fysieke sport is, is er geen ruimte voor onsportief gedrag op het veld. Hoewel het er stevig aan toe gaat, is de sport vooral tactisch en spectaculair. Het hoofddoel is het over de achterlijn brengen van de bal voor een zogenoemde touchdown. Het vooruitbrengen van de bal kan op verschillende manieren: door de bal te gooien, door te rennen achter blokkers, maar ook door tussen de palen te schieten. Het spel is voor iedereen geschikt, van kleine wendbare ‘runningbacks’ tot lange, snelle receivers en grote sterke blokkers.  Maak kennis met deze opkomende sport bij vereniging Flevo Phantoms uit Almere door mee te doen met een flag football clinic of door een proefles te nemen. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.afbn.nl.