Sportcafé

De gemeente Almere organiseert 3 keer per jaar het Sportcafé. Dat is een informele bijeenkomst over actuele thema’s voor onder meer sportverenigingen en sportorganisaties uit Almere. Kom in contact met andere sportbestuurders, sportvrijwilligers, sportorganisaties, buurtsportcoaches en lokale politiek. Het Sportcafé is de plek waar sport iedereen verbindt!

Digitaal Sportcafé 20 september 2021

Op maandag 20 september organiseert de gemeente Almere het eerste Sportcafé van het nieuwe seizoen 2021-2022. We hebben er, gelet op het coronavirus COVID-19, opnieuw voor gekozen om het Sportcafé digitaal plaats te laten vinden. Dit keer in de vorm van een webinar met het thema “inzicht in het functioneren van jouw vereniging” geleid door een expert van het netwerk Back2Basics. Eind november hopen we weer een informeel fysiek Sportcafé te organiseren. Onder het genot van een hapje en drankje lanceren we dan samen met jullie de nieuwe Sportvisie en Uitvoeringsprogramma 2022-2026.

Programma

19.15 uur | Inloop digitale wachtruimte
19.30 uur | Opening door wethouder Julius Lindenbergh
19.35 uur | Webinar Back2Basics: inzicht in het functioneren van jouw vereniging
21.00 uur | Einde

Vitale sportverenigingen zijn belangrijk

Sport- en beweegaanbieders zijn belangrijk voor Almere en haar inwoners. De verenigingen zorgen voor een solide basis. Maar functioneer je vereniging wel optimaal? In hoeverre is het voor de leden duidelijk waar de vereniging voor staat? Hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? Heb je de barbezetting elke wedstrijd rond en voldoende ouders om te rijden? Heb je soms het gevoel dat het dweilen met de kraan open is? Lutger Brenninkmeijer van Back2Basics neemt je mee naar een gezondere vereniging en in plaats van symptoom bestrijding gaan ze het fundamenteel anders doen! Hoe? Bekijk alvast de video.

Deze editie van het Sportcafé staat dus in het teken van de vereniging. Na het welkomstwoord van wethouder Sport Julius Lindenbergh neemt Lutger Brenninkmeijer het programma over. Met elkaar gaan we in gesprek over het waarom van de vereniging. Hoe maak je met elkaar een vereniging en zorg je dat draagvlak en betrokkenheid ontstaat bij je leden, ouders van leden, sponsoren en je omgeving? In groepjes vertellen we elkaar wat er goed gaat en waar nog uitdagingen zijn.

Lutger Brenninkmeijer begon op zijn vijftiende als vrijwilliger op zijn verenging en heeft al ruim 35 jaar ervaring in diverse functies op een sportclub: van trainer tot aan technisch directeur, van jeugdbestuurslid tot aan commercieel manager. Hij is verbonden aan het Back2Basics netwerk en adviseert verenigingen, bonden en bedrijfsleven over sportmanagement en -marketing. Tevens is hij als opleider verbonden aan het NOC*NSF en KNHB.

Aan het eind van de bijeenkomst hebben we nieuwe inzichten opgedaan over wat er goed gaat en waar nog ruimte voor verbetering is. Het Lokaal Sport Akkoord kan mogelijk (financiële) ondersteuning bieden bij nieuwe initiatieven die anders moeilijk van de grond komen. Meer weten over het Lokaal Sport Akkoord? Kijk op: Almere.nl/sport.

We zien jullie graag de 20e!

Aanmeldformulier Digitaal Sportcafé 20 september 2021

Sportcafé

Jouw gegevens