Direct naar paginainhoud

De gemeente Almere organiseert drie keer per jaar het Sportcafé: een informele bijeenkomst waarin actuele thema’s voor o.a. sportverenigingen en sportorganisaties uit Almere aan bod komen. Kom in contact met andere sportbestuurders, sportvrijwilligers, sportorganisaties, buurtsportcoaches en lokale politiek. Het Sportcafé is de plek waar sport iedereen verbind!

Het volgende digitale Sportcafé vindt maandag 12 april 2021 plaats. Hieronder vind je meer informatie over het programma. Meld je via onderstaand formulier aan voor het Sportcafé en de workshops.

Sportcafé 12 april 2021 - Verenigingsondersteuning

Sport- en beweegaanbieders zijn belangrijk voor Almere en haar inwoners. We hebben veel sterke sportclubs, maar er wordt ook steeds meer van hen gevraagd. Vernieuwen, samenwerken, maatschappelijk ondernemen, nieuw aanbod, veilig sportklimaat, gezonde sportkantines, enzovoort. En dat alles tijdens een pandemie die de reguliere activiteiten grotendeels stil legt. Om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen, is een solide basis nodig.

Daarom kunnen sportaanbieders ondersteuning krijgen vanuit onder andere het Lokaal Sportakkoord. Dit noemen we Sport Services. Deze editie van het Sportcafé staat in het teken van deze verenigingsondersteuning. Na het welkomstwoord van wethouder Sport Julius Lindenbergh en een korte inleiding op het thema, worden er verschillende services uitgelicht in workshops. Zo kun je snel en makkelijk kennismaken met alle mogelijkheden die de services bieden.

Programma

19.15 uur            Inloop digitale wachtruimte
19.30 uur            Opening wethouder
19.35 uur            Inleiding thema Verenigingsondersteuning
19.50 uur            Workshop ronde 1
20.20 uur            Korte pauze
20.25 uur            Workshop ronde 2
20.55 uur            Plenair afronden
21.00 uur            In gesprek met..
21.20 uur            Einde

Aanmelden