Onderwijs

Met specifieke programma's stimuleert het AKT Almeerse jeugd om meer te bewegen. Het is belangrijk dat zij uitvinden welke sport bij hen past, zodat ze gemotiveerd en langer blijven bewegen. Voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs biedt het AKT daarom speciaal beweegaanbod aan.

AKT Naschoolse lessen

Voor kinderen van groep 1 tot en met 8 organiseren we samen met de vakgroep gratis AKT naschoolse sportlessen: KidsXtra, SportXtra, Kids+, Gym+ en ASM Academie. Het AKT heeft nu vijf gratis naschoolse beweegprojecten, verspreid over Almere: zie onderstaande kaart.  Meer informatie en inschrijven voor de naschoolse sportlessen kan via sport en cultuur.

AKT Sportdagen

Ieder jaar leggen ruim 4.000 Almeerse kinderen de MQScan af tijdens de AKT Sportdagen in het Topsportcentrum in Almere Poort. Hiermee kunnen zowel scholen als de gemeente de beweegvaardigheid van schoolgaande jeugd meten. Bovendien ontdekken de kinderen zelf nieuwe sporten tijdens verschillende clinics.

AKT Sportexperience

In de herfstvakantie ontdekken kinderen (9-14 jaar) hun sportpassie tijdens de AKT Sportexperience in het Topsportcentrum. Almeerse verenigingen geven clinics aan kinderen. Via een vragenlijst en deelname aan clinics op hun interessegebieden, ontdekken kinderen nieuwe sporten.    

Team NL Talentdag

Samen met het NOC*NSF organiseert het AKT de Team NL Talentendag. Jongeren uit heel Nederland kunnen zich voor deze dag aanmelden. Ze worden getest op verschillende sportcapaciteiten, waarbij TeamNL kijkt of zij topsporttrajecten in kunnen bij een van de bonden. Meer informatie: nocnsf.nl/talentdag