Direct naar paginainhoud

We vinden het belangrijk dat iedereen makkelijk en dicht bij huis kan sporten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een beperking. 

Uniek Sporten Uitleen

Veel sportverenigingen bieden aangepast sporten aan en instellingen richten zich specifiek op activiteiten voor mensen met een bepaalde beperking. Bent u op zoek naar sportaanbieders die aangepast sporten bieden? Kijk op www.unieksporten.nl voor het aanbod.

Indien u wel wilt sporten maar daar niet de juiste hulpmiddelen voor heeft, kunt u via Uniek Sporten Uitleen gratis een sporthulpmiddel lenen en uitproberen. Kijk op www.unieksporten.nl/uitleen.

Hulp bij het vinden van de juiste sport

Wilt u niet alleen weten waar u aangepast kunt sporten, maar ook welke sport bij u past? Dan kunt u terecht bij coördinator Aangepast sporten Jolanda Gudde. Zij brengt vraag en aanbod van aangepast sporten en bewegen bij elkaar. “Sporten is een belangrijke vrijetijdsbesteding voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking,” aldus Gudde. “Het voorkomt bijvoorbeeld dat je in een sociaal isolement terecht komt.” Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jolanda via jgudde@deschoor.nl.