Aangepast sporten

Iedereen zou makkelijk en dicht bij huis moeten kunnen sporten, óók mensen met een beperking. Dat vinden wij belangrijk. Op deze pagina vind je informatie over aangepast sporten in Almere.

Hulp bij het vinden van de juiste sport, Uniek Sporten

Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt. Het Almeerse en landelijke aanbod vind je op unieksporten.nl. Heb je vragen over aangepast sporten? Neem dan contact op met een wijkwerker uit het wijkteam of de huisarts, die kunnen je verder helpen om in beweging te komen.

Sport je nog niet, dan kun je dit met Uniek Sporten Thuis op een laagdrempelige manier uitproberen. Als je al regelmatig sport, maar ook thuis wilt kunnen sporten, dan biedt de app vele oefeningen. Kom je uit een revalidatietraject en wil je verder werken aan het verbeteren van je spieropbouw? Ook dan biedt de app volop mogelijkheden.

Opzoek naar de juiste sporthulpmiddelen?

Wil je graag sporten, maar heb je daar (nog) niet de juiste sporthulpmiddelen voor? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat je gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Je krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool van unieksporten, kun je de sport kiezen die het beste bij je past.

Platform aangepast sporten

Het platform aangepast sporten is een netwerk met verschillende partijen uit Almere die verbonden zijn aan het aangepast sporten. Deze partijen zijn een spreekbuis en bestaan uit vertegenwoordigers van de verschillende doelgroepen. De doelgroepen zijn o.a. verstandelijke beperking, chronisch ziek, ASS of achterstand tot de maatschappij. 

Het platform ondersteunt in de verbinding, korte lijnen en gezamenlijke zichtbaarheid van het netwerk. Het platform zet het aangepast sporten op de kaart. Op dit moment bestaat het netwerk uit o.a. De Schoor - coördinator aangepast sporten, Sportservice Flevoland, Almere Speciaal, Passend Onderwijs Almere, Triade Vitree, Merem Revalidatie, MEE IJsseloevers, ’s Heeren Loo, De Kinderkliniek, Leger des Heils en diverse sportaanbieders zoals SuperCOOL!, Inside Out Sports, Electric Fitness Almere, Handbalvereniging ASC Najaden, Maru Almere en Fietsmaatjes Almere. Sluit jij ook aan?

Week van het Aangepast Sporten

Elke jaar in de tweede week van november besteden we in Flevoland extra aandacht aan sporten en bewegen voor mensen met een beperking tijdens de Week van het Aangepast Sporten. In deze week is het mogelijk om een gratis proefles te volgen en zijn inspiratiesessies speciaal voor sportaanbieders vanuit Sportservice Flevoland. Indien er meer informatie is over de week van het aangepast sporten 2023 kun je dit op deze pagina terug vinden. Hieronder een video van de week van het Aangepast Sporten 2022 waarin Femke en Peter vertellen waarom rolstoelhandbal zou leuk is om te doen.

Meer informatie

Heb je vragen over het aangepast sporten in Almere of wil je je gelijk aanmelden voor het eerstvolgende platformoverleg? Dan kan je contact opnemen met Josta Visser via jostavisser@almere.nl.

Het eerstevolgende platformoverleg is op dinsdag 7 maart van 15.30 tot 17.30 uur.