Direct naar paginainhoud

Sporten in Almere

Om haar inwoners te stimuleren te sporten en bewegen, biedt Almere een breed en kwalitatief hoogwaardig aanbod buiten- en binnensportaccommodaties en zwembaden aan verspreid over de hele stad. Maar als stad in het groen en aan het water biedt Almere veel meer dan dat. Veel Almeerders gebruiken de buitenruimte om te sporten en te bewegen. Met tal van voorzieningen als playgrounds, speelpleinen en een uitgebreide wandel- en fietspadenstructuur is de openbare ruimte van Almere hier ook zeer geschikt voor.

In Almere werken we aan een openbare ruimte waar iedereen kan bewegen en sporten, jong en oud, recreatief en prestatief, waar je kunt spelen, specifiek kunt trainen, elkaar kunt ontmoeten, maar bijvoorbeeld ook kunt revalideren onder begeleiding van professionals.   

Aan de linkerkant van deze pagina staan links naar meer informatie over sportverenigingen, sporten in de openbare ruimte, sporten in de wijk (Buurtsportcoaches en Combinatiefunctionarissen) en  sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.