Skip to content

Sportverkiezingen & SNS Sportgala

Prijs Sportverkiezingen Almere
Prijs Sportverkiezingen Almere

Ieder jaar verkiest Almere de beste Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam. Tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum worden de winnaars bekend gemaakt.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het nominatieproces, stemproces en het programma van het SNS Sportgala.

Wie zijn de beste sporters, teams en sportcoach van het afgelopen jaar?

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op en dus is het moment aangebroken om terug te blikken op de sportprestaties die Almeerse atleten het afgelopen jaar hebben geleverd. Tot en met 16 december j.l. kon iedereen Almeerse sporters, coaches of teams nomineren.

En de genomineerden zijn...

Vanaf 16 januari maken wij via de Stadhuis-aan-huispagina's in de Almere DEZE WEEK en via deze pagina bekend welke sporters genomineerd zijn.

Sportploeg & Sportcoach van het jaar: vanaf 16 januari bekend

Paralympische sporter van het jaar: vanaf 23 januari bekend

Sporttalent van het jaar: vanaf 30 januari bekend

Sportman & Sportvrouw van het jaar: vanaf 6 februari bekend

Genomineerde Sportploegen

In de categorie Sportploeg zijn de volgende teams genomineerd:

Hockey Heren 1 van de Almeerse Hockeyclub
Met grotendeels eigen opgeleide spelers behoort de Almeerse Hockeyclub al jaren tot de Nederlandse top in de hockeysport. Het heeft zelfs een aantal internationals voortgebracht. In 2018 handhaafde de Almeerse Hockeyclub zich wederom in de hoogste klasse door in de play-outs te winnen van Hurley.  

Almere City FC
In de reguliere competitie werd op de valreep een ticket voor de play-offs voor promotie veiliggesteld. Daarin plaatste Almere City FC zich na winst op MVV Maastricht en Roda JC spectaculair voor de finales van de play-offs. De finale werd nipt verloren van De Graafschap. Dichter bij promotie naar de Eredivisie is de club in haar bestaansgeschiedenis nog niet geweest.  

AviAir van Badmintonvereniging Almere
De badmintonners van BV Almere behoren al jaren tot de Nederlandse top in het badminton. Ook in 2018 maakten zij die status waar. Via de reguliere competitie plaatste BV Almere zich uiteindelijk voor de finale van de play-offs om de landelijke titel, waarin Duinwijck uiteindelijke te sterk bleek.    

Hockey Heren 1, Almeerse Hockeyclub
Almere City FC
AviAir - Badmintonvereniging Almere, Foto BV Almere Geert Berghuis

Genomineerde Sportcoaches

De volgende Sportcoaches zijn genomineerd:

Erik Staats (Badmintonvereniging Almere) 
Erik Staats is al enkele jaren coach van de badmintonners van BV Almere, dat uitkomt in de landelijke Eredivisie. Onder zijn leiding behaalde het team de finales om de landstitel, waar uiteindelijk Duinwijck te sterk bleek. Via de reguliere competitie heeft het team zich eind 2018 geplaatst voor de finalepoule om de landstitel voor het seizoen 2018-2019.  

Ivar van Dinteren (Jong Almere City FC) 
In het seizoen 2017-2018 stond het team van Jong Almere City FC voor het eerst onder leiding van Ivar van Dinteren. In de landelijke derde divisie (zaterdag) pakte de ploeg de eerste periodetitel en behaalde het uiteindelijk een vierde plek in de eindstand. In de play-offs werd de finale behaald en gewonnen van JVC Cuijk, waardoor het team dit seizoen uitkomt in de tweede divisie. Het is daarmee één van de hoogst spelende Jong-teams in de Nederlandse voetbalcompetitie.  

Pasha Gademan (Almeerse Hockeyclub) 
Gademan, oud-speler van het eerste team, had de grote uitdaging om in het seizoen 2017-2018 de vertrekkende coach Alex Verga op te volgen bij de Almeerse Hockeyclub. Hij deed dit met verve, want in zijn eerste seizoen handhaafde hij zich met het team in de Hoofdklasse, het hoogste landelijke niveau. Gezien het feit dat er vele eigen opgeleide spelers in dit team actief zijn, wordt dit door velen gezien als een prestatie van hoog niveau.   

Coach Erik Staats, foto BV Almere Geert Berghuis
Coach Ivar van Dinteren, foto Ron Baltus / sportshots.pro
Coach Pasha Gademan

Stem vanaf 6 februari!

Van 6 t/m 17 februari is de keuze aan u! Stem via deze pagina op alle genomineerde sporters, ploegen en coaches.

De winnaars worden bepaald aan de hand van de stemmen van inwoners en van de jury, bestaande uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere).

Op 27 februari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala 2018 in het Topsportcentrum in Almere Poort.

SNS Sportgala 2018

De winnaars van de sportverkiezingen worden bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala 2018 in het Topsportcentrum in Almere Poort. Binnenkort kunt u zich via deze website aanmelden voor het gala.

Het SNS Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie over de voorgaande edities.