Skip to content

Sportverkiezingen & SNS Sportgala

Prijs Sportverkiezingen Almere
Prijs Sportverkiezingen Almere

Ieder jaar verkiest Almere de beste Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam. Tijdens het SNS Sportgala op 27 februari in het Topsportcentrum worden de winnaars bekend gemaakt.

Op deze pagina vindt u informatie over de genomineerde sporters, ploegen en coaches, en het aanmeldformulier voor het SNS Sportgala.

SNS Sportgala 2018

De winnaars van de sportverkiezingen worden bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala 2018 in het Topsportcentrum in Almere Poort. U kunt zich via het onderstaande formulier aanmelden voor het SNS Sportgala.

Het SNS Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie over de voorgaande edities.

Aanmeldformulier Sportgala Almere 27 februari 2019

antwoordformuliersportbedrijf

NAW-gegevens
Verzenden
Uitnodiging Sportgala 27 februari 2019

En de genomineerden zijn...

Genomineerde Sportmannen

In de categorie Sportman van het Jaar zijn de volgende sporters genomineerd:

Jonas de Geus (hockey)
De Geus is vaste kracht in het 1e team van de Almeerse Hockeyclub. Dit team handhaafde zich in 2018 in de hoogste hockeyklasse van Nederland. Als speler van het Nederlands team won Jonas in 2018 de zilveren medaille op het WK hockey in India.  

Kevin Bakker (judo)
Judoka Bakker werd tijdens het Nederlands Kampioenschap judo in Almere in de categorie -81 kilogram Nederlands Kampioen.  

Steven Bergwijn (voetbal)
Bergwijn was in 2018 basisspeler in het elftal van PSV en werd daarmee landskampioen. Hij speelde Champions League en maakte onderdeel uit van het Nederlands elftal, dat zich door groepswinst in een poule met Duitsland en Frankrijk plaatste voor de finales van de Nations League.

Jonas de Geus
Kevin Bakker © Menno Lesterhuis
Steven Bergwijn © Photo-Prestige

Genomineerde Sportvrouwen

In de categorie Sportvrouw van het Jaar zijn de volgende sporters genomineerd:  

Lilian de Geus
De Geus werd in 2018 wereldkampioen windsurfen in het Deense Aarhus. Extra bijzonder aan de prestatie was dat deze overwinning al voor de laatste race (de medal race) was veilig gesteld, zo groot was haar voorsprong. Lilian plaatste zich met deze titel als eerste Nederlandse sporter voor de Olympische Spelen in Tokio (2020).  

Desiree van Lunteren
Als vaste kracht van Ajax werd Desiree van Lunteren in 2018 landskampioen. Met ook nog de winst in de beker werd de zelfs de dubbel binnengehaald. Ze was in 2018 onderdeel van het Nederlands damesteam, waarmee ze zich plaatste voor het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk (2019). In de zomer van 2018 maakte zij een transfer naar het Duitse SC Freiburg.  

Yara ten Holte
Handbalster Yara ten Holte was voor de zomer van 2018 speelster van topclub Dalfsen, waarmee ze in het voorjaar de nationale beker wist te winnen. In de strijd om de nationale landstitel werd een tweede plaats behaald, achter VOC Amsterdam. Yara maakte in de zomer van 2018 de stap naar het Duitse Borussia Dortmund.

Lilian de Geus
Desiree van Lunteren
Yara ten Holte © Wolfgang Stummbillig

Genomineerde Sporttalenten

In de categorie Sporttalent zijn de volgende atleten genomineerd:

Keitharo Oosterwolde (atletiek)
Oosterwolde van Atletiekvereniging Almere ’81 nam in 2018 deel aan de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren in Emmeloord. Daar won hij het koningsnummer, de 100 meter sprint, in een tijd van 10,68. Dit is de snelste tijd ooit gelopen door een B-junior in Nederland. Door deze prestatie nam Keitharo in juni 2018 deel aan het EK atletiek in het Hongaarse Gyor. Daar behaalde hij een vierde plaats.  

Rick Bouthoorn (auto-/kartsport)
Bouthoorn behoort al jaren tot de talentvolste rijders in de auto-/kartsport. Zo werd hij tweede in Spa Francorchamps en derde Rookie in het BMC kampioenschap. Dit jaar was hij de jongste rijder in de Senior Max Klasse en reed hij als 13-jarige tussen enkel 16 tot 25-jarige rijders. In 2018 heeft Rick zijn EU internationale autosport licentie behaald.  

Luc Schmitz (windsurfen)
Schmitz van het RTC Windsurfen in Almere plaatse zich tijdens het EK Windsurfen voor junioren knap voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De 16-jarige student van het ROC Flevoland nam in oktober 2018 deel aan dit mondiale toernooi en behaalde daar een negende plaats in de eindrangschikking.  

Christopher Lam (tennis)
Lam richt zich sinds zijn 11e volledig op tennis, iets wat hij al sinds zijn 6e lange tijd heeft gecombineerd met atletiek. In 2018 behaalde hij de nationale titel indoor in zijn leeftijdscategorie.  

Nisrine Lamnadi (Taekwondo)
Lamnadi is als sporter van de Taekwondo Academy Almere al jaren een uitschieter in haar categorie (-63 kg). Ze is drie jaar op rij Nederlands Kampioen en behaalde in 2018 vier keer een podiumplaats tijdens internationale wedstrijden. Ook nam ze deel aan de Europese- en Wereldkampioenschappen Taekwondo.

Christopher Lam
Keitharo Oosterwolde
Luc Schmitz
Patrick Bouthoorn
Nisrine Lamnadi

Genomineerde Paralympische Sporters

In de categorie Paralympische Sporter van het jaar zijn genomineerd:  

Bo Kramer (rolstoelbasketball)
Kramer was ook in 2018 vaste waarde in het Nederlands team van de rolstoelbasketbalsters. Als speelster van dit team werd in 2018 de wereldtitel in de wacht gesleept, door in de finale Groot-Brittannië met 56-40 te verslaan. Bo was in die finale goed voor 9 punten.

Cheyenne Bouthoorn (para atletiek)
Cheyenne Bouthoorn heeft sinds 14 november 2018 een A-status van het NOC*NSF wat haar in de gelegenheid stelt om zich volop op de topsport te concentreren. Cheyenne heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt in 2018, ze heeft op alle onderdelen waaraan ze deelneemt (100 meter, 200 meter sprint en kogelstoten) in 2018 een nationaal record bereikt. Op het NK para atletiek heeft ze brons gehaald in haar klasse bij de 100 meter en zilver bij de 200 meter en het kogelstoten. Als hoogtepunt in 2018 heeft ze deelgenomen aan het EK Para Atletiek in Berlijn, waar ze de vierde plek bij het kogelstoten heeft behaald. Cheyenne werkt nu toe naar het WK in 2019 en de Paralympische Spelen in 2020.

Michaela Spaanstra (rolstoeltennis)
Michaela Spaanstra traint bij het RTC Tennis in Almere. In 2018 heeft Michaela in het enkelspel haar hoogste ranking gehaald, namelijk de tiende plek (11 juni 2018). Deze heeft ze gehaald door dit jaar vijf titels te behalen op internationale toernooien in het enkelspel en zes titels in het dubbelspel. Absoluut hoogtepunt was de winst met het Nederlands Team van het World Team Cup (vergelijkbaar met de Fed Cup voor rolstoeltennisters) samen met Diede de Groot en Aniek van Koot.

Bo Kramer
Cheyenne Bouthoorn
Michaela Spaanstra

Genomineerde Sportploegen

In de categorie Sportploeg zijn de volgende teams genomineerd:

Hockey Heren 1 van de Almeerse Hockeyclub
Met grotendeels eigen opgeleide spelers behoort de Almeerse Hockeyclub al jaren tot de Nederlandse top in de hockeysport. Het heeft zelfs een aantal internationals voortgebracht. In 2018 handhaafde de Almeerse Hockeyclub zich wederom in de hoogste klasse door in de play-outs te winnen van Hurley.  

Almere City FC
In de reguliere competitie werd op de valreep een ticket voor de play-offs voor promotie veiliggesteld. Daarin plaatste Almere City FC zich na winst op MVV Maastricht en Roda JC spectaculair voor de finales van de play-offs. De finale werd nipt verloren van De Graafschap. Dichter bij promotie naar de Eredivisie is de club in haar bestaansgeschiedenis nog niet geweest.  

AviAir van Badmintonvereniging Almere
De badmintonners van BV Almere behoren al jaren tot de Nederlandse top in het badminton. Ook in 2018 maakten zij die status waar. Via de reguliere competitie plaatste BV Almere zich uiteindelijk voor de finale van de play-offs om de landelijke titel, waarin Duinwijck uiteindelijk te sterk bleek.    

Hockey Heren 1, Almeerse Hockeyclub
Almere City FC
AviAir - Badmintonvereniging Almere, Foto BV Almere Geert Berghuis

Genomineerde Sportcoaches

De volgende Sportcoaches zijn genomineerd:

Erik Staats (Badmintonvereniging Almere) 
Erik Staats is al enkele jaren coach van de badmintonners van BV Almere, dat uitkomt in de landelijke Eredivisie. Onder zijn leiding behaalde het team de finales om de landstitel, waar uiteindelijk Duinwijck te sterk bleek. Via de reguliere competitie heeft het team zich eind 2018 geplaatst voor de finalepoule om de landstitel voor het seizoen 2018-2019. Erik Staats is eerder ook uitgeroepen tot Sporttalent. 

Ivar van Dinteren (Jong Almere City FC) 
In het seizoen 2017-2018 stond het team van Jong Almere City FC voor het eerst onder leiding van Ivar van Dinteren. In de landelijke derde divisie (zaterdag) pakte de ploeg de eerste periodetitel en behaalde het uiteindelijk een vierde plek in de eindstand. In de play-offs werd de finale behaald en gewonnen van JVC Cuijk, waardoor het team dit seizoen uitkomt in de tweede divisie. Het is daarmee één van de hoogst spelende Jong-teams in de Nederlandse voetbalcompetitie.  

Pasha Gademan (Almeerse Hockeyclub) 
Gademan, oud-speler van het eerste team, had de grote uitdaging om in het seizoen 2017-2018 de vertrekkende coach Alex Verga op te volgen bij de Almeerse Hockeyclub. Hij deed dit met verve, want in zijn eerste seizoen handhaafde hij zich met het team in de Hoofdklasse, het hoogste landelijke niveau. Gezien het feit dat er vele eigen opgeleide spelers in dit team actief zijn, wordt dit door velen gezien als een prestatie van hoog niveau.   

Coach Erik Staats, foto BV Almere Geert Berghuis
Coach Ivar van Dinteren, foto Ron Baltus / sportshots.pro
Coach Pasha Gademan