Nieuwsbrief sport - september 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Lokaal Sportakkoord: het vervolg

De gemeente Almere wil met partners in de stad een lokaal sportakkoord opstellen om (nieuwe) samenwerkingsverbanden te realiseren waardoor nog meer inwoners gaan sporten en bewegen. Op dinsdag 10 september (19.00 - 21.00 uur) vindt in Sporthal Haven (Parkwerf 138, Almere Haven) een vervolgbijeenkomst plaats. Wij nodigen alle sportverenigingen uit om hierbij aanwezig te zijn en met ons mee te denken. Aanmelden kan tot 7 september via sportentree@almere.nl.

Dit wordt de tweede bijeenkomst in het kader van het Almeerse Sportakkoord. Tijdens de kick-offbijeenkomst begin juli hebben we met twintig maatschappelijke organisaties gesproken, waaronder ook sportaanbieders. Samen hebben we kansen besproken voor organisaties en verenigingen om een bijdrage te leveren aan dit lokale sportakkoord. Op 10 september gaan we verder aan de hand van een aantal lokale voorbeelden en onderstaande vragen:

  • Welke kansen zien verenigingen om aan te sluiten op bestaande activiteiten om meer te sporten en bewegen?
  • Zijn er ideeën voor nieuwe/andere initiatieven of hebben we nog waardevolle initiatieven over het hoofd gezien?
  • Welke ondersteuning hebben verenigingen nodig om toekomstbestendig te zijn?

Denkt u hier graag over mee? Dan zien we u graag op 10 september!


Naschoolse lessen AKT nu ook in Nobelhorst

Maandag 23 september starten de naschoolse lessen van het AKT weer in Almere. Dit jaar op maar liefst elf locaties, met de wijk Nobelhorst als nieuwe plek. Er is in totaal plaats voor ruim 1.100 leerlingen om wekelijks een extra beweegmoment te krijgen, aansluitend bij hun beweegniveau. Twee lessen zijn voor iedereen toegankelijk: Gym+ en Sport+. Voor de andere drie lessen (KidsXtra, SportXtra en ASM Academie) worden kinderen persoonlijk uitgenodigd door hun gymleerkracht.  

Ervaren gymleerkrachten van ASG en Prisma verzorgen de lessen. Bij Sport+ verzorgen de combinatiefunctionarissen van De Schoor de lessen. Kijk voor het hele aanbod, de locaties, data en inschrijfmogelijkheden op sportiefalmere.nl.


Start seizoen Topsportcentrum Almere

Het nieuwe seizoen sportevenementen staat alweer op het punt van beginnen! De zomerstop is voorbij gevlogen. In die tijd is er groot onderhoud gepleegd: beide sportvloeren zijn opnieuw geschuurd, gelakt en voorzien van nieuwe belijning. Er zijn vloeren gereviseerd en alles is extra grondig schoongemaakt. 

We beginnen het nieuwe seizoen met veel budo-evenementen. Op 7 september bepalen Nederlandse topjudoka’s tijdens het NKT wie drie weken later op 28 en 29 september de strijd aangaan om de nationale judo titels tijdens het NK. Ter promotie van het NK Judo geven lokale aanbieders op zaterdag 21 september van 12.00 tot 17.00 uur budoclinics (judo, karate, taekwondo, kickboksen en MMA) op de Grote Markt in Almere. Wethouder Julius Lindenbergh en een oud-topjudoka verzorgen de opening. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Op 14 en 15 september staat het Dutch Open for Youth – ONJK U21 Karate op het programma. Maar liefst 500 jeugdige karateka’s zijn actief in het Topsportcentrum. De gemeente Almere is met Karate-do Bond Nederland een driejarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Dit evenement staat daarom ook in 2020 en 2021 op de kalender. Op zaterdag 21 september vinden er zelfs twee budo-evenementen tegelijkertijd plaats: het European BJJ Championship (Braziliaans Jiu Jitsu) in de Topsporthal en The Battle of the Lowlands (taekwondo) in de Breedtesporthal. Hierbij komen meer dan 650 sporters in actie. Volle bak en voor het publiek een mooie gelegenheid om eens een kijkje te  nemen en twee verschillende budosporten te zien!

Naast alle vecht- en verdedigingsacties is er ook nog zaalvoetbal te zien in het Topsportcentrum. Op maandag 24 september speelt het Nederlandse team een oefeninterland tegen Servië. Voor de (zaal)voetballiefhebbers een mooie gelegenheid om langs te komen. Met recht een bomvolle start van het nieuwe sportevenementenseizoen!


24 september: Wall of Fame en Sportcafé

Bent u er op 24 september bij in het Topsportcentrum? Om 17.30 uur onthult wethouder Julius Lindenbergh nieuwe toevoegingen aan de Wall of Fame. Deze eremuur staat voor het Topsportcentrum in Almere Poort en bestaat uit foto's van Almeerse topsporters. 

Vanaf 19.00 uur staat het Sportcafé op het programma. Wethouder Lindenbergh wordt geïntroduceerd en we gaan o.a. met elkaar in gesprek over watersporten in Almere en het Athletic Skills Model. Aanmelden kan nog tot 17 september via de website almere.nl/sport.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.