Nieuwsbrief Sportbedrijf - september 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Sportcafé 25 september

Staat het Sportcafé van 25 september al in uw agenda? Deze editie belooft een interactieve avond te worden. U gaat met elkaar én de nieuwe wethouder in gesprek over de sport in Almere. Onder het mom “Meet & Greet” krijgt u deze avond de gelegenheid om kennis te maken met wethouder Jaap Lodders en om met elkaar in verschillende werkvormen te netwerken. Klik hier om u aan te melden


Basiscursus ASM - meld u aan!

Er is een groeiende belangstelling naar de visie over veelzijdig bewegen, en het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) wil dit gedachtegoed zoveel mogelijk onder de Flevolandse sportverenigingen verspreiden. Daarom start dit najaar de basiscursus ASM weer. Het doel van deze cursus is de cursisten bekend te maken met de visie en uitgangspunten van ASM (Athletic Skills Model). De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 25 september en dinsdag 2 oktober, van 19.00 – 21.30 uur in het Topsportcentrum Almere. Voor sportverenigingen is deze cursus gratis. Neem voor vragen en inschrijvingen contact op met het AKT via a.kemper@almere.nl


Sportieve start seizoen Topsportcentrum

Het nieuwe evenementenseizoen in het Topsportcentrum staat voor de deur! Het groot onderhoud is verricht, de medewerkers zijn uitgerust teruggekeerd van hun welverdiende vakantie, dus we gaan er weer flink tegenaan.

In september staan er meteen maar liefst zes evenementen op de agenda. We starten op 9 september met het NKT judo, het kwalificatietoernooi voor het NK judo dat eind van de maand (29 en 30 september) op de planning staat. Op 14 september hopen de nationale basketballers weer een stap verder te komen voor de WK kwalificatie. Deze keer is Hongarije de tegenstander. Ook voor deze interland zijn er gratis kaarten beschikbaar voor de inwoners van Almere. Kijk voor meer informatie in de Almere DEZE WEEK editie van 5 september.

De dag daarna, 15 september, vindt er voor het eerst een grappling evenement plaats: 2018 AGF European Championships Amsterdam. Grappling is een zelfverdedingssport en heeft veel weg van Braziliaans Jiu Jitsu. Vervolgens hebben we op 22 en 23 september weer een World Fighting League weekend met op zaterdag het kickboksen (Finals 8 Grand Prix) en zondag het MMA (Lightweight Tournament Final). Zoals aangegeven sluiten we de maand af met het NK judo op 29 en 30 september, waarbij er op de 30e ook buiten het Topsportcentrum sportieve drukte is: de 30 van Almere start en finisht namelijk voor de deur. Kortom, genoeg te doen en vooral veel evenementen om van te genieten tijdens een bezoekje!


Sportief Almere

Almere is een sportieve en culturele stad met veel sport- en cultuuraanbod. De activiteiten zijn leuk, gezond en dragen bij aan een betere concentratie én nieuwe kennissen. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Almere kan deelnemen aan sport en cultuur, ook de mensen die, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk in aanraking komen met het reguliere aanbod in de stad. Daarom verzamelt de gemeente via de website www.sportiefalmere.nl het aanbod van gratis proeflessen, gegeven door zowel sport- als cultuuraanbieders. Basisschoolleerlingen ontvangen daarnaast in de eerste schoolweek een brochure met daarin een selectie van het aanbod. De activiteiten zijn voor kinderen, volwassenen en mensen met een beperking en voor iedereen toegankelijk. Ook het naschoolse aanbod van het AKT staat op Sportief Almere. Kijk voor meer informatie op www.sportiefalmere.nl 


Gezonde Sportvereniging & Lekker bezig!

De KNVB, Sligro en Team:Fit bieden het programma Lekker bezig! aan om voetbalverenigingen te ondersteunen in het gezonder maken van hun kantine. Verenigingen krijgen tips en recepten voor de club zelf en voor de sporters, en kantinebeheerders krijgen daarnaast inspiratie, praktische hulp en goede voorbeelden. Neem voor meer informatie over Lekker bezig! contact op met Jolanda Gudde (programmacoördinator Gezonde Sportvereniging) via gudde@deschoor.nl of kijk op de website van Lekker bezig!


Start trainingsseizoen in AKT-ruimtes

De AKT-ruimtes in het Olympiakwartier in Almere Poort worden ook het komende seizoen goed gebruikt door verschillende sportverenigingen als trainingsruimtes. Almere City FC is inmiddels gestart, en de Almeerse Hockeyclub, Roeivereniging Pampus, RTC Windsurf en Badminton Topsport Flevoland gaan structureel elke week bij het AKT trainen. Afgelopen zomerperiode was het daarnaast niet stil in Almere Poort: Ski Racing Development heeft hard getraind ter voorbereiding op hun winterseizoen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de AKT-ruimtes in het Olympiakwartier? Neem dan contact op met het AKT via e-mail. Het vorige seizoen hebben in totaal 27 verenigingen gebruik gemaakt van de trainingruimtes, voor in totaal 2.500 uur.


Nationale Sportweek in Almere

Ook dit jaar kunnen inwoners van Almere weer meedoen aan verschillende activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Van 15 t/m 29 september organiseren de Buurtsportcoaches in alle stadsdelen voor jong en oud sportieve activiteiten. In de brochure Sportief Almere is het volledige programma opgenomen.


Open dag tennisvereniging ATC Buiten

Zaterdag 8 september stelt tennisvereniging ATC-Buiten haar deuren open tijdens de open dag. De vereniging verzorgt proeflessen voor verschillende leeftijden, bezoekers kunnen zelf een balletje slaan en in gesprek gaan met bestuurs- en commissieleden over de vereniging. Het clubhuis is daarnaast geopend voor een drankje en een hapje. Kijk op www.atc-buiten.nl voor het programma en verdere informatie.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.