Nieuwsbrief sport - oktober 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Binnenkort: Blaashal in Almere Poort

In september zijn de bouwwerkzaamheden gestart van de blaashal: de nieuwe binnensportfaciliteit in Almere Poort. Vanaf november kunnen verenigingen terecht aan de Jasper Warnerstraat.

De hal heeft één zaaldeel dat kan worden ingezet voor onder meer badminton, handbal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal. De eerste reserveringen zijn al gedaan. De blaashal wordt ook ingezet voor bewegingsonderwijs.

Meer informatie staat binnenkort op almere.nl/sport. Neem voor vragen of reserveringen alvast contact op via  sportverhuur@almere.nl.


Acht sporters toegevoegd aan Wall of Fame

Op 24 september onthulde wethouder Lindenbergh acht nieuwe toevoegingen aan de Wall of Fame: Enith Brigitha (zwemmen), Hansje Bunschoten (zwemmen), Patrick de Lange (honkbal), Jaap Oudkerk (baanwielrennen), Alie Boorsma (schaatsen), Carry Geijssen (schaatsen), Marcel Smouter (aangepast badminton) en Natalie Grinham (squash). Het is de bedoeling dat er de komende jaren meer sporters worden toegevoegd.


Topsportcentrum Almere

In september stonden vooral budo-evenementen op het programma van het Topsportcentrum, met als één van de hoogtepunten de clinic gegeven door wereldkampioen Noël van 't End tijdens het NK Judo.  

De budo clincs op de Grote Markt op zaterdag 21 september mogen niet onbenoemd blijven. In samenwerking met De Schoor werden de hele middag diverse clinics aangeboden (o.a. judo, karate, kickboksen en taekwondo). Wethouder sport Julius Lindenbergh opende de budomiddag door op de mat de strijd aan te gaan met topjudoka Tornike Tsjakadoea.  

Oktober
De maand Oktober begint meteen goed met de Yonex Dutch Open Badminton. Dit toernooi is onderdeel van het Olympisch kwalificatietraject Tokyo 2020. Met deelname van onze eigen nationale toppers zoals Selena Piek, Robin Tabeling, Cheryl Seinen, Jelle Maas, Mark Caljouw en Soraya De Visch Eijbergen, enkele spelers uit de top 10 en meerdere top 20 spelers van de wereldranglijst, heeft zich een mooi en sterk deelnemersveld ingeschreven voor deze 71e editie. De meest opvallende naam op de lijst is die van regerend Olympisch en drievoudig wereldkampioene Carolina Marin uit Spanje. Zij is momenteel de nummer 25 van de wereld en komt terug van een zware blessure met een beschermde status: wereldranglijst 5. In het mannen enkel is Sameer Verma uit India met een zestiende plaats op de wereldranglijst de hoogst geplaatste speler.  

Van 18 t/m 20 oktober zijn de danssporters aan de beurt bij de derde editie van de Holland Masters 2019. De NADB organiseert een prachtig danssportevenement voor deelnemers in alle leeftijdscategorieën in de standaard en Latin disciplines.

Op 26 oktober stapt mediapersoonlijkheid, model en DJ Dave Roelvink de ring in tijdens Boxing Influencers in het Topsportcentrum. De tweede editie van dit evenement  belooft een spraakmakende te worden. Roelvink staat tegenover René Watzema, het gezicht van jongerenplatform Rumag.  

Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina.


Terugblik Sportcafé 24 september

Tijdens het Sportcafé van 24 september 2019 maakten de aanwezigen kennis met Julius Lindenbergh, de nieuwe wethouder Sport. Daarnaast werd men bijgepraat over het Lokaal Sportakkoord Almere (in de volgende nieuwsbrief meer hierover), mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport en Cultuur en rookvrije sportaccommodaties. In het tweede deel van de avond gingen deelnemers uiteen in twee themabijeenkomsten over het Athletic Skills Model en Watersport. Zo is er veel informatie gedeeld voor en door sportend Almere. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de aankondiging van het volgende Sportcafé.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.