Nieuwsbrief sport - november 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Maand van het aangepast sporten

November staat in Flevoland, dus ook in Almere, in het teken van het aangepast sporten. De hele maand wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor Almeerders met een beperking. Zo worden er activiteiten en open trainingen georganiseerd om hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sportmogelijkheden. Een samenwerking van gemeenten, sportverenigingen, onderwijs en zorginstellingen. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.maandaangepastsporten.nl


Pilot Trixxs in Almere

Trixxs is een beweegprogramma waarbij kinderen van 5 en 6 jaar spelenderwijs in aanraking komen met de basis beweegvormen van veel verschillende sporten. Op die manier ontdekken ze wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. Zodat ze zich ontwikkelen, zelfvertrouwen krijgen en uiteindelijk kiezen voor een sport die bij hen past. Ze bewegen met veel plezier en kunnen fysiek en mentaal tegen een stootje.   

Trixxs wordt ondersteund door de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en NOC*NSF. Deze partijen hebben de handen ineen geslagen om – namens de gehele georganiseerde sport – het breed motorisch ontwikkelen van kinderen te stimuleren en zo de kwaliteit en het plezier van bewegen te vergroten. Zij geloven erin dat een brede motorische ontwikkeling de basis legt voor een leven lang sporten. NOC*NSF heeft de gemeente Almere benaderd om mee te werken aan een pilot, aangezien ook hier de breed motorische ontwikkeling in combinatie met plezier in bewegen hoog op de agenda staat.

Trixxs wordt daarom sinds oktober in een pilotvorm aangeboden op Kinderopvang Sterrenrijk in Nobelhorst. Een hele innovatieve én sportieve kinderopvang, die gelijk enthousiast werd over het concept. Directrice van Sterrenrijk, Poonam Ramsanjhal, wil graag dit programma niet alleen beschikbaar stellen voor de kinderen van haar buitenschoolse opvang, maar vindt het ook belangrijk dat de kinderen in Nobelhorst hiermee in aanraking komen. Via buurtsportcoach Ismo Vostermans kunnen kinderen uit de buurt hier ook aan deelnemen. Zo brengt sport en bewegen allerlei mooie verbindingen tot stand!  

Vragen over Trixxs? Neem dan contact op met Monique van der Veen, beleidsadviseur Sport & Onderwijs via mvdveen@almere.nl


TeamNL Talentdag in het Topsportcentrum

Zondag 24 november organiseert NOC*NSF weer de TeamNL Talentdag op Papendal en in Almere. Ze zijn op zoek naar talentvolle sporters tussen de 12 en 18 jaar die voldoen aan de profielen lang & sterk, snel & explosief, of uithoudingsvermogen. Tijdens de TeamNL Talentdag worden jongeren uit het hele land getest op o.a. uithoudingsvermogen, snelheid, armspanwijdte en spronghoogte. Na afloop van deze dag worden de resultaten geanalyseerd samen met de talentcoaches van de deelnemende sporten. Op basis hiervan besluit een sportbond of zij potentiële talenten uitnodigen voor een verdere kennismaking. 

Kent u jongeren voor wie deze dag interessant is? Wijs hen dan vooral op de website www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. De TeamNL Talentdag wordt in Almere georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere Poort.


Terug- en vooruitblik Topsportcentrum

De drukste maand van het jaar voor het Topsportcentrum is alweer achter de rug. Een hele diverse maand waarin er voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse overwinning in de wacht werd gesleept bij het mixed dubbel tijdens het Yonex Dutch Open Badminton. Robin Tabeling en Selena Piek, de Nederlandse toppers, gingen er namelijk met de eer vandoor.

Ook was er volop entertainment te aanschouwen tijdens Boxing Influencers 2. Bekende Nederlanders namen het tegen elkaar op in de ring en probeerden met hun net nieuw ontwikkelde boksvaardigheden indruk te maken. De vele bezoekers in een uitverkocht Topsportcentrum genoten van een spectaculaire avond.

Ook november is weer een diverse maand: Special Olympics, Brazilaans Jiu Jitsu, Twirl, Judo, TeamNL Talentendag en een studiekeuzebeurs staan op het programma. Kijk voor meer informatie over deze evenementen op onze Facebook-pagina.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.