Nieuwsbrief Sportbedrijf - mei 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Save the date: Sportcafé op 18 juni

Dinsdag 18 juni vindt het volgende Sportcafé plaats in het Topsportcentrum van Almere. Dit is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers, sportorganisaties en andere geïnteresseerden.  Houd de website in de gaten voor meer informatie over het programma en aanmeldformulier. U ontvangt binnenkort de officiële uitnodiging.


Opening Skills Garden Almere Haven

Donderdag 20 juni openen wij officieel de Skills Garden in Almere Haven. Wij presenteren met trots deze unieke sport- en beweegvoorziening in de openbare ruimte gebaseerd op de visie van het Athletic Skills Model (ASM).

In de Skills Garden staan de grondvormen van bewegen centraal. Het is de eerste in Europa die op basis van dit innovatieve concept is ingericht. Om de plek officieel in gebruik te nemen organiseren wij voor al onze partners en relaties een openingscongres. We hebben een interessant programma met o.a. een lezing van hoogleraar Erik Scherder (o.a. bekend van De Wereld Draait Door) en oud-topsporter Erben Wennemars.  

Bent u er ook bij? Meld u dan hier aan.


Topsportcentrum

Waar de maand april in het teken stond van handbal en basketbal, ligt in mei de focus op dansen en karate. Op zondag 12 mei vindt het NK Karate plaats dat georganiseerd wordt door de Nederlandse Full Contact Karate Organisatie. In het weekend van 25 en 26 mei is het weer genieten van Nederlandse en internationale dansers op topniveau. En toch ook nog wat handbal deze maand. De Nederlandse dames spelen een oefeninterland tegen Rusland in een inmiddels uitverkocht Topsportcentrum op vrijdag 31 mei en zondag 1 juni. Meer informatie over deze evenementen is te vinden op onze Facebookpagina

Vooraankondiging groot onderhoud
In juli en augustus vindt er groot onderhoud plaats in het Topsportcentrum. Dit onderhoud bestaat o.a. uit het schuren en lakken van de sportvloeren en aanbrengen van nieuwe belijning, onderhoud aan de gangvloeren, verven van kozijnen en verven en coaten van de buitentrap. In deze maanden is het niet mogelijk om één van beide zalen te huren. Eveneens is het niet mogelijk om overige ruimtes te huren. Een reeds gepland evenement eind juli zal wel doorgaan. 


Gezonde(re) Sportkantine: doet uw vereniging al mee?

Bij het Sportcafé van 9 april jl. nam programmacoördinator Jolanda Gudde aanwezigen mee in het programma Gezonde(re) Sportkantine. Ze vertelde over wat het programma inhoudt, tegen welke dingen zij de afgelopen tijd aanliep bij het benaderen van verenigingen, en ze liet hockeyvereniging Buitenhout MHC en tennisvereniging LTV Almere aan het woord over hun ervaringen.

Gezonde(re) Sportkantine
Gudde benadrukte tijdens het Sportcafé dat deelname aan Gezonde(re) Sportkantine geheel gratis is. Er kan bijvoorbeeld een gratis kantinescan worden gemaakt als uitgangspunt voor de te bewandelen koers. Ook is het mogelijk ondersteuning te krijgen bij het invoeren van een geheel of gedeeltelijk rookvrij verenigingsterrein.

Haar ervaring tot nu toe leert dat het vooral belangrijk is om draagvlak te creëren bij de leden. Op uitnodiging vertelden Mayke van den Berg (voorzitter van Buitenhout MHC uit Almere Buiten) en Manja Rose (jeugdcommissie-lid van LTV Almere uit Almere Haven) hoe zij dit hebben aangepakt met inspirerende praktijkverhalen. Hun hoofdboodschap: met kleine aanpassingen kan vaak al veel worden bereikt.

Geïnteresseerde sportverenigingen kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen met Jolanda via jgudde@deschoor.nl.


Feestelijke aftrap Cultuur@Cruyffcourts

Woensdag 22 mei trapt Cultuur@Cruyfcourts Almere af. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen de krachten om kinderen en jongeren uit Almeerse wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op de Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid om 8 weken kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dansen, fashion en muziek. De lessen worden gegeven door cultuuraanbieders uit de buurt om zo de drempel naar reguliere lessen te verlagen. In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land van start, waaronder in Almere. Het project wordt naast de aanbieders uit de wijk mede mogelijk gemaakt door de Talent in Opleiding, De Schoor en Kleur in Cultuur. 


Major Moves! Nederlands Kampioen HipHop dans

Op 13 April is het Almeerse parent team Major Moves! gekroond tot Nederlands Kampioen HipHop dans. Jennifer, Yvonne, Daan en Hilly volgen elke woensdag de HipHop volwassenen les van Cefas Valdink bij Moves! Almere. Hier is het idee ontstaan om een keertje mee te doen met de UDO (United Dance Organisation). De enige regel was wel dat Cefas zelf ook mee moest doen.

Na de eerste keer raakten ze al gauw besmet met het wedstrijdvirus, en werd het NK de missie. Met ups, downs en ontzettend hard werken hebben zij dit bereikt. Zij moesten zo'n vijf andere teams verslaan voor deze titel, maar ze kunnen hem met trots dragen. Hiermee hoopt het team een voorbeeld te zijn voor andere volwassenen die denken dat hiphop dansen alleen voor de jeugd is. 


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.