Nieuwsbrief Sportbedrijf - mei 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Bijeenkomst over beweeg- en speelruimtebeleid in Almere

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Het zorgt ervoor dat we lichamelijk fitter zijn en minder stress hebben, waardoor we ons weer prettiger voelen. Als gemeente Almere vinden we het belangrijk dat iedereen buiten kan bewegen. Van spelende kinderen via skatende jongeren en naar-het-werk-fietsende volwassenen tot hardlopende senioren (en iedereen daar tussenin). Daarom willen we met sportaanbieders in Almere in gesprek over buiten sporten en bewegen.

Is de groene ruimte en zijn de bestaande wandel- en fietspaden goed berekend op sporters? Of zijn er aanpassingen nodig om ze nog interessanter te maken? Sporttoestellen voor jongeren en volwassenen, beweegvoorzieningen voor senioren? Over dit soort vragen willen we graag uw mening weten. We verwerken het resultaat in een nieuw beleid voor speel- en beweegruimte. De gemeenteraad neemt hier in het najaar een besluit over.

We organiseren een bijeenkomst op dinsdag 22 mei, van 19.00-20.30 uur, bij Jeugdland Stad. Wilt u hierbij zijn, meld u dan uiterlijk 17 mei aan via GHermans-Foppen@almere.nl. Er is ruimte voor maximaal 40 personen. De organisatoren zijn Peter Post, strategische beleidsadviseur van de gemeente Almere en Madeleine Frelier, speelruimtespecialist van OBB Ingenieursbureau. Peter Post kunt u bereiken via PPost@almere.nl.


Elk weekend wat te doen bij Topsportcentrum Almere

De maand mei staat bomvol met evenementen bij Topsportcentrum Almere. De Nationale Algemene Danssport Bond (NADB) komt twee keer langs met op 5/6 mei o.a. het NK Latin en op 19/20 mei met o.a. het NK Standaard, alle categorieën. Daartussenin zijn de Nationale Bekerfinales van handbal, traditioneel op hemelvaartsdag (10 mei), en weer een WFL Fight Weekend met op zondag 13 mei de Final 8 live op Spike geprogrammeerd. We sluiten de maand op 25 - 27 mei af met het EK Pickleball, een racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert.

De maand juni starten we gelijk goed met de uitverkochte EK Kwalficatiewedstrijd van de handbaldames. Op 2 juni gaan de dames de strijd aan met Kosovo. De volgende dag organiseert de handbalbond een fandag voor alle jeugdfans in het Topsportcentrum. 


De AKT-sportdagen komen eraan!

Op woensdag 16 mei klinkt het startschot voor de AKT-sportdagen. In een periode van vijf weken worden tien AKT-sportdagen in en rond het Topsportcentrum Almere georganiseerd. Ruim vierduizend kinderen van meer dan vijftien Almeerse basisscholen beleven een gevarieerde en veelzijdige sportdag en leggen de MQScan af. De dagen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners van de AKT-sportdagen: de combinatiefunctionarissen Sport van De Schoor, ASG, Prisma en het MBO College Poort Sport & Bewegen.


Feest bij de Flevo Phantoms: het complex is geopend

American Footballvereniging Flevo Phantoms opende op 15 april haar nieuwe accommodatie op Sportpark De Marken 4a, Almere-Haven. Dat werd natuurlijk een sportief feest: alle teams speelden die dag een wedstrijd en wijdden daarmee het nieuwe veld in. Wethouder René Peeters verrichtte de formele opening van het complex: hij knipte een lint door én deed de coin toss bij de game voor de senioren.

Ronald Callenbachveld
Headcoach Ronald Callenbach werd op de openingsdag compleet verrast: het nieuwe veld kreeg namelijk zijn naam. Het bestuur eert Callenbach op deze manier vanwege zijn inzet voor de sport, de club en haar individuele leden. Zowel op het veld als daarbuiten.

Trots
De Flevo Phantoms waren de afgelopen 20 jaar op Sportpark De Wierden gevestigd. Tot november; toen moesten de American Footballers plaatsmaken voor woningbouw. Nu heeft de vereniging weer een honk om trots op te zijn. Kijk voor meer informatie op www.flevo-phantoms.nl

(Foto: VivMolly)


Almeerse Randy Postma wint NK Schermen

In het weekend van 21 en 22 april vond het NK Schermen voor Senioren plaats in het Topsportcentrum. De pas 18 jarige Randy Postma uit Almere zorgde daar voor een sensatie door Olympisch schermer Bas Verwijlen te verslaan en vervolgens 1e van Nederland te worden. Lees meer hierover in het AD via deze link. 


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.