Nieuwsbrief Sportbedrijf - maart 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Voor in de agenda's: vrijdag 30 juni

Noteer vrijdag 30 juni alvast in uw agenda. Op deze dag worden de binnenruimtes van het AKT (Almere Kenniscentrum Talent) in Indoorsportcomplex Olympiakwartier in Almere Poort officieel geopend. Op dit moment werkt de aannemer aan de inrichting en aankleding. Springen, klimmen, klauteren, gooien, vangen, alles is mogelijk in deze veelzijdige ruimtes.

Tijdens de officiële opening wordt u meegenomen in twee jaar AKT. Niet alleen het AKT deelt graag kennis met u, maar ook hun partners komen graag hun kennis met u delen. Het AKT werkt aan het programma van deze feestelijke dag, waarbij zelfs een nationale topspreker aanwezig zal zijn. De vooraankondiging volgt binnenkort en natuurlijk zal in de AKT-nieuwsbrief meer informatie bevatten.


Maak kans op een gratis AED-buitenkast

De Hartstichting geeft dankzij een schenking van de vriendenloterij 800 AED-buitenkasten gratis weg aan sportverenigingen. Meld uw vereniging voor 20 maart aan bij de Hartstichting en maak kans!

AED in buitenkast redt meer levens 
Steeds meer sportverenigingen hebben een AED. In de meest ideale situatie hangt de AED in een kast aan een buitenmuur. Hierdoor is de AED 24 uur per dag beschikbaar voor mensen op het sportterrein of in de directe omgeving ervan, zodat er meer levens gered worden!  Hangt uw AED nog niet in een buitenkast? Reageer dan snel!

Aanmelden en meer informatie
Op de website van de Hartstichting vindt u informatie over de actie en aanmelding.


Talentprogramma modern besturen

Als Sportbedrijf van de gemeente Almere bieden wij dit voorjaar het NOC*NSF talentprogramma ‘Modern Besturen’ aan, speciaal voor jonge (aankomende) bestuurders en ambitieuze vrijwilligers van sportverenigingen. De opleiding daagt deelnemers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar uit om zichzelf en hun vereniging te ontwikkelen. Het talentprogramma wordt begeleid door organisatie- en adviesbureau Brug8, dat het programma in samenwerking met NOC*NSF heeft ontwikkeld.

Geweldige kans voor de vereniging én de deelnemer

Tijdens het talentprogramma ontwikkelen deelnemers zich tot leiders en managers van de toekomst die de sport in Nederland en Almere in het bijzonder verder gaan helpen. Na dit programma zijn zij klaar voor een bestuursfunctie bij hun vereniging en zijn zij in staat om de vereniging verder te ontwikkelen. Voor de deelnemers is dit een perfecte kans om hun kennis en vaardigheden op dit vlak te ontwikkelen. Deelnemers krijgen na afronding van het programma een certificaat.

Aanmelden en informatie
Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten die in de avonduren worden gegeven. Op woensdag 5 april vindt de eerste bijeenkomst plaats. Voor aanmeldingen voor het programma en voor vragen kunt u contact opnemen met Sportbedrijf Almere, Aranka Bosch, ambosch@almere.nl of 036-5458472.


Koningsmatch: samenwerken met scholen tijdens de Koningsspelen

Op 21 april worden de Koningsspelen voor de vijfde keer georganiseerd. Sportverenigingen kunnen op deze dag clinics geven aan basisscholen en op die manier helpen de Koningssportdag te organiseren, de grootste sportdag van Nederland. De Koningssportdag biedt voor sportverenigingen de mogelijkheid om door het beschikbaar stellen van accommodaties en/of materialen, of door het organiseren van een activiteit, de sport en vereniging te promoten. De Koningsmatch wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de organisatie van de Koningsspelen, om de samenwerking tussen sportclubs en scholen te stimuleren.

Sportverenigingen die een clinic willen geven tijdens de Koningssportdag kunnen zich aanmelden op de website van de Koningsspelen. Basisscholen kunnen in de database van de Koningsspelen zien welke sportclubs meedoen, zodat zij contact kunnen leggen met de sportclubs. Samen kunnen de sportverenigingen en scholen er een onvergetelijke, sportieve dag van maken!


Zeven Almeerse sporters met een verstandelijke beperking gaan in maart naar de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk

Vanuit de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) mogen in maart 2017 vijf Almeerse schaatsers met een verstandelijke beperking en een coach meedoen aan de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. Daarnaast zullen ook twee Almeerse skiërs van de skivereniging De Wolfskamer uit Huizen deelnemen. Lees verder


Topsportcentrum Almere als congreslocatie

Het Topsportcentrum Almere is naast een sportevenementenlocatie ook zeer geschikt voor congressen. Zo vond er op 15 en 16 februari een tweedaags congres plaats van het bedrijf Kone. Beide dagen waren er 500 deelnemers aanwezig die met elkaar in gesprek gingen over de toekomst van het bedrijf. De Topsporthal was ingericht als congreszaal waar het plenaire gedeelte plaatsvond en de vele overige ruimtes van het Topsportcentrum deden dienst als subruimtes voor de verschillende workshops die er werden gegeven.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.