Nieuwsbrief Sportbedrijf - juli 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Julius Lindenbergh nieuwe wethouder Sport

Donderdag 13 juni is Julius Lindenbergh geïnstalleerd als wethouder Financiën, Sport, Digitalisering en Dienstverlening. Hij neemt hiermee de portefeuille over van Jaap Lodders. Heeft u vragen over Sport in Almere? Neem dan contact op via sportentree@almere.nl of 14 036.


Lokaal Sportakkoord

Op donderdag 4 juli 2019 vindt de startbijeenkomst plaats om te komen tot een Lokaal Sportakkoord in Almere. Hiermee wil de gemeente (nieuwe) samenwerkingsverbanden binnen de stad realiseren waardoor nog meer inwoners gaan sporten en bewegen. De gemeente roept sportverenigingen op zich te melden indien zij mee willen denken over mogelijkheden om de betrokkenheid van Almeerders bij sport en bewegen te vergroten en inwoners zichzelf verder te laten ontwikkelen. Aanmelden kan via sportentree@almere.nl

Kijk voor meer informatie op de website almere.nl/sport. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang.


Terugblik kick-off PowerGirlz

Op dinsdag 18 juni gaf Sybille Püttmann, directeur van Talent in Opleiding (TIO), het startsein voor de beweging ‘PowerGirlz’ tijdens het Sportcafé. Tijdens een interactieve presentatie legde ze uit waar PowerGirlz voor staat en welk doel ze met deze beweging wil bereiken.

“Als kind voetbalde ik graag met mijn broers op straat. Ik speelde elke dag en wilde graag op voetbal net als mijn broers. Maar dat kon niet omdat ik een meisje was. Dit voelde onrechtvaardig en oneerlijk. Dit moment is bepalend geweest in mijn leven en heeft het zaadje geplant voor de beweging die ik nu opzet. Gelijke kansen voor meisjes in de sport,” aldus Püttmann.

Het doel van de beweging is om Almeerse meisjes in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar meer te laten bewegen. Door bewustwording te creëren, voorbeelden te geven en mogelijkheden te bieden aan deze meisjes wil Püttmann ze enthousiasmeren om meer te gaan bewegen. PowerGirlz loopt in ieder geval door tot aan de Floriade in 2022.

Lees het hele verslag op de website almere.nl/sport.


Succesvolle opening Skills Garden Almere Haven

Op woensdag 19 en donderdag 20 juni is de Skills Garden in Almere Haven geopend. En met succes: enkele honderden mensen wisten de weg naar het Stadswerfpark te vinden. Op woensdagavond konden omwonenden en andere geïnteresseerden onder leiding van De Schoor kennismaken met de Skills Garden.

Donderdag was de officiële opening door wethouder Julius Lindenbergh, voormalig topsporter Erben Wennemars, hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en René Wormhoudt van Athletic Skills Model. Het daaropvolgende congres werd door 200 geïnteresseerden uit de sportwereld van binnen en buiten Almere bezocht.

De Skills Garden in Almere Haven is een plek waar mensen naar toe kunnen komen om te sporten, bewegen en ontmoeten. De plek is zo ingericht dat jong en oud, valide en minder valide er terecht kan. Kijk voor meer informatie op almere.nl/akt.


Almeerse winnaars Club van het Jaar-verkiezing

Vorige week zijn de winnaars van de Club van het Jaar bekend gemaakt. Zowel sport- als cultuurverenigingen en clubs konden zich aanmelden voor deze landelijke wedstrijd. Vanuit Almere deden verschillende clubs mee. In de categorie Sport is de Almeerse studentenroeivereniging Agon zowel in de ranglijst van de gemeente als de provincie Flevoland als eerste geëindigd. Ditzelfde geldt voor Sensation Performance Ensemble in de categorie Cultuur. Beide clubs hebben uiteindelijk niet de landelijke finale gewonnen, maar alsnog feliciteert het Sportbedrijf beiden met het resultaat!


Seminar met UFC legende Bas Rutten - Krav Maga Almere

Op zondag 7 juli 2019 (10:00-14:00 uur) organiseert Krav Maga Almere een uniek seminar met UFC legende Bas Rutten. Hij deelt zijn onovertroffen kennis en kunde over zijn tijd in de UFC en leert deelnemers graag de kneepjes van zijn tactieken en technieken in de MMA cage. Iedereen is welkom, ongeacht niveau, sportschool of aangesloten bond. Minimum leeftijd van deelname is 8 jaar. Locatie: Topsportcentrum Almere Poort, Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere. Meer informatie is te vinden op deze website.   


HBSA viert 30-jarig jubileum

Op zaterdag 12 juni vierde HandBoogSchutterij Almere haar 30-jarig jubileum. Wethouder Julius Lindenbergh vierde met hen mee en feliciteerde de vereniging door drie pijlen te schieten.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.