Nieuwsbrief Sportbedrijf - juli 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Terugblik 10 jaar Topsportcentrum

Het indoorseizoen 2017-2018 zit erop! Een speciaal seizoen dit keer voor het Topsportcentrum, want het gebouw bestond 10 jaar. In oktober 2007 opende het Topsportcentrum haar deuren en dat heugelijke feit is het afgelopen seizoen gevierd met de inwoners van de stad.

Vanaf september 2017 t/m juni 2018 konden de inwoners van Almere zich voor één van tien geselecteerde toonaangevende sportevenementen aanmelden om gratis te bezoeken. Zo’n 1.500 Almeerders hebben hier gebruik van gemaakt. Ze genoten van o.a. een het NK judo, EK Majorette, Mixed Martial Arts wedstrijden of hadden het geluk om bij een uitverkochte handbal- of basketball interland aanwezig te zijn. Dat deze mogelijkheid goed in de smaak is gevallen, blijkt wel uit een paar reacties die wij mochten ontvangen:

Wist niet dat er zulke leuke dingen in Almere georganiseerd werden” | “Leuke gelegenheid om ook de wat minder bekende sporten te leren kennen” | “Ga zo door!” | “Ik vind Topsportcentrum geweldig!” | “Een geweldig Topsportcentrum in onze mooie stad. Een prachtig concept. Daar kunnen wij niet alleen trots op zijn maar een ieder uit het binnen- en buitenland.” | “Trots op zo'n fantastische sportaccommodatie in mijn woonplaats / Almere!” | "Prachtige zaal! Heel erg bedankt en blijf de sport promoten. Trots op Almere :)

Nu de zomerperiode zich aandient zijn we achter de schermen druk bezig alles weer in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen zodat zowel onze inwoners, als ook de bezoekers van buiten de stad zich weer kunnen verheugen op een bezoekje aan één van de vele evenementen die weer op de agenda staan.


Nieuwe datum Sportcafé

Het Sportcafé is verplaatst naar dinsdag 25 september 2018. Deze editie van het Sportcafé belooft een interactieve avond te worden. U gaat met elkaar in gesprek over de sport in Almere. Dit doen we aan de hand van diverse werkvormen, waaronder het ‘Lagerhuis’. Dé kans om met elkaar in gesprek te gaan over de sport in Almere. De rode draad voor deze avond is de Almeerse sportnota ‘Almere, sportief in beweging’. De thema’s evenementen, talentontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid komen dan ook zeker voorbij! Binnenkort wordt de uitnodiging voor het Sportcafé verstuurd met een aanmeldlink.


Oproep Verkiezing Uniek Sporttalent 2018

De verkiezing Uniek Sporttalent 2018 gaat van start. De organisatie is op zoek naar sporters met een handicap die persoonlijke records hebben weten te verbreken. Sporters die grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling hebben doorgemaakt. Of sporters die een inspiratie en voorbeeld zijn voor andere sporters met een handicap. Kent u zo'n sporter? Nomineer hem/haar dan nu voor de verkiezing Uniek Sporttalent 2018! Klik hier voor meer informatie over de verkiezing en het nomineren van een talent


"Jubilerend Almere ’83 levert twee biljartkampioenen"

Fred Driessen en Dennis van ‘t Hof van Biljartvereniging Almere ’83 zijn vorige week Nederlands kampioen geworden in respectievelijk de open Nederlandse kampioenschappen Kader 38/2 en het NK Bandstoten 2e klasse. Lees hier het hele artikel in Almere DEZE WEEK.


Bijeenkomsten Team:Fit over Gezonde Sportvereniging tijdens EK Beachvolleybal

In juli organiseert Team:Fit bijeenkomsten over de Gezonde Sportvereniging: Zoekt u voor uw sportkantine naar de juiste aanpak of bent u benieuwd naar de strategie van andere clubs? Tijdens deze bijeenkomsten delen collega-kantinebeheerders en -bestuurders hun vragen en ervaringen, doet u praktische kennis en inspiratie op en krijgt u handige voorbeelden en tips. En geniet tussendoor van spannende beachvolleybalwedstrijden tijdens het EK Beachvolleybal! De bijeenkomsten vinden plaats op 17, 18 en 19 juli. Meld u voor 6 juli aan via deze link.


Nationaal Sportakkoord ondertekend

Op 29 juni j.l. heeft minister Bruno Bruins (Sport) met verschillende sportorganisaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Het is de eerste keer dat zoveel partijen zijn samengebracht om sportief Nederland te laten verenigen. Een greep uit het akkoord: ruim 700 extra buurtsportcoaches, verhoging van de onbelaste vrijwilligersvergoeding van €1500 naar €1700 euro per jaar, €87 miljoen aan subsidie voor sportverenigingen die investeren in accommodaties, een nieuwe code goed sportbestuur en beweegprogramma’s voor kinderen onder de 6 jaar. Klik hier om naar het nieuwe Sportakkoord te lezen.


LTV Almere en Gezonde Sportvereniging

Op 7 juli besteed LTV Almere tijdens het Open Jeugdtoernooi extra aandacht aan een gezonde leefstijl. De sportvereniging neemt deel aan het programma Gezonde Sportvereniging waarmee de gemeente Almere verenigingen ondersteunt die in hun kantine een betere keuze aan willen bieden, water drinken stimuleren en stil staan bij rookbeleid en verantwoord alcohol schenken. LTV Almere was vorig jaar de eerste vereniging die de Gezonde Sportvereniging omarmde en is daarmee een ambassadeur voor een gezonde jeugd in Almere. Zaterdag brengt wethouder Jaap Lodders een bezoek aan de halve finale van het jeugdtoernooi.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.