Nieuwsbrief Sportbedrijf - januari 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Vooraankondiging: Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank

Iedere vereniging heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wilt u meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Wat het doel ook is, de Rabobank wil graag helpen met het realiseren ervan.

Als onderdeel van het nieuwe sponsorbeleid gaan zij met ingang van 2019, samen met de partners NOC*NSF, Kunstbende en LKCA, aan de slag om verenigingen sterker te maken. Met ‘Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank’ krijgen verenigingen twee jaar lang intensieve begeleiding op maat van professionals die alle expertise in huis hebben om de ambities van clubs waar te maken.

Omdat wij van mening zijn dat dit mooie programma heel wat te bieden heeft voor verenigingen, willen we u vroegtijdig attenderen op de ‘Inspiratieavond Sport & Cultuur’ op dinsdagavond 12 februari. Aanmelden kan vanaf half januari via de website www.rabobank.nl/almere.  


Energieloket start nieuwe subsidieregeling voor sportclubs

Flevolandse sportclubs kunnen vanaf 1 januari gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling voor het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Het geld wordt beschikbaar gesteld door het Rijk. Een sportclub kan maximaal 2,5 miljoen euro subsidie per jaar krijgen. Het geld moet worden gebruikt voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties of de aanschaf van sportmaterialen. Ook is het mogelijk extra subsidie aan te vragen voor maatregelen die energie besparen zoals LED-verlichting en zonnepanelen. Energieloket Flevoland kan er alle informatie over geven

Bron: Omroep Flevoland


Twirl en hockey in Topsportcentrum Almere

De medewerkers van Topsportcentrum Almere wensen iedereen een gezond en sportief 2019 toe. We staan ook in het nieuwe jaar graag weer voor u klaar!

Toch nog even een kleine terugblik op 2018. Er vonden maar liefst 50 evenementen plaats, van klein tot groot, van bekend tot onbekend. Een kleine greep uit de evenementen: uitverkochte handbalinterlands, NK pickleball, Dutch Open Badminton, American Grappling, Kickboksen en dansen. We zijn er trots op dat zoveel sportbonden en overige (sport)organisaties ons weten te vinden.  

Waar we 2018 afsloten met een zaalhockeytoernooi, zo beginnen we 2019 ook weer met deze sport. Er vindt een heus Glow In The Dark toernooi plaats op 3 en 4 januari. De gehele Breedtesporthal wordt in het donker gehuld, enkel de spelers en sticks zijn te zien door de fluorescerende materialen. Een spectaculair gezicht! Ook staat er weer een NBTA twirl evenement op de agenda. Op 12 en 13 januari vindt het NK Twirl plaatst, waarbij kwalificatie voor het EK afgedwongen kan worden. In het weekend van 19 en 20 januari bruist het Topsportcentrum weer van de zaalhockey. Op beide dagen vinden er hoofdklasse wedstrijden plaats. We sluiten de maand wederom af met majorette en baton twirling. De KNMO en NTSB bundelen hun NK's in één groot evenement voor de top van de Nederlandse majorette- en twirlwereld dat plaatsvindt op 26 en 27 januari.  

Alvast een klein doorkijkje naar februari. Het eerste weekend (1 t/m 3 feb) komen alle Nederlandse top badmintonners naar Almere voor het Forza NK waarbij er ook deelnemers uit Almere aan te moedigen zijn. Het kwalificatietoernooi op vrijdag is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over deze evenementen op de facebookpagina van het Topsportcentrum.


Vooruitblik sportverkiezingen

Het jaar 2018 zit er op! De hoogste tijd daarom om terug te blikken naar de grote prestaties van Almeerse atleten voor de jaarlijkse sportverkiezingen. Hierin  worden de Sportman, Sportvrouw, Paralympische sporter, Sportcoach, Sporttalent én Sportploeg van Almere van 2018 verkozen.  

Nominaties
De nominatieronde is inmiddels gesloten en de vakjury, bestaande uit Martijn de Groot (Omroep Flevoland), Bob Friedlander (sportfotograaf), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Timothy Beck (ex topsporter) en Martijn Rengelink (concerndirecteur van de gemeente Almere), heeft de uitdagende taak om per categorie drie genomineerden te selecteren. Een ongelooflijk lastige taak, aangezien er zoveel sporttoppers in Almere zijn op evenzoveel verschillende terreinen. De genomineerden worden vervolgens medio januari 2019 per categorie bekend gemaakt via de Stadhuis-aan-huispagina's in de Almere DEZE WEEK en via www.almere.nl/sportverkiezingen

Stemmen
Vanaf 6 februari 2019 kunnen inwoners van Almere hun stem uitbrengen! Alle stemmen, inclusief die de vakjury, resulteren in de einduitslag per categorie. Op 27 februari 2019 worden tijdens het SNS Sportgala de winnaars bekendgemaakt.  

Dus: schrijf 27 februari 2019 alvast in de agenda en houd de website www.almere.nl/sportverkiezingen en/of social media in de gaten voor meer informatie. 


Staat uw aanbod al op Sportief Almere?

Het jaar 2019 is begonnen. Hét moment om weer alle goede voornemens aan te halen. Vaak is één van die voornemens om meer te gaan bewegen en/of te gaan sporten.  

Uit onderzoek blijkt dat een deel van de inwoners niet goed op de hoogte is van het sport-, cultuur- en/of beweegaanbod in de eigen gemeente. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat haar inwoners voldoende bewegen en organiseert daarom diverse sportstimuleringsactiviteiten. Eén van deze activiteiten is destijds de lancering van de website SportiefAlmere.nl geweest.  

Deze website is om inwoners dichtbij huis, in de vorm van gratis clinics, te laten kennismaken met het diverse sport-, cultuur- en beweegaanbod. Meer dan honderd partners hebben inmiddels al een gratis account aangevraagd en het aanbod geplaatst.   

De start van een nieuw jaar is juist weer een mooi moment om het sport- en het cultuuraanbod te vergroten via de website en sportievelingen mogelijk (weer) te binden aan uw vereniging of club. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden van de website www.sportiefalmere.nl!  

Ga naar de website www.sportiefAlmere.nl voor meer informatie of neem contact met ons op via sportief@almere.nl


Programma Gezonde Sportvereniging: ook gezond voor de clubkas!

Hebt u er wel eens bij stil gestaan hoe groot het netwerk van uw vereniging is en hoe waardevol dit netwerk kan zijn voor de sportkantine? Denk bijvoorbeeld aan lokale ondernemers en supermarkten, maar ook aan leden en ouders die werken voor kwekers of restaurants. Daar zitten zeer waarschijnlijk partijen tussen die graag de vereniging ondersteunen en willen meehelpen om lekker en veelzijdig eten in hun eigen sportkantine te krijgen.

Introduceer nieuwe producten met mate om verspilling te voorkomen. Plaats deze goed in het zicht: op de bar, in een doorzichtige vitrine of naast de kassa. Geef mensen een paar weken de tijd om er aan te wennen en kijk of de verse producten relatief goedkoop kunnen worden aangeboden. Dit kan al mogelijk zijn door bijvoorbeeld de prijs van een mindere keuze iets te verhogen. Met een beetje creativiteit en door te spelen met de marges op het aanbod wordt vanzelf duidelijk wat het beste werkt. Denk daarbij ook aan een display op de bar waarin een combideal wordt aangeboden van een mooi broodje met een flesje water of een kop koffie of thee.

Verenigingen die het aanbod in hun kantine gezonder hebben gemaakt zagen de afgelopen drie jaar hun omzet met 9 procent stijgen. Andere clubs die deze keuze niet maakten, hadden een omzetstijging van slechts 3,2 procent. Reden temeer dus om in te stappen in het programma Gezonde Sportvereniging! Neem voor de mogelijkheden contact op met programmacoördinator Jolanda Gudde op jgudde@deschoor.nl.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.