Nieuwsbrief sport - februari 2020

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


SNS Sportgala 2020: heeft u zich al aangemeld?

Heeft u zich al aangemeld voor het SNS Sportgala op 12 februari in het Topsportcentrum? Op deze avond worden de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Wie worden Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Paralympische Sporter, Sportploeg en Sportcoach van het jaar? 

Nieuw dit jaar zijn de categorieën Sportvrijwilliger en Sportclub van het jaar: de vrijwilliger die onmisbaar is voor de club en de betrokken sportaanbieder die het verschil maakt in de wijk of onze stad. Dit jaar staan ze op het podium naast de topsporters uit Almere.  

Aanmelden kan nog t/m 5 februari via almere.nl/sportverkiezingen

Stemmen
Nog t/m 9 februari is de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via almere.nl/sportverkiezingen stemmen op hun favoriete sporters, teams, coaches, clubs en vrijwilligers. 

We zien u graag in februari in Almere Poort!


Almere Kenniscentrum Talent bestaat 5 jaar!

Medio februari bestaat het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) precies 5 jaar. Om deze mijlpaal te vieren is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het AKT Magazine, waarin we een groot deel van onze samenwerkingspartners hún AKT-verhaal laten vertellen.  

We overhandigen het eerste magazine aan onze wethouder Sport, Julius Lindenbergh. Dit doen wij op vrijdag 14 februari van 15.30 – 17.00 uur. Plaats van handeling is sporthal Haven (Parkwerf 138, Almere Haven), naast de Skills Garden Almere Haven.  

Mocht u aanwezig willen zijn, kunt u zich hier aanmelden. Alle bezoekers krijgen een exemplaar van het AKT Magazine mee.


Komende maand in het Topsportcentrum

Afgelopen weekend trapten we af met de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2020. Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen wonnen de titels in het enkelspel. De titels in dubbelspel zijn gewonnen door Selena Piek & Cheryl Seinen (vrouwendubbel), Ruben Jille & Ties van der Lecq (mannendubbel) en Robin Tabeling & Selena Piek (gemengd).

Op 8 februari vindt het NK Rolschaatsen plaats in het Topsportcentrum. Goed om te weten dat in mei van dit jaar het EK Rolschaatsen ook plaatsvindt in Almere.

De dag na het NK Rolschaatsen staat in teken van het NK Olympisch Gewichtheffen. De Nederlandse Gewichthefbond biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met dit fenomeen door op 9 februari een bezoek te brengen aan dit evenement.

Op 24 februari speelt het Nederlandse basketbalteam voor de kwalificatie voor de EK 2021 een thuiswedstrijd tegen Kroatië. De vorige thuiswedstrijd won Oranje van Kroatië, de nummer 14 van de wereld. Het afgelopen decennium won Nederland 48 interlands. Dat was het hoogste aantal met het hoogste winstpercentage sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Help Oranje aan een gouden start van de EK-kwalificatie in Almere! 

We sluiten februari af op de 29e met Colour Guard. Dit jaarlijks terugkerende evenement is altijd druk bezocht. De deelnemers komen uit verschillende Europese landen. 

Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina  


Opleiding Athletic Skills Model (ASM)

In maart 2020 start de instructeursopleiding Athletic Skills Model (ASM) Advanced weer in Almere. De opleiding vindt plaats op 12 maart, 19 maart, 2 april en 16 april. Professionals uit Almere die opgeleid willen worden in ASM kunnen hier ook aan deelnemen. Het Almere Kenniscentrum Talent biedt hen financiële ondersteuning. Kijk voor de voorwaarden op almere.nl/akt. Heeft u interesse in deze opleiding? Schrijf u dan in via athleticskillsmodel.nl


Wist u dat?

Bij de gemeente Almere kunt u subsidie aanvragen voor sportactiviteiten in het kader van (breedte)sportstimuleringsprojecten en -evenementen, (top)sportevenementen, aangepast sporten, topsporttalenten en sportopleidingen die gericht zijn op Almere en haar inwoners. 

Daarnaast is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het volgen van kaderopleidingen tot een maximum van 500 euro per jaar per vereniging. Meer informatie is te vinden in de subsidievoorwaarden 'Nadere regels sport'.  

Vindsubsidies.nl
Kijk eens op de Almeerse pagina op vindsubsidies.nl voor meerdere regionale, nationale en Europese subsidiemogelijkheden. 

Heeft u vragen over subsidies? Neem dan contact met ons op via sportentree@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.