Nieuwsbrief Sportbedrijf - februari 2019

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Wie worden gekroond tot sporters van het jaar?

Woensdag 27 februari is het zover: de winnaars van de Almeerse Sportverkiezingen 2018 worden bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum. Heeft u zich al aangemeld? Kijk op almere.nl/sportverkiezingen voor de aanmeldlink en meer informatie.

Genomineerde sporters
Elke week worden via de Almere DEZE WEEK genomineerde sporters gepresenteerd. De genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische Sporter en Sporttalent zijn inmiddels bekend en zijn te vinden via almere.nl/sportverkiezingen. Woensdag 6 februari worden de genomineerde Sportmannen en Sportvrouwen bekend gemaakt.

Breng uw stem uit!
Van 6 tot en met 17 februari kunt u via almere.nl/sportverkiezingen stemmen op alle genomineerde sporters. Vervolgens worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala. 

VBA Businessmeeting
In samenwerking met de gemeente organiseert de Vereniging Bedrijfskring Almere voorafgaand aan het SNS Sportgala een Businessmeeting. De bijeenkomst wordt humorvol ingestoken door Peter Heerschop; cabaretier, programmamaker, acteur, schrijver én voormalig gymleraar op het Echnaton College in Almere. Aanmelden voor de businessmeeting kan via www.vba-almere.nl/sportgala


Terugblik congres De kans van sport in de unieke propositie van Almere

Op 23 januari 2019 heeft in het Topsportcentrum het congres De kans van sport in de unieke propositie van Almere plaatsgevonden. Gastheer wethouder Jaap Lodders heette de ruim vijftig gasten welkom, onder wie directeuren van veel sportbonden, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, Provincie Flevoland en andere mensen die een rol in de sport vervullen. Het congres had als doel te bespreken hoe sport in de toekomst in onze stad er uit kan gaan zien en welke maatregelen daarvoor nodig zijn.

Boris Buffing, directeur Almere 2.0, trapte af en sprak over de positie van Almere in heden en verleden en hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. Daarna nam sportmarketeer Margot van Beusekom het woord en gaf haar visie op hoe de toekomst van sport er uit kan zien. Afsluitend bracht ex-wethouder Sport in Amsterdam Eric van de Burg deze verhalen samen vanuit zijn bestuurlijke ervaring en als voorzitter van de Atletiekunie.

Ondertussen vond er continu interactie plaats met de aanwezigen in de zaal, wat leidde tot verfrissende inzichten over de ontwikkeling van sport in Almere. Deze bijeenkomst vormde de start voor de ontwikkeling van het toekomstige sportbeleid van de gemeente Almere. Wij brengen u snel op de hoogte over de voortgang en hoe u bij de totstandkoming van het sportbeleid betrokken wordt.


De komende weken in het Topsportcentrum

De kop is eraf! In januari stond de programmering van het Topsportcentrum vooral in het teken van zaalhockey en twirl. In februari hebben we een zeer gevarieerde kalender. Het eerste weekend staat traditiegetrouw het NK Badminton op de agenda. Wilt u eens kennismaken met deze sport, dan kunt u op vrijdag het kwalificatietoernooi gratis bezoeken.

Op 17 februari is het weer tijd voor de World Fighting League, vechtsport van het hoogste niveau. Daarna volgt op 23 februari een Color Guard wedstrijd. Color Guard is een showformatie die zomers als onderdeel van een showkorps de choreografie verrijkt door muziek weer te geven met vlaggen, rifles, linten en andere kleurrijke attributen. Alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline, choreografie en een flinke dosis sportiviteit komen hier tot uiting. Color guard is ontstaan in Amerika in de jaren 70, omdat een aantal showbands een extra visueel element toe wilden voegen aan de band. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een standaard onderdeel van deze showbands. Ook is deze manier van optreden overgewaaid naar Nederland en door een aantal drumbands ingevoerd. 

We sluiten de maand af met het SNS Sportgala waar je elders in deze nieuwsbrief over kan lezen. Kijk voor meer informatie over deze evenementen op de facebookpagina van het Topsportcentrum.


Feestelijke opening Sporthal Haven

In de week van de voorjaarsvakantie (18-22 februari) wordt de nieuwe sporthal van Almere Haven feestelijk geopend. Maandag trapt wethouder Jaap Lodders het programma af. Bewoners kunnen meedoen met bingo, sport, spel en cultuur activiteiten voor kinderen, zaalvoetbal en andere verenigingssporten. Binnenkort is het hele programma te vinden op sportbedrijf.almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.