Nieuwsbrief Sportbedrijf - december 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Neem een kijkje in de nieuwe Sporthal van Almere Haven

Deze week gaan de deuren van de nieuwe sporthal in Almere Haven open! Dinsdag 4 december kunt u tussen 15.00 en 19.00 uur een kijkje nemen en meelopen met een rondleiding (start elk half uur). U kunt zich melden bij de hoofdingang aan de Parkwerf. De feestelijke publieksopening vindt in het voorjaar van 2019 plaats.  

De nieuwe sporthal vervangt de oudste sportaccommodatie van Almere die in 2016 werd ontmanteld, en maakt deel uit van een herontwikkeling van het Stadswerfpark. Hier wordt volgend jaar ook de Playground in gebruik genomen als sportlocatie én ontmoetingsplek. Kijk voor meer informatie op sportbedrijf.almere.nl


Nomineer uw sportheld!

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op en dus is het moment aangebroken om terug te blikken op de sportprestaties die Almeerse atleten het afgelopen jaar hebben geleverd. In februari vinden daarom weer de Sportverkiezingen plaats waarbij de Sportman, Sportvrouw, Paralympsische sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportploeg van 2018 verkozen worden. Kent u een Almeerse sporter, coach of team die op sportgebied een voortreffelijke prestatie heeft neergezet dit jaar? Nomineer de sporter(s) dan via www.almere.nl/sportverkiezingen! Nomineren kan t/m 16 december.  

Uit alle aanmeldingen bepaalt een vakjury vervolgens welke atleten genomineerd worden voor bovenstaande categorieën. Begin februari worden de genomineerden bekend gemaakt en kunnen Almeerse inwoners stemmen. De winnaars worden op 27 februari 2019 bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala.


Voldoende sportieve voorzieningen in de openbare ruimte van Almere

De openbare ruimte van Almere is goed ingericht voor sportief gebruik. Dit blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van de openbare ruimte voor sport dat onlangs in opdracht van de gemeente Almere is gedaan. Almere heeft in vergelijking met andere steden veel sport-, speel- en beweegruimte in verhouding tot het inwoneraantal en de stad goed scoort op nabijheid van voorzieningen. Ook oordelen Almeerders dat de stad voldoende paden en routes heeft waar sporters gebruik van kunnen maken. Kijk voor het volledige persbericht en het rapport op deze pagina.


Laatste weken van 2018 in het Topsportcentrum

Op 3 november vond de eerste editie plaats van de Amsterdam International Open IBJJF Jiu-Jitsu Championship. Ondanks de stroomuitval, waardoor de start van het toernooi wat vertraging op liep, is het evenement goed verlopen. De organisator is zo enthousiast dat ze er volgend jaar een tweedaags evenement van willen maken. Wordt vervolgd dus! Een ander budo evenement dat op de kalender stond was het jaarlijks terugkerende Top Judo toernooi Almere. Maar liefst 600 deelnemers streden 25 november om de prijzen. Gelijktijdig met het judo evenement vond in de Breedtesporthal de TeamNL Talentdag plaats. Kijk onderaan deze nieuwsbrief voor een terugblik op deze dag.

Nu is de laatste maand van het jaar alweer begonnen. In het Topsportcentrum wordt 2018 afgesloten met de NJK Meerkamp tafeltennis (2 december), het Runner up Kampioenschap Twirl 2018-2019 (15 en 16 december) en Tapperuse Indoor zaalhockey toernooi (28, 29 en 30 december). Voor meer informatie over deze en andere evenementen kun je terecht op de Facebookpagina van het Topsportcentrum.  

De medewerkers van het Topsportcentrum wensen iedereen fijne feestdagen toe en een goed begin van 2019!


Uurverhuur gemeentelijke buitensportaccommodaties

Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk om gemeentelijke buitensportvelden per uur te huren van de gemeente Almere. Naast het gebruik door de hoofdgebruiker (meestal een sportvereniging) gaan we in 2019 met deze extra sportmogelijkheid van start. Als u als inwoner een gemeentelijk sportveld wilt huren om b.v. samen met een aantal buurtgenoten een uurtje te voetballen, dan kost dit € 23,15 per uur. Dit geldt voor alle niet-commerciële activiteiten. Als u hierover vragen hebt kunt u contact opnemen met sportverhuur@almere.nl.

Als u commerciële activiteiten (b.v. een voetbalschool) op gemeentelijke sportvelden wil verrichten, dan kunt u eveneens contact opnemen met Sportverhuur om zo’n veld officieel te huren. Dit kost € 69,45 voor een heel uur.


Zoektocht naar topsporttalent in Almere tijdens TeamNL dag

Op zondag 25 november organiseerde NOC*NSF in de Topsporthal in Almere de TeamNL Talentdag. Dit was dé landelijke zoektocht naar nieuw Olympisch talent. In totaal hebben 177 jongeren tussen de 12-18 jaar zich in Almere laten testen op de profielen snel & explosief, lang & sterk en uithoudingsvermogen. De talentvolste jongeren krijgen deze periode een uitnodiging om bij één van de deelnemende sportbonden mee te doen binnen een talentprogramma.

De jeugdige sporters die deelnamen doen nu al goed mee in een bepaalde tak van sport, maar kunnen wellicht succesvoller zijn in een andere sport. Veel kinderen in Nederland beoefenen van jongs af aan een enkele sport en weten hierdoor niet dat ze mogelijk meer potentie hebben in een andere sport. Het is soms best mogelijk om op latere leeftijd nog een overstap naar een andere sport te maken en dan in die de top te bereiken. Het kan ook gaan om jongeren die nu wellicht nog geen sport beoefenen, maar wel over de voor een bepaalde sport belangrijke kenmerken beschikken. Daarom organiseerde NOC*NSF deze dagen in Nederland.  

Eerdere edities hebben ruim 100 talentvolle sporters opgeleverd die nu nog in de verschillende opleidingsprogramma’s van sportbonden zitten. Eén van de Almeerse voorbeelden hiervan is Kim Kalee, nu actief binnen het baanwielrennen. Almere was samen met Papendal de host van deze editie van de TeamNL Talendag. Er deden in Almere 22 Almeerse jongeren mee. Zij ontvingen de afgelopen periode van de gymdocenten in het voortgezet onderwijs een uitnodiging hiervoor.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.