Direct naar paginainhoud

Week van het aangepast sporten in Almere

Almeerse sporters aan het woord

Feenstra Fotografie

Feenstra Fotografie

Feenstra Fotografie

Feenstra Fotografie

Deze week staat Flevoland, dus ook Almere, in het teken van aangepast sporten. De hele week wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor Almeerders met een beperking.  Hieronder vertellen een aantal Almeerse sporters over wat sport voor hen betekent.

Een aantal inwoners met een beperking sport op hoog niveau. Drie van hen – Roy Klaassen, Frank Wessels en Juan Andres de Koning - nemen u mee in wat sporten voor hen betekent: Roy Klaassen is para handboogschutter. Hij werd in 2019 eerste tijdens het Open NK Handboogschieten Aangepast Sporten en deed in 2019 als enige Nederlander mee aan het WK para handboogschieten. “Met sport kan ik het uiterste uit mezelf halen,” vertelt Klaassen. “Ook kan ik verder gaan dan wat ik verwacht te kunnen. Het is belangrijk dat iedereen kan sporten om te kunnen genieten van datgene waar je goed in bent, ondanks je handicap. Mijn droom is om naar de paralympische spelen te gaan.” 

Juan Andres de Koning en Frank Wessels spelen bij de Almeerse Hockey Club. Juan Andres is Athlete Leader bij Special Olympics Nederland en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen in 2019. “Sporten betekent voor mij dat ik lekker mijn gang kan gaan en dat ik mijn trucjes kan doen,” vertelt De Koning. “Sporten is erg leuk en goed voor je gezondheid. Het betekent ook voor mij dat ik meer ervaring krijg en nieuwe dingen kan leren. Maar ook dat ik met mijn vrienden kan spelen. Mijn ultieme droom is dat ik Wereldkampioen word. Ik wil ook dat het ParaHockey naar de Special Olympics World Games gaat in 2023 in Berlijn.”

In de Championship-divisie behaalde Frank Wessels brons met zijn team. “Sporten heeft mij veel geholpen in mijn leven. Het is voor mij een vorm van vrijheid en het is gezond,” aldus Wessels. “Mijn ultieme droom is dat ParaHockey olympisch wordt en dat ik daar een medaille win.”

Meer weten over aangepast sporten in Almere? Kijk dan ook op de pagina Aangepast Sporten voor meer informatie