Direct naar paginainhoud

Teststraat Almere tijdelijk verplaatst naar Sporthal Haven

Sporthal Almere Haven war tijdelijk de coronateststraat is gevestigd.

In verband met de te verwachten dalende temperaturen dit weekend en komende week verplaatst GGD Flevoland tijdelijk haar teststraat in Almere van de Baljuwstraat naar de sporthal in Almere Haven. De verhuizing vindt de komende dagen plaats. Woensdagmiddag of donderdagochtend is de testfaciliteit in de sporthal in Haven open. Gedurende de periode van hevige vrieskoude is de huidige teststraat naast het politiebureau gesloten. Dit zal naar verwachting ongeveer een week duren.

Mensen met een afspraak voor een coronatest in Almere worden door gepland naar de locatie van de sporthal in Almere Haven aan de Parkwerf.  Voor de overige teststraten geldt dat alle tenten worden voorzien van extra verwarming. In de teststraat in Emmeloord wordt gewerkt met variabele openingstijden. Er blijft ruimschoots voldoende testcapaciteit in Flevoland om te voldoen aan de vraag. Dagelijks wordt in de gaten gehouden wat de weerverwachting is en wat dat betekent voor de openstelling van de teststraten.

“We zijn de afgelopen dagen geconfronteerd met zeer hevige sneeuwval en een fors dalende temperatuur. Dan merk je dat het werken in een evenemententent zoals deze in Almere is ingericht, wel heel lastig wordt. We kregen te kampen met uitval van elektriciteit en verwarming. Als GGD willen we ons testwerk goed blijven uitvoeren. Ook is het belangrijk dat onze testmedewerkers onder goede omstandigheden kunnen werken. In de wetenschap dat de temperatuur nog meer gaat dalen komend weekend, hebben we besloten om de Almeerse teststraat tijdelijk te verplaatsen naar een goed te verwarmen gebouw. Toevallig waren we toch al bezig in de sporthal in Almere Haven om deze gereed te maken voor het vaccineren”, vertelt GGD- woordvoerder Sven van der Burg.

In de sporthal in Almere Haven aan de Parkwerf wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het inrichten van een vaccinatielocatie.

“We kennen deze sporthal goed”, vervolgt van der Burg. “Deze kunnen we nu versneld in gebruik nemen als tijdelijke testlocatie. Op het moment dat we in de sporthal gaan vaccineren wordt de teststraat aan de Baljuwstraat weer in gebruik genomen. Hiermee blijven we flexibel en kunnen we iedereen met een testafspraak blijvend van dienst zijn. Uiteraard worden de omwonenden in Almere Haven geïnformeerd, dat neemt de gemeente Almere op zich die ook meteen klaarstond om snel te schakelen. We zijn hen daar zeer erkentelijk voor. Daarnaast hebben we in Brandweer Flevoland een goede partner gevonden die ons ondersteunt met de tijdelijke verplaatsing van het materiaal van Stad naar Haven. Fijn dat we ook nu weer op hen kunnen rekenen”.