Skip to content

Jonge sporters ontdekken hun potentie tijdens de TeamNL Talentdag

21 november 2019

NOC*NSF organiseert op zondag 24 november voor de vijfde keer de TeamNL Talentdag. De afgelopen weken zijn kinderen tussen 12-18 jaar die extreem snel zijn, heel lang zijn of worden of een enorm uithoudingsvermogen hebben, opgeroepen zich hiervoor aan te melden. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar worden uitgenodigd om de 24e te laten zien wat ze in huis hebben. Ze kunnen ontdekken of ze in bepaalde sporten de potentie hebben om topsporter te worden. De TeamNL Talentdag wordt 24 november zowel in het Topsportcentrum in Almere als in Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Papendal, Arnhem georganiseerd. In Almere doen ongeveer 200 deelnemers mee.  

Sporters die gezocht worden zijn zij die nu al goed meedoen in een bepaalde tak van sport, maar wellicht succesvoller zijn in een andere sport. Of jongeren die nu wellicht nog geen sport beoefenen, maar wel over de gezochte kenmerken beschikken. Een carrièreswitch maken en dan zo toch nog de topsportwereld inrollen.    

In een aantal sporten is het namelijk mogelijk om op latere leeftijd in te stromen en toch nog steeds kans te maken op het behalen van het mondiale seniorenpodium. Veel kinderen in Nederland beoefenen van jongs af aan maar een enkele sport en weten hierdoor eigenlijk niet dat ze mogelijk veel meer potentie hebben in een andere sport. Veel mensen beseffen ook niet dat het mogelijk is om ook op latere leeftijd nog een overstap naar een andere sport te maken en dan in die nieuwe tak van sport de top te bereiken.  

En juist om deze jongeren te vinden organiseert NOC*NSF samen met de sportbonden de Talentdag. De eerdere edities hebben ruim 100 talentvolle sporters opgeleverd die nu nog in de verschillende opleidingsprogramma’s van sportbonden zitten.