Nieuwsbrief Sportbedrijf - januari 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Wie zijn de beste sporters en sportcoach van het afgelopen jaar?

Op woensdag 17 januari organiseert het Sportbedrijf Almere weer het SNS Sportgala in het Topsportcentrum in Almere. Naast de verkiezing van de sportman, sportvrouw, het sporttalent en de sportploeg van het jaar, zijn er twee nieuwe categorieën aan de 28e editie van de sportverkiezingen toegevoegd. Tijdens het gala wordt dit jaar voor het eerst de paralympische sporter en de sportcoach van het jaar gekozen. De avond wordt gepresenteerd door Jan van der Meulen. Gratis het SNS Sportgala bijwonen? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.


Volop activiteiten tijdens jubileumjaar Topsportcentrum

Tegelijk met Mercian Indoor zaalhockey waren de sportzalen van het Olympiakwartier gevuld met sportende jeugd. Vanwege het 10-jarig jubileum van het Topsportcentrum werden verschillende kerstvakantieactiviteiten georganiseerd. Enjoy & Perform organiseerde een waar Glow in the Dark sportspektakel!  

In december vonden daarnaast het 6e Topjudotoernooi Almere en het NBTA NK Twirl Runner-Up plaats. Ook in januari zijn er weer diverse evenementen in het Topsportcentrum te beleven, waaronder het NBTA NK Twirl, het SNS Sportgala 2017, het NTSB NK Twirl en het NK Rolschaatsen.

In 2018 wordt het 10-jarig jubileum doorgevierd! Houd de website en social media in de gaten voor alle ontwikkelingen rondom het 10-jarig jubileum en de evenementen in het Topsportcentrum.
Tot slot wenst het Topsportcentrum u een sportief 2018. Wij hopen u het aankomende jaar te mogen verwelkomen bij een van de evenementen.


Internationaal bezoek aan AKT

Op zaterdag 23 december heeft het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) internationaal bezoek gehad uit Japan. Een delegatie van de jeugdopleiding van voetbalclub Urawa Red Diamonds, onlangs nog winnaar van de Aziatische Champions League, was in Almere om onze visie op talentontwikkeling te horen. Uiteraard maakte een bezoek aan de AKT-ruimtes in Almere Poort onderdeel uit van dit werkbezoek.
Urawa Red Diamonds was in Nederland op werkbezoek om kennis en ervaringen uit te wisselen. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse betaald voetbal organisaties in Nederland en de wedstrijden Feyenoord-Heracles en PSV-Vitesse zijn bezocht. Op zaterdagmorgen stond Almere dus op het programma.
Voor ons AKT was dit een mooie mijlpaal, om ook internationaal te vertellen over onze visie en werkwijze. Daarnaast was het interessant om te horen hoe de Japanse samenleving sport en talentontwikkeling heeft georganiseerd. Al met al een geslaagde ochtend!


Gemeentelijke zwembaden Almere geëxploiteerd door private exploitant

Optisport Almere B.V. is vanaf 1 januari 2018 de private exploitant van de drie gemeentelijke zwembaden van Almere. Met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst wordt de relatie tussen de gemeente Almere en exploitant Optisport Almere B.V. voortgezet. Ook de contracten met het lokale zwembadpersoneel worden voortgezet.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.