Nieuwsbrief Sportbedrijf - februari 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Eerste bedrijven verbinden zich aan het AKT

Op 17 januari zijn Almere Deze Week en de Baljetgroep gepresenteerd als de eerste Almeerse bedrijven die zich als partner aan het AKT verbinden. Deze presentatie vond plaats tijdens de business meeting voorafgaand aan het SNS Sportgala 2017, te midden van ruim 130 Almeerse ondernemers en diverse sportverenigingen. Op de foto v.l.n.r.: wethouder René Peeters, Robert Rinsma (afdelingsmanager Onderwijs, Sport & Cultuur), Bas van Klompenburg (Baljetgroep) en Ron Broertjes (Almere Deze Week).
Almere Deze Week en de Baljetgroep zien de kracht van het AKT en willen elk vanuit hun eigen deskundigheid bijdragen aan het vergroten van de impact van het AKT. Wij heten Almere Deze Week en de Baljetgroep van harte welkom! Wij hopen in de komende periode meer bedrijven te kunnen presenteren, die zich als partner aan het AKT verbinden.


Jonas de Geus en Desiree van Lunteren winnaars Almeerse sportverkiezingen

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn op 18 januari sporters in het zonnetje gezet. Tijdens het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach van 2017 gekozen. Het werd een avond met spektakel, kippenvel en prijsuitreikingen.

Winnaars
In de categorie sportman heeft Jonas de Geus de prijs in de wacht gesleept. Hij won met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen door in de finale België te verslaan. Bij de vrouwen was voetbalster Desiree van Lunteren de winnaar. Zij won samen met het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Het Sporttalent van 2017 is handbalster Yara ten Holte. De prijs voor de beste sportploeg ging naar Heren 1 van de Almeerse Hockey Club. Alex Verga werd verkozen tot beste sportcoach. Bo Kramer (rolstoelbasketball) werd verkozen tot paralympisch sporter van 2017. Tot slot won ASV-ploeg Schaatsen en Skiën de aanmoedigingsprijs aangepast sporten.

Oeuvre Award
Gregor Stam kreeg van wethouder René Peeters de Clarence Seedorf Oeuvre Award uitgereikt.

De Almeerse sportverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf Almere, dit jaar voor de achtentwintigste keer. De avond werd gepresenteerd door Jan van der Meulen.


Volop activiteiten tijdens jubileumjaar Topsportcentrum

Het Topsportcentrum Almere is 2018 goed begonnen met mooie evenementen! Denk aan het NBTA NK Twirl, en het NK Rolschaatsen. Daarnaast werden de Almeerse topsporters in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse SNS Sportgala.

Ook in februari zijn er volop activiteiten in het Topsportcentrum. De maand startte met het NK Badminton op 3 en 4 februari. Dit evenement stond ook in het teken van het 10-jarig jubileum. Voor de inwoners van Almere waren gratis kaarten beschikbaar. Het weekend van 17 en 18 februari staat in het teken van Jiu Jitsu, met op 17 februari het NK. Op 18 februari is er een internationaal toernooi. Tot slot is er op 24 februari een grote Europese Color Guard Contest.


Subsidieaanvraag sportimpuls 2018

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari 2018 bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. De sluitingsdatum is 22 februari 2018, 14.00 uur.
De Sportimpuls maakt deel uit van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt en biedt lokale sport- en beweegaanbieders de kans om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van succesvol sport- en beweegaanbod (interventies) van de Menukaart Sportimpuls. Het is van belang dat het sportaanbod aansluit bij de vraag van de doelgroep, aanvullend is op de bestaande situatie in de buurt en dat wordt samengewerkt met lokale organisaties. Lees verder


Hockeygebouw Buitenhout eerste Almeerse gebouw met energielabel A++++

Het hockeygebouw op Sportpark Buitenhout heeft een A++++ energielabel verkregen. Het is daarmee het eerste gemeentelijke gebouw met dit energielabel. In het najaar van 2017 is het hockeygebouw geopend door wethouder René Peeters.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.