Nieuwsbrief Sportbedrijf - december 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Wie zijn de beste sporters en sportcoach van het afgelopen jaar?

U kunt nog tot 8 december sporters, coach en sportteams aanmelden die in 2017 een opmerkelijke prestatie hebben neergezet!

Op woensdag 17 januari 2018 organiseert het Sportbedrijf Almere weer het SNS Sportgala in het Topsportcentrum van Almere. Tijdens het gala wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg, Paralympische sporter, coach  en het sporttalent van 2017 gekozen.

De aanmelding van kandidaten is gestart. Sporters, coaches en sportteams die een opmerkelijke prestatie hebben neergezet in 2017 kunnen worden aangemeld voor de verkiezing. Een jurycommissie zal op basis van alle aanmeldingen bepalen wie genomineerd wordt in de diverse categorieën en wie uiteindelijk de titel en de felbegeerde sporttrofee wint. Het sportgala wordt voor de 28e keer gehouden.

Bent u of kent u een sporter of sportteam die volgens u in aanmerking komt? Aanmelden van kandidaten kan via de website van het Sportbedrijf. Daar vindt u ook de criteria waaraan de sporters moeten voldoen.  Aanmelden is mogelijk tot 8 december 2017.


Volop activiteiten tijdens jubileumjaar Topsportcentrum

Op 24 november speelden de Nederlandse basketballmannen tegen Kroatië hun allereerste WK-kwalificatie interland ooit. Extra bijzonder is dat de basketballinterland Nederland – Wit-Rusland tien jaar geleden het eerste evenement in Topsportcentrum Almere was. In de weken voorafgaand aan de interland verzorgde Oranje Basketball op verzoek van het Topsportcentrum clinics op de Almeerse middelbare scholen. Bekijk de film over de clinics.
 
Andere evenementen die de afgelopen maand plaatsvonden waren de Regionale Special Olympics, de NOC*NSF Talentdag, Studie Experience en de Dutch Open for Youth Karate. Ook in december zijn er weer diverse evenementen in het Topsportcentrum te beleven, waaronder het 6e Topjudotoernooi Almere, het NBTA NK Twirl en de Mercian Indoor Zaalhockey. Daarnaast zijn er in de kerstvakantie diverse gratis sportactiviteiten te beleven voor de Almeerse jeugd. In 2018 wordt het 10-jarig jubileum doorgevierd! Houd de website en social media in de gaten voor alle ontwikkelingen rondom het 10-jarig jubileum en de evenementen in het Topsportcentrum. Het Topsportcentrum wenst u fijne feestdagen en een sportief 2018.


Doe mee met de SamenLoop voor Hoop

Op 17 en 18 maart vindt de SamenLoop voor Hoop Almere voor de zevende keer plaats.
De SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en inloophuizen zoals het Parkhuys Almere. Tijdens een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Het is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Er zijn optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Verschillende teams hebben zich al aangemeld voor de SamenLoop voor Hoop. Meld uw team aan, doe samen mee aan de SamenLoop voor Hoop en lever uw bijdrage aan de strijd tegen kanker. Ook als u nog geen team hebt, kunt u meedoen. Neem contact op met ons, dan zorgen wij dat u kunt aansluiten bij een team.

Op 12 december bent u van harte welkom op onze derde voorlichtingsavond. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Parkhuys, Buñuellaan 1 in Almere. Vragen en opmerkingen kunt u mailen naar teamsslvhalmere@gmail.com. Meer informatie vindt u op de website.


Energiescan helpt tennisvereniging ATC-Buiten fors besparen

Almere streeft ernaar om in 2022 zoveel mogelijk energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken willen we zoveel mogelijk duurzame energie gebruiken en natuurlijk ook energie besparen. Scholen en verenigingen kunnen veel besparen door energiezuinige verlichting te gebruiken. Om besparingen zichtbaar te maken en zoveel mogelijk te stimuleren is er in Almere de energiescan voor scholen en verenigingen.

De tennisvereniging ATC in Almere Buiten maakte gebruik van de energiescan en zij kregen advies: “Vooral het plaatsen van LED-verlichting op onze tennisbanen en zonnepanelen op het verenigingsgebouw levert ons veel op”, vertelt Kees Stokvis, voorzitter van de Almeerse Tennis Club. ATC-Buiten heeft nu sinds begin september 2017 LED-verlichting op elf banen en er zijn 72 zonnepanelen geplaatst op het verenigingsgebouw. De vereniging heeft hiervoor gebruik gemaakt van de subsidieregeling voor sportverenigingen de zogenoemde SDE subsidie. Ook kon de vereniging via de Gemeente Almere een lening afsluiten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Meer weten over de energiescan? Kijk dan op almeregeeftenergie.nl


Almere Kenniscentrum Talent en MBO College Poort Sport & Bewegen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Vertegenwoordigers van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en het MBO College Poort Sport & Bewegen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Beide partijen gaan gezamenlijk kennis ontwikkelen op het gebied van talentontwikkeling in sport en bewegen. Daarnaast is met de overeenkomst bekrachtigd dat het MBO College Poort Sport & Bewegen een kernpartner is van het AKT. Als kernpartner zal het MBO College Poort Sport & Bewegen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en implementatie van een aantal producten die het AKT aanbiedt. Lees verder


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.