Nieuwsbrief Sportbedrijf - november 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Wethouder René Peeters onderscheidt Almeerse sporters met sportpenning

Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren en de hockeyers Jonas de Geus en Terrance Pieters kregen dinsdagavond de sportpenning uitgereikt door wethouder René Peeters. De sportpenningen werden tijdens het sportcafé in het Topsportcentrum uitgereikt, in aanwezigheid van Almeerse sportverenigingen, buurtsportcoaches en inwoners.

Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren won samen met het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Desiree speelde in Almere onder andere bij sv Almere, SC Buitenboys en AS’80. Sinds 2012 speelt ze bij Ajax.

De Almeerse hockeyer Jonas de Geus kreeg de sportpenning omdat hij met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen won door in de finale België te verslaan. Hockeyer Terrance Pieters uit Almere ontving de sportpenning voor  het winnen van de EK-titel met Jong Oranje. Beide Almeerse hockeyers spelen bij de Almere Hockey Club.
Fotograaf: Fred Rotgans


Bomvol jubileumjaar Topsportcentrum

In de herfstvakantie was het Topsportcentrum gevuld met Almeerse jeugd. De kinderen vermaakten zich met diverse leuke en sportieve activiteiten. De Droomspeelbus en Moves zorgden voor een geweldige week. Ook tijdens de kerstvakantie is iedereen weer van harte welkom om mee te doen aan sportieve activiteiten in het Topsportcentrum. Het programma komt binnenkort op de website.  

De evenementen in Topsportcentrum Almere volgen elkaar met hoge snelheid op. Hoogtepunten van de afgelopen maand waren de Dutch Open Badminton, Rembrandt Cup dansen en de World Fighting League Final 16. Met de toppartij tussen Melvin Manhoef en Remy Bonjasky. Ook in november zijn er weer diverse hoogtepunten in het Topsportcentrum te beleven, waaronder de Regionale Special Olympics, de Dutch Open for Youth Karate en de WK-kwalificatie basketballwedstrijd Nederland – Kroatië.

Houd de website  in de gaten, want er worden spoedig evenementen toegevoegd waar je gratis naartoe kan. Ook zal er informatie op komen te staan over de gratis kerstvakantieactiviteiten.


Traject modern besturen

Op woensdagavond 11 oktober vond de laatste bijeenkomst plaats van het nieuwe traject ‘Modern Besturen’ in Almere. Het traject ‘Modern besturen’ is ontwikkeld voor (toekomstige) sportbestuurders in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. In zes bijeenkomsten kwamen diverse thema’s aan bod, zoals omgaan met weerstand en samenwerking, organisatiestructuren en leiderschapsstijlen. De deelnemers werden uitgedaagd naar de toekomst te kijken en naar de rol die zij kunnen hebben in alle veranderingen op de vereniging.
Alle deelnemers hebben het traject afgesloten met een eindopdracht binnen hun eigen sportvereniging of organisatie. “De presentaties waren van een hoog niveau”, vertelt cursusleider Wilco Huisman van Brug8. “Tijdens de afsluitende sessie werden zelfs al successen gedeeld en vertelde een deelnemer dat hij binnenkort als bestuurslid wordt benoemd”. De avond werd afgesloten met het overhandigen van een certificaat vanuit NOC*NSF.


Almere strikt paars

Op 11 en 12 november strikken Almeerse sporters hun schoenen met paarse Samenloop voor Hoop veters.
Verschillende Almeerse verenigingen verkopen deze paarse veters, waarvan de opbrengst van vijf euro volledig naar KWF Kankerbestrijding gaat. Alle Almeerse sportverenigingen kunnen meedoen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.striktpaars.nl.

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en inloophuizen zoals het Parkhuys Almere. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop voor Hoop Almere vindt plaats op 17 en 18 maart in het Topsportcentrum in Almere. Op 8 november is de eerstvolgende voorlichtingsavond, waar u informatie kunt verkrijgen over de deelname aan de SamenLoop voor Hoop Almere. De voorlichtingsavond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Topsportcentrum.


Nationaal schoolontbijt in Almere

Van 6 tot en met 10 november doen de Almeerse leerlingen van 35 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Zij beginnen gezond aan hun dag door samen te ontbijten op school. Naast het gezamenlijke ontbijt kunnen de kinderen meedoen aan sportieve activiteiten die in Almere worden georganiseerd op verschillende schoolpleinen, sporthallen en playgrounds. Door samenwerking met buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen kunnen de kinderen verschillende sporten proberen en krijgen zij informatie over het belang van voeding, beweging en een goed ontbijt. Zo laten we Almeerse basisschoolleerlingen zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om gezond te eten en goed te bewegen.

Ruim een half miljoen kinderen van 2.900 basisscholen in Nederland gaan samen ontbijten op school, in stadhuizen en in musea. De vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft als thema “Gezond ontbijten is geen kunst!”. Elke dag gezond ontbijten, dat kan immers iedereen! Het jaarlijkse evenement stimuleert op een leuke en laagdrempelige manier kinderen om gezond te eten. Meer informatie: www.schoolontbijt.nl.


Cursus vertrouwenscontactpersoon

Flevolandse verenigingen kunnen op 3 februari aanstaande, gratis een lid op laten leiden tot vertrouwenscontactpersoon. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen alle Flevolandse gemeentes en een aantal sportbonden. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de vertrouwenscontactpersoon inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is? De training is niet alleen theoretisch, maar ook gericht op de praktijk. Er worden bijvoorbeeld praktische gesprekstechnieken geoefend. Het is een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de vertrouwenscontactpersoon worden toegelicht en geoefend. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader. Meer informatie over de cursus en het aanmelden is te vinden op de website.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.