Nieuwsbrief Sportbedrijf - oktober 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Naschoolse lessen AKT van start

Op maandag 2 oktober zijn de naschoolse lessen van het AKT gestart. Op maar liefst negen plekken in de stad kunnen 950 kinderen wekelijks (kosteloos) een extra sport- en beweegprogramma volgen. De lessen worden verzorgd door de vakdocent en/of de combinatiefunctionaris Sport van De Schoor. Op www.sportiefalmere.nl is het totale overzicht van alle lessen en locaties te vinden.


Buitenhout MHC opent clubhuis

Samen met 2 jonge clubleden openden wethouder René Peeters (jeugd, maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport) en de voorzitter Michel Volmer zaterdagmiddag het clubhuis van hockeyclub Buitenhout MHC. In aanwezigheid  van diverse bouwbedrijven, het architectenbureau, (oud-) bestuursleden, sponsoren, buurtbewoners en de clubleden werd het clubhuis geopend door met hockeysticks een lint in de clubkleuren te breken. Lees meer


Jubileumjaar Topsportcentrum Almere

Het jubileumjaar van Topsportcentrum Almere is geslaagd van start gegaan tijdens het NK judo op 30 september en 1 oktober. Het EK Majorette is het tweede jubileumevenement en staat op het punt van beginnen. Nog acht evenementen die plaatsvinden voor oktober 2018 kunnen gratis door inwoners van Almere bezocht worden.

Speciaal voor de jeugd zijn er in de herfstvakantie diverse leuke en sportieve activiteiten in het Topsportcentrum. Samen plezier maken en bewegen is het doel. De Droomspeelbus (onderdeel van De Schoor) en Moves zorgen ervoor dat het een geweldige week wordt. Van maandag tot en met donderdag is er elke dag een andere activiteit en meedoen is gratis. Het volledige programma staat op de website. Kijk snel, want voor twee onderdelen moet je je voor 18 oktober inschrijven: voor het trefbaltoernooi op maandag en voor de 2e Almeerse Kids Cup (zaalvoetbal) op woensdag. De inschrijving is inmiddels geopend. Voor de mega sport- en speldag op dinsdag en het Halloween event op donderdag hoef je je niet in te schrijven.

De gratis te bezoeken evenementen en de herfstvakantieactiviteiten voor de jeugd  zijn onderdeel van het jubileumjaar 10 jaar Topsportcentrum Almere. Het tienjarig bestaan wordt een jaar lang gevierd, van oktober 2017 tot en met september 2018. Meer informatie over de evenementen en het herfstvakantieprogramma is  te vinden op onze Facebookpagina en op onze website.


Inspiratiemarkt Gezonde Jeugd op een Gezonde School op 19 oktober

Op 19 oktober organiseren het Sportbedrijf Almere en de Almeerse Scholen Gemeenschap (ASG) in het kader van een Gezonde Jeugd in Almere een inspiratiemarkt over het sportactiviteitenaanbod in Almere. In het Topsportcentrum informeren Almeerse aanbieders van beweeg- en gezondheidsactiviteiten de schooldirecteuren van ASG en Prisma over hun aanbod in Almere. Het ochtendprogramma voor scholen wordt geopend door wethouder René Peeters. Tijdens het middagprogramma is de markt open voor alle Almeerders. Er zijn verschillende onderwerpen en organisaties waarover informatie kan worden verkregen, zoals de buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen, het Almere Kenniscentrum Talent, Almere Sportief, het Jeugdsportfonds, De Schoor, GGD Flevoland, Stad en Natuur, Floriade en de Ketenaanpak Gezond Gewicht Flevoland. Komt u ook?


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.