Nieuwsbrief Sportbedrijf - september 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


RTC Badminton van start

Op maandag 21 augustus is het RTC Badminton van start gegaan in Topsportcentrum in Almere Poort. Het RTC biedt onderdak aan 8 talentvolle badmintonners uit Almere en de regio. De trainingen staan onder de deskundige leiding van voormalig topspeler Dicky Palyama. Er wordt 4 keer per week getraind. Samen met onze partner Topsport Flevoland kijken wij naar een zo goed mogelijke begeleiding van deze topsporters in spé, bijvoorbeeld door de inzet van voedingsdeskundigen en fysieke trainers.

De komst van het RTC Badminton maakt deel uit van de samenwerkingsovereenkomst met de Badmintonbond Nederland. Daarin zijn o.a. ook de afspraken rondom de evenementen Yonex Dutch Open en het FZ Forza NK vastgelegd. De overeenkomst geldt tot en met 2021.

Het RTC Badminton is het 5e RTC dat Almere als thuisbasis verkiest. Er zijn al RTC’s actief van triathlon, zeilen, windsurfen en handboogschieten. De start van het RTC past prima in de gemeentelijke ambitie om topsporttalent de ruimte te geven om zich te ontwikkelen.


Welke sport- en cultuurlessen ga jij gratis proberen?

Almere is een sportieve en culturele stad met veel sport- en cultuuraanbod. Sport- en cultuuractiviteiten zijn leuk, gezond en zorgen daarnaast voor een betere concentratie op school en nieuwe vriendjes. Daarom wordt in de eerste schoolweken op alle basisscholen in Almere een brochure afgeleverd. Met de activiteiten in deze brochure wil de gemeente kinderen stimuleren om kennis te maken met sport- en cultuuractiviteiten die hen leuk lijken.

Omdat er dit jaar zoveel aanbod is, staat niet alles in de brochure. Neem een kijkje op de website en schrijf je in! Er staan vast sport- en cultuuractiviteiten in die je nog nooit gedaan hebt, maar je wel leuk lijken. Er zijn proeflessen voor jong en oud. Deelname is gratis! Vanaf 10 september kun je je inschrijven. Meer informatie over de activiteiten en het inschrijven is te vinden op de website.


Nationale Sportweek in Almere

Tussen 9 en 17 september is het de Nationale Sportweek. In deze week word je uitgedaagd om nieuwe sporten te proberen of een leuke sport weer op te pakken. We laten zien hoe leuk en gezond sporten is. Ook in Almere wordt veel georganiseerd. Met de activiteiten in de Almeerse Sportweek kan kennis worden gemaakt met verschillende sporten van Almeerse aanbieders. Kijk voor het programma in de wijken op de sportweekkalender.


10-jarig bestaan Topsportcentrum Almere

2017 is een bijzonder jaar voor Topsportcentrum Almere. Het is namelijk 10 jaar geleden dat de deuren werden geopend! In de afgelopen 10 jaar hebben er bijna 500 evenementen van 37 verschillende sporten plaatsgevonden.

We gaan dit jubileum vieren met de inwoners van Almere. Er zijn vanaf oktober 2017 maar liefst 10 evenementen die je gratis als toeschouwer kunt bezoeken, waaronder het NK judo. Daarnaast organiseren we in de herfstvakantie verschillende activiteiten om het 10-jarig bestaan te vieren. Je kunt meedoen aan allerlei leuke sportieve activiteiten, zoals:

Maandag 23 oktober - Trefbaltoernooi
Dinsdag 24 oktober - Fundag met o.a. springkussens
Woensdag 25 oktober - Kidscup (voetbal) voor jongens en meisjes
Donderdag 26 oktober - Halloween dag

Ook zullen er in de kerstvakantie jeugdactiviteiten worden georganiseerd, gekoppeld aan het Mercian Indoor zaalhockeytoernooi. Meer informatie over de activiteiten rondom het 10-jarig jubileum is te vinden op de Facebookpagina en op de website.


Fiets mee met Gert Jakobs voor een gezonde buik!

Stap op de fiets en doe samen met Gert Jakobs op zaterdag 30 september mee met de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker, hét wielerevenement voor elke fietsliefhebber. Hiermee zamelt de Maag Lever Darm Stichting geld in voor meer onderzoek naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. Want dat is hard nodig! Alleen aan darmkanker sterven al 14 mensen per dag! Dat kunnen en willen we niet accepteren. De Zuiderzee Klassieker start en eindigt op de Grote Markt in Almere, met prachtige routes door de Flevopolder, langs de Oostvaardersplassen en het Markermeer. Je kunt kiezen om 60, 120 of 180 kilometer te fietsen, individueel of als team. Fiets mee voor een gezonde buik! Elke bijdrage telt! Lees verder


Voorlichtingsavond verantwoord alcohol schenken

De landelijke NIX18-campagne heeft tot nu toe een positief effect gehad op het naleefgedrag van jongeren en alcoholverkooppunten. Toch lukt het mysteryshop-jongeren in Almere om in 50 procent van de gevallen alcohol te krijgen in Almeerse sportkantines. Om dit terug te dringen wordt er voor sportverenigingen een voorlichtingsavond over het verantwoord omgaan met het schenken van alcohol georganiseerd. Tijdens de voorlichtingsavond krijgt u praktische tips uitgereikt. Daarnaast wordt u voorgelicht over de controles van de Drank- en Horecawet. Het schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar kan immers een forse boete opleveren. Binnenkort verschijnt er meer informatie over de datum waarop de voorlichtingsavond gehouden wordt. Voor meer infomatie kunt u contact opnemen met Peter Moerkens.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.