Nieuwsbrief Sportbedrijf - augustus 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Help mee als vrijwilliger bij de Zuiderzee Klassieker 30 september

Op zaterdag 30 september vindt de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker plaats, hét wielerevenement voor elke fietsliefhebber waarmee de Maag Lever Darm Stichting fondsen werft voor meer onderzoek naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. De fietstocht heeft als start- en finishpunt de Grote Markt in Almere! Om dit evenement in goede banen te leiden, is de Maag Lever Darm Stichting op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die helpen als verkeersregelaar, inpakker van goodiebags of als gastvrouw/gastheer bij de inschrijfbalie, het informatiepunt of bij de rustpunten onderweg. Bent u 30 september beschikbaar en wilt u zich inzetten voor het goede doel en daarnaast een fantastische dag beleven? Meld u dan hier aan!


Doe mee aan de Rabobank Clubkas Campagne

Maak dit jaar kans op een financiële bijdrage uit de Rabobank Clubkas Campagne. Ook dit jaar is er maar liefst 50.000,- euro beschikbaar voor het Almeerse verenigingsleven. Dit bedrag mogen de leden van de bank door middel van stemmen (3 t/m 17 oktober 2017) verdelen over de verenigingen en stichtingen die meedoen. Hoe meer stemmen er op een club worden uitgebracht, des te meer geld ontvangt deze vereniging of stichting van Rabobank Almere. Om het gemakkelijk te maken, stelt de Rabobank voor elke deelnemende vereniging of stichting promotiemateriaal beschikbaar waarmee zij stemmen kunnen werven.

Meld uw club vóór 17 september 2017 aan via de link op de website www.rabobank.nl/almere. Hier vindt u alle informatie rond de Rabobank Clubkas Campagne, zoals de voorwaarden, een overzicht van de meest gestelde vragen & antwoorden en meer.


Wandelen voor Water in Almere

Leren over het belang van veilig drinkwater én kinderen in ontwikkelingslanden helpen? Doe dan mee aan Wandelen voor Water, de leerzame sponsorloop die elk jaar plaatsvindt rond VN Wereld Water Dag in maart. Elke klas krijg een gastles en daarna gaan de leerlingen van groep 7 & 8 zes kilometer lopen met zes liter water. Zo ervaren ze wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden vaak meemaken. Leerlingen laten zich sponsoren en zo kunnen we samen vooruitgang boeken. Meedoen is leuk en makkelijk! Meer informatie is te vinden op http://wandelenvoorwater.nl/. Wandelen voor Water wordt in Almere georganiseerd door de Weebale Foundation. Meer informatie over deze Almeerse stichting is te vinden op de website.


Opening AKT-ruimtes in Almere Poort

Vrijdag 30 juni zijn de twee nieuwe innovatieve sportruimtes van het Almere Kenniscentrum Talent in Almere Poort officieel geopend. Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de Almeerse visie op talentontwikkeling in de sport. De opening werd gecombineerd met een congres over talentontwikkeling. Ruim 230 belangstellenden uit de onderwijssector, van sportverenigingen en uit het bedrijfsleven waren aanwezig. Dagvoorzitter Kees Jansma opende de bijeenkomst en leidde de formele openingshandeling in. Na de officiële opening gaf Max Caldas, bondscoach van het Nederlandse heren hockeyteam, een bevlogen presentatie over de meerwaarde van beter leren bewegen en een bredere sportbasis. Het congres werd afgesloten met vier workshops, die elk vanuit een ander perspectief het AKT en de diverse mogelijkheden belichtten. Lees verder


Subsidies voor sportopleidingen

Een goed sportkader kan een sportvereniging versterken. De gemeente vindt het belangrijk dat verenigingen een goed en gekwalificeerd kader hebben. Bestuurders van verenigingen die dit jaar nog een sportopleiding volgen, hebben wellicht de mogelijkheid tot een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van een subsidie. Lees verder voor meer informatie  over de subsidie (zie artikel 8) en voor het aanvragen van subsidie.


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.