Nieuwsbrief Sportbedrijf - juni 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Sportnota 2017 - 2020

In de sportnota 2017 - 2020 'Sportief in beweging' schetsen wij u het sportbeleid van Almere voor de komende periode. De sportnota is samen met partijen uit de stad opgesteld. We kiezen ervoor om voort te borduren op het beleid dat we de afgelopen jaren hebben ingezet. We koesteren de successen die we hebben behaald en brengen nieuwe accenten aan waar nodig. Zo benadrukken we nog meer dan voorheen de positieve impact die sport en bewegen heeft op de maatschappij en de inwoners van de stad. Lees de nieuwe sportnota.


Ruim 2.800 kinderen doen mee aan AKT sportdagen in Almere

Vorige week hadden de eerste 1.600 van de in totaal 2.800 basisschoolleerlingen uit Almere een sportieve dag in zowel het Topsportcentrum als Indoorsportcomplex Olympiakwartier. De leerlingen doen mee aan de sportdagen van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Tijdens de sportdagen doen ze mee aan de MQ Schooltest, een baan waarop de beweegvaardigheid van kinderen wordt getest, diverse sportclinics en leefden ze zich uit in de ‘Funzone’ in de Topsporthal. De volgende 1.200 leerlingen zijn over 1.5 week aan de beurt. Lees meer


Huur een sportzaal

Wilt u met vrienden, familie of als sportvereniging een sportzaal huren om bijvoorbeeld te volleyballen, voetballen of andere sportieve activiteiten te ondernemen? Dat kan! Op tijden dat een sportzaal nog niet bezet is door ander gebruik, kunt u deze incidenteel huren. Tijdens deze uren is er altijd een beheerder aanwezig die u wegwijs maakt in de accommodatie. Incidenteel gebruik leidt niet tot gebruiksrechten. Boeken kan heel makkelijk via de webshop van het Sportbedrijf.


AKT congres, heb jij je al aangemeld?

Op vrijdag 30 juni is het AKT congres ‘Samen werken aan talentontwikkeling’. Met hoofdspreker Max Caldas, dagvoorzitter Kees Jansma, interessante workshops én de officiële opening van de AKT trainingsruimtes. Kijk voor het programma en om je aan te melden op almere.nl/aktcongres.


Opening en open dag Mountainbike Skills Park Almere

Op zaterdag 17 juni wordt tussen 13.00 en 13.35 uur door wethouder René Peeters en FRTC Almere-voorzitter Klaas Huttenga een unieke, nieuwe sportvoorziening geopend op het Fanny Blankers-Koen Sportpark: het Mountainbike Skills Park Almere. Het Skills Park biedt voor beginnende en vergevorderde mountainbikers een gespecialiseerd oefenterrein om technische vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Op zondag 18 juni organiseert het Mountainbike Skills Park Almere een open dag van 11.00 tot 15.00 uur. Meer informatie over de opening en de open dag vindt u op www.frtcalmere.nl


Special Olympics Nationaal Inline-Skate Evenement en eerste NK G-Inline Skaten op zaterdag 10 juni in Almere

Op zaterdag 10 juni strijden circa 30 inline-skaters met een verstandelijke beperking om de prijzen op de skeelerbaan van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) [pdf]. Rijders van diverse schaats- of skeelerverenigingen met een G-groep komen uit heel Nederland naar Almere voor het Special Olympics Nationaal Inline-skate Evenement. Tevens is dit, in samenwerking met de KNSB, het eerste officiële NK G-inline-skaten. Er wordt gereden op de 100 meter, 300 meter, 500 meter en/of de 1.000 meter. De tijdsnelsten worden gehuldigd als Nederlands Kampioen. Lees verder


Congres 'Flevoland voor de sporttoerist' op donderdag 15 juni

Op donderdag 15 juni vindt het congres Sport & Leisure met het thema ‘Flevoland voor de sporttoerist’ plaats bij Almere City FC. Sport, toerisme en evenementen versterken elkaar en dragen bij aan het aantrekkelijker maken van Flevoland. Het doel van het congres is om organisaties, verenigingen en overheden die op het gebied van sport en/of toerisme actief zijn, met elkaar in verbinding te brengen. Sportservice Flevoland en Toerisme Flevoland organiseren deze bijeenkomst samen met Provincie Flevoland. Op de website vindt u meer informatie over het programma en kunt u zich aanmelden voor het congres.


Nationale Sportweek: 9 – 17 september

Van 9 tot en met 17 september vindt de veertiende editie van de Nationale Sportweek plaats. In deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Iedereen die meedoet aan de Nationale Sportweek wordt uitgedaagd iemand mee te nemen en samen te genieten van sport en bewegen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF en heeft als doel sporten en bewegen te promoten. Het valt daarom samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Onder het mom van “#BeActive” wordt iedereen in Europa enthousiast gemaakt om meer te bewegen.  Meer informatie vind je op www.nationalesportweek.nl.


Start jaarlijkse Grote Clubactie op zaterdag 16 september

Nationale Stichting Grote Clubactie helpt al 45 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. Door lotenverkoop kunnen clubs inkomsten werven, variërend van € 1.000,- tot € 10.000,-, waarmee ze materialen kopen of dat gave kamp kunnen organiseren. De Grote Clubactie faciliteert verenigingen in het genereren van extra inkomsten. Dat doet zij door middel van een loterij. Leden van verenigingen verkopen loten à € 3,- per stuk, waarvan 80% direct naar de clubkas gaat. De resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en de organisatie van de loterij. Jaarlijks nemen 6.000 verenigingen deel aan de actie. Wilt u dit jaar ook meedoen? Kijk dan op de website van de Grote Clubactie voor meer informatie.


Sport- en Spelfestival Almere Centrum op 12 en 13 augustus

In het weekend van 12 en 13 augustus wordt het Sport- en Spelfestival Almere Centrum georganiseerd door Almeerse studentenverenigingen in samenwerking met Almere Centrum. De Esplanade en het weerwater staan in het teken van sport en spel. Bezoekers van alle leeftijden kunnen kennis maken met verschillende sporten van Almeerse sportverenigingen. Sportaanbieders kunnen tijdens dit weekend hun activiteiten op de Esplanade en/of het weerwater promoten. Heeft u als sportaanbieder interesse om mee te doen? Meld u aan via joelle@id-producties.nl


Wat was er te doen in het Topsportcentrum in de maand mei?

In de maand mei vonden er maar liefst twee NK dansevenementen plaats. De van Gogh Cup op 6 en 7 mei en de Vermeer Cup op 20 en 21 mei. Bij de Vermeer Cup was er op zaterdagochtend voorafgaand aan het NK, de Cha Cha Cup. Scholieren uit Almere die op school kennismakingslessen Cha Cha Cha hadden gevolgd, kregen nu de kans om in de officiële zaal hun kunsten te laten zien. Jammer genoeg viel de opkomst wat tegen vanwege vele andere sportverplichtingen, maar de kinderen die er waren hebben zich zichtbaar vermaakt en streden om de grote wisselbeker. Uiteindelijk ging De Kristal er met de wisselbeker vandoor.

Op Hemelvaartsdag was traditiegetrouw de landelijke bekerfinale handbal. Winnaars dit jaar waren Sercodak/Dalfsen bij de dames en OCI-Lions bij de heren. Voorafgaand aan de bekerfinales waren er clinics in de Breedtesporthal waar o.a. de jeugd van Havas en Najaden aanwezig was. Deze clinics werden georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond, beide Almeerse verenigingen en de Combinatie Functionarissen van De Schoor. Een mooie samenwerking!


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.