Nieuwsbrief Sportbedrijf - april 2017

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Opening Almere Kenniscentrum Talent (AKT) op 30 juni

Op vrijdag 30 juni opent het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) officieel haar trainingsruimtes in Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Naast de officiële opening van de ruimtes organiseert het AKT voor alle partners en relaties het congres 'Samen werken aan talentontwikkeling'. Er is een interessant programma samengesteld met onder andere een lezing van Max Caladas en diverse workshops. Kees Jansma is de dagvoorzitter. Meld u alvast aan voor het AKT congres via de website.


Huldiging medaillewinnaars Special Olympics

Een topprestatie voor de zeven Almeerse sporters die meededen met de Special Olympics. Zij wonnen maar liefst vijf gouden, vijf zilveren én drie bronzen medailles. Wethouder Peeters zette de sporters donderdag 30 maart bij de Almeerse Schaats Verenging nog een keer in het zonnetje.
Special Olympics is een internationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De winterspelen waren dit jaar in Oostenrijk. Lees meer


Niki van Sprang van Almeerse roeivereniging Pampus wint Skiffhead 2017

Op 2 april won de 23-jarige Niki van Sprang, lid van de Almeerse roeivereniging Pampus, de jaarlijkse skiffhead op de Amstel en veroverde hiermee de prestigieuze Telegraaf Wisselbokaal.
De Skiffhead is een roeiwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd en geldt als een van de zwaarste wedstrijden voor soloroeiers. In deze wedstrijd strijden meer dan 300 roeiers tegen elkaar in een race die vier keer zo lang is als de officiële wedstrijden.

Niki van Sprang won de wedstrijd met een tijd van 28 minuten en 56 seconden, waarmee hij vier seconden voorsprong hield op nummer twee. Van Sprang begon als jeugdlid bij Pampus. Na vier jaar voor het Universiteitsteam van Berkeley in de Verenigde Staten te hebben geroeid, keert hij terug bij Pampus om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. 


Presentatie ontwerp nieuwe sporthal Almere Haven

Ruim 700 Havenaren en gebruikers van de sporthal hebben de drie mogelijke ontwerpen voor de sporthal een rapportcijfer gegeven.  Deze cijfers wogen mee in de daarop volgende beoordeling op kwaliteit en prijs. Wethouder René Peeters en de winnaar van de aanbesteding presenteren het winnende ontwerp op vrijdag 7 april. U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke presentatie aanwezig te zijn op vrijdag 7 april van 10.00 tot 11.00 uur in Green Story Café in Almere Haven.


Driejarige samenwerkingsovereenkomst Nederlands Handbal Verbond

Vrijdag 17 maart hebben het Nederlands Handbal Verbond en de gemeente Almere een handtekening gezet onder een nieuwe, driejarige, samenwerkingsovereenkomst. Dit betekent dat er de komende jaren weer een aantal grote handbalevenementen georganiseerd gaan worden in het Topsportcentrum Almere. Lees meer


Mei: maand van de Watersport in Flevoland

Mei 2017 is de Maand van de Watersport in Flevoland. In deze maand worden volop leuke watersportevenementen georganiseerd, zodat u watersporten kunt ervaren en uitproberen. De watersportaanbieders hebben kortingsacties en organiseren open dagen. Hierdoor kunt u kennis maken met de watersportmogelijkheden van de provincie Flevoland. Op www.sportflevo.nl vindt u een overzicht van alle watersportevenementen die in mei georganiseerd worden.


Opening vaarseizoen 2017 op 6 mei

Op zaterdag 6 mei wordt het vaarseizoen 2017 geopend. Watersportvereniging Almere Haven organiseert op deze middag verschillende activiteiten op en rond het water, zoals de verkoop van tweedehands watersportspullen, een springkussen voor de jongsten, waterfietsen, een wedstrijd landvast werpen en zeilen met Optimisten voor kinderen. Daarnaast wordt er een kleine rondvaart georganiseerd. Tijdens de middag worden aan leden lezingen gegeven over het trimmen van de mast en over verstaging. Tot slot is het eredivisiezeilteam van WSV Almere Haven de hele middag aanwezig. Alle Almeerse inwoners zijn van harte welkom bij dit evenement van WSV Almere Haven. Meer informatie is te vinden op de website van WSV Almere Haven.


AS'80 organiseert trainingsmarathon op zaterdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei organiseert voetbalvereniging AS’80 een trainingsmarathon voor Almeerse inwoners [pdf]. Schrijf u in als team en haal met sponsoring zoveel mogelijk geld op voor het goede doel. De opbrengst van deze trainingsmarathon gaat naar Almeerse stichting Alkind, dat zich inzet voor kinderen en jongeren in Almere en omgeving met een beperking of sociale afstand tot leeftijdsgenoten. U kunt uw team opgeven via trainingsmarathon@as80.nl. Meer informatie over het programma vindt u op www.as80.nl


SportiefAlmere.nl het podium voor sport en/of cultuur aanbieders

Sportvereniging en cultuuraanbieders kunnen gratis hun activiteitenaanbod op de website sportiefalmere.nl plaatsen. Neem voor meer informatie of het aanmaken van een account contact op met de beheerder via sportief@almere.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.