Sportgala Almere

SNS Sportgala Almere 2016

Op woensdag 18 januari 2017 was het SNS Sportgala in het Topsportcentrum Almere Poort. Tijdens het gala is de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2016 gekozen.

Winnaars

In de categorie sportman heeft judoka Kevin Bakker de prijs in de wacht gesleept. Bij de vrouwen was dit winsurfster Lilian de Geus. Het Sporttalent van 2016 is honkballer Donny Breek. De prijs voor de beste sportclub ging naar de herenhoofdmacht van de Almeerse. De OnbeperkSport aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar handbalster Bo Kramer.

Oeuvre Award

Gregory Sedoc kreeg van Wethouder Peeters de Clarence Seedorf Oeuvre Award uitgereikt.

Genomineerden

  • In de categorie sportman deden handboogschutter Peter Elzinga, judoka Kevin Bakker en karateka Yassine El Attar een gooi naar de titel.
  • Bij de vrouwen waren windsurfster Lilian de Geus, Niki Wories (kunstrijden) en Nina Bakker (triathlon) genomineerd.
  • De strijd bij de sporttalenten was tussen Donny Breek (honkbal), Tristan Enaruna (basketbal) en Daniel de Haan (hockey).
  • De herenhoofdmacht 1 van de Almeerse Hockey Club, het Badminton team Almere en Almere City FC namen het tegen elkaar op in de categorie sportploeg.

Voor de aanmoedigingsprijs van stichting OnbeperkSport waren Bo Kramer (rolstoelbasketbal), Jaaike Brandsma (ALLVO zitvolleybal) en het G-Handbal Havas team genomineerd.

Het sportgala wordt georganiseerd door het Sportbedrijf Almere en is in 2017 voor de zevenentwintigste keer gehouden. De avond werd gepresenteerd door Alex Nelissen.

Timothy Beck ontvangt Oeuvreprijs tijdens SNS Sportgala

Sportverkiezingen 2015

Voormalig atleet Timothy Beck heeft tijdens het SNS Sportgala de Clarence Seedorf Achievement Award ontvangen voor zijn tijd als sporter. De voormalige sprinter en bobsleeër maakte het afgelopen jaar bekend dat hij is gestopt als actief sporter.

Beck won in 2003 brons tijdens het wereldkampioenschap atletiek op de vier keer honderd meter en was in 2010 vlaggendrager voor het Nederlands team op de Olympische Spelen in Vancouver. Hij deed mee aan die Winterspelen en ook aan de Zomerspelen in Athene in 2004. Hij deed ook mee aan de Spelen in Salt Lake City in 2002. Tegenwoordig is de Almeerder docent op Scholengemeenschap Echnaton. Beck ontving de award uit handen van wethouder René Peeters.

Tijdens het SNS-sportgala werden ook de traditionele prijzen voor sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en gehandicapte sporter van het jaar uitgereikt. Sportman werd PSV-voetballer Joshua Brenet. Hij kreeg de prijs voor handboogschutter Peter Elzinga en triatleet Tjardo Visser.
De titel Sportvrouw van het Jaar 2015 ging dit jaar naar kunstschaatsster Niki Wories. De Almeerse is momenteel op trainingskamp in Canada en ontving de prijs dus niet direct. Zij won voor de andere genomineerden handboogschutster Inge van Caspel en triatleet Ilona Eversdijk.
Tot sporttalent werd de 14-jarige badmintonster Amy Tan uitgeroepen. Zij ontving de titel voor windsurfer Sil Hoekstra en hockeyer Jonas de Geus.
Tot sportploeg werd het damesteam van de Almeerse hockeyclub uitgeroepen. Zij wonnen voor de hockeyheren en het herenteam van Havas.

De OnbeperkSport aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar het Almeerse Team NL Skeeleren van ASV. Zij ontvingen de prijs voor het G-hockeyteam van de Almeerse hockeyvereniging en Jan Hassing, handbaltrainer van het g-team van Havas.

Volgend jaar wordt het SNS Sportgala gehouden op woensdag 18 januari.
(tekst: Jeroen Oosterheert / Almere Dichtbij)