Sportcafé

Sportcafé Almere

Op dinsdag 31 oktober organiseert het Sportbedrijf Almere een speciale editie van het Sportcafé, met een feestelijk oranje tintje. Het Sportcafé is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties. Naast het centrale programma delen we kennis en wisselen we ervaringen uit in verschillende parallelle sessies. Komt u ook? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Datum
Dinsdag 31 oktober

Locatie
Topsportcentrum Almere
Businesslounge
Pierre de Coubertinplein 4
1362 LA Almere Poort

Programma
17.30 uur Inloop
18.00 uur Start diner/buffet
19.00 uur Opening door wethouder René Peeters
19.15 uur Verrassing met speciale gasten
19.45 uur Parallelle sessies
21.00 - 21.30 uur Afsluiting met borrel

Sessie 1: Almere in ontwikkeling
Almere ontwikkelt zich sterk. Nieuwe stadsdelen en wijken worden gebouwd en bestaande wijken en  stadsdelen veranderen van samenstelling. Dit biedt kansen, maar ook uitdagingen voor sportverenigingen en sportaanbieders in de stad. Aan de hand van een presentatie nemen wij u mee in deze ontwikkelingen  en gaan we met u het gesprek aan over wat dit voor u kan betekenen.

Sessie 2: Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds Almere maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten. Er kan een aanvraag worden gedaan voor een bijdrage van gemiddeld € 225 per kind, per cursusjaar. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de instelling waar het kind les heeft. Dat betekent dat we zeker weten dat 100% van het geld besteed wordt waaraan het besteed moet worden: het kind een sportkans bieden! Meer weten? Kijk op jeugdsportfonds.nl/Almere.

Sessie 3: Super COOL!
Super COOL! is een sportproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Mede dankzij de sport kunnen de deelnemers deel uitmaken van de maatschappij door drempels weg te nemen en uit te gaan van de mogelijkheden. Het project bestaat nu 4 jaar en is afgelopen 2 jaar gefinancierd uit de Sportimpuls regeling. Tijdens dit Sportcafé vertellen we over wat er tot nu toe is gedaan en wat die inspanningen  hebben opgeleverd voor deelnemers, vrijwilligers, ouders en deelnemende verenigingen. En graag gaan wij met u in gesprek over hoe wij met de diverse partijen hier een mooi vervolg op kunnen geven in Almere.