Gezondheid Team:Fit Almere

Maak jullie sportlocatie stap voor stap gezonder.

Sporten en bewegen hebben een positieve invloed op de gezondheid. Door te sporten en bewegen blijven mensen fitter, gezonder, energieker en daarmee gelukkiger. Ook vermindert het de kans op diverse welvaartsziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en kanker. De gemeente Almere werkt daarom aan een gezonde stad met gezonde inwoners, waar íedereen kan meedoen. Jullie als sportaanbieders kunnen hier ook een belangrijke bijdrage aan leveren en Team:Fit Almere kan jullie daarbij ondersteunen.

Team:Fit Almere

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine of op het terras. Team:Fit is de werkwijze voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van -accommodaties gezonder te maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Ontdek hoe leuk het is en ga ervoor met zijn allen!

Binnen Team:Fit Almere werken we samen met o.a. NOC*NSF, sportbonden, sportservice Flevoland, de gemeente Almere en verenigingen.

Gratis ondersteuning voor sportverenigingen en sportlocaties

Een gezondere sportlocatie realiseren gaat niet vanzelf. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt! In vier stappen kan de sportvereniging en/of locatie met de Team:Fit Coach aan de slag met (één of meer) de thema’s; gezonde voeding, rookvrij sportterrein en/of verantwoord alcoholgebruik.

Wilt u meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met Neem dan contact op met Team Fit Almere Tim de Vries: 06 29 58 97 21 / tgdevries@almere.nl