Skip to content

Corona en sport

De maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn sinds 1 juni iets versoepeld. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen en doden door het coronavirus niet opnieuw oplopen. De regering kan altijd de versoepelingen weer terugdraaien. Voor nu is er meer ruimte voor mensen om te sporten en bewegen. Maar wat mag nou wel en wat niet?

Wat mag wel en wat mag er niet vanaf 1 juni?

Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan, onder de volgende voorwaarden:

  • Sporters van 19 jaar en ouder moeten onderling 1,5 meter afstand houden
  • Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden
  • Kinderen en jongeren t/m 18 jaar mogen alleen buiten sporten onder begeleiding
  • Kinderen t/m 12 jaar mogen zonder begeleiding buiten spelen

Heeft u bij de gemeente al een plan ingediend om sportactiviteiten aan te bieden voor sporters van 13 t/m 18 jaar, en is deze goedgekeurd door ons? Dan is het u ook toegestaan om volgens datzelfde plan activiteiten aan te bieden aan mensen van 19 jaar en ouder. Laat dit wel even aan ons weten via sportentree@almere.nl. Als er op basis van de nieuwe noodverordening toch enige actie vereist is, dan nemen wij contact met u op met het verzoek om het plan waar nodig aan te passen.

Heeft u nog geen plan ingediend voor sporters van 13 t/m 18 jaar? Lees de uitgangspunten voor uw plan.

Huidig sportaanbod Almere

Waar kan ik sporten?

Verschillende sportaanbieders bieden sportlessen en trainingen aan. In dit overzicht zijn alle sportaanbieders opgenomen die tot nu toe een goedgekeurd plan hebben van de gemeente. Sommige verenigingen laten bij hun activiteiten ook niet-leden toe.

Plan indienen voor sportaanbod

Heeft u bij de gemeente al een plan ingediend om sportactiviteiten aan te bieden voor sporters van 13 t/m 18 jaar, en is deze goedgekeurd door ons? Dan is het u ook toegestaan om volgens datzelfde plan activiteiten aan te bieden aan mensen van 19 jaar en ouder. Laat dit wel even aan ons weten via sportentree@almere.nl. Als er op basis van de nieuwe noodverordening toch enige actie vereist is, dan nemen wij contact met u op met het verzoek om het plan waar nodig aan te passen.

Heeft u nog geen plan ingediend? Lees de uitgangspunten voor uw plan.

Sporten op de playgrounds, Cruyff Courts, Clarence Seedorf plein, Skills Garden en in de Sportkooien

De playgrounds, Cruyff Courts, Clarence Seedorf plein, Skills Garden en Sportkooien zijn allemaal weer geopend. Ook is de skatebaan aan de Evenaar weer open. Hier kunt u terecht om buiten te sporten. Kijk voor de spelregels om buiten te sporten en spelen voor elke leeftijdscategorie hierboven.

Op alle locaties geldt verder: ouders mogen niet langs de lijn staan, je doucht thuis, en je houdt je aan de maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Kijk voor alle spelregels en het aanbod op deze locaties en bij Almeerse sportverenigingen bij Aanbod georganiseerde sport.

Buitenspelen

Op onderstaande kaart vind je een overzicht van speeltoestellen en trapveldjes om buiten te spelen. Maar let wel op: de maatregelen gelden nog steeds. Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga je toch naar buiten? Houd minimaal 1,5 meter afstand en vermijd groepen. Ben je verkouden (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden)? Blijf dan thuis. En was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.