Corona en sport

Coronamaatregelen: wat mag er wel en niet?

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we je naar de websites van onze partners met wie we uitvoerig dagelijks contact hebben.

Voor overige vragen kunnen u contact met ons opnemen via sportentreeverberg dit@almere.nl

Financiële compensatieregelingen 2021

Vanwege de doorlopende beperkingen als gevolg van de COVID 19 maatregelen worden de verschillende regelingen verlengd voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Hiervoor is € 75 miljoen vrijgemaakt. De aanvraagperiode voor TASO Q1 2021 loopt van 17 mei tot en met 12 juni 2021. De aanvraagperiode voor TASO Q2 2021 loopt van 26 juli tot en met 20 september 2021.

Voor de tegemoetkoming voor sportverenigingen (TASO) zijn de onder- en bovengrens voor financiële tegemoetkoming verruimd. Ook voor de huurcompensatie via de TVS regeling zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Meer actuele informatie is te vinden op de website van dus-i.nl

De specifieke uitkering voor zwembaden en ijsbanen (SPUK IJZ) over 2020 kan worden aangevraagd tot en met 31 mei 2021. Ook deze regeling wordt voor Q1 en Q2 verlengd. Hiervoor is 80 miljoen beschikbaar.

Sporthal Haven vaccinatielocatie GGD Flevoland

GGD Flevoland vaccineert sinds 22 februari in Almere in de sporthal aan de Parkwerf in Almere Haven de inwoners van Flevoland tegen COVID-19.

Cees Verdam, directeur Publieke Gezondheid van GGD Flevoland en voorzitter van de Veiligheidsdirectie Flevoland bij de Veiligheidsregio Flevoland: “We zijn erg tevreden met de locatie in Almere, het geeft ons de mogelijkheid om, nadat we eerder al startten met de vaccinatie van het zorgpersoneel, nu de volgende stap maken met de grootschalige vaccinatie van heel Flevoland.” Wethouder en voorzitter van het GGD Bestuur Roelie Bosch van Almere is verheugd over de komst van de vaccinatiestraat: “We zijn er trots op dat wij als Almere een rol mogen spelen in deze immense operatie en inwoners van Flevoland de gelegenheid te mogen bieden deze belangrijke vaccinatie te halen. Tenslotte krijgen we alleen samen corona eronder.”

GGD Flevoland gaat inwoners van Flevoland vaccineren conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij hebben ontvangen.

Sporthal Haven is sinds februari 2021 niet te huur. Sportverenigingen zijn hierover ingelicht.

Spelregels bezoek aan Topsportcentrum

Bezoekers aan het Topsportcentrum worden gevraagd zich aan de spelregels te houden. Bekijk hieronder de animatie voor de regels tijdens evenementen:

Buitenspelen

Op onderstaande kaart vind je een overzicht van speeltoestellen en trapveldjes om buiten te spelen. Maar let wel op: de maatregelen gelden hier ook. Ben je verkouden (niezen, keelpijn, loopneus, (licht) hoesten, of een verhoging tot 38 graden) of heb je koorts (38 graden of hoger)? Blijf dan thuis.