Zwembaden

Almere heeft drie gemeentelijke zwembaden: zwembad Almere Stad, zwembad Almere Poort en zwembad De Vrijbuiter in Almere Buiten. In deze zwembaden is veel meer te doen dan alleen zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan aquajoggen of aquafitness.

  • Het zwembad Almere Stad heeft een 25-meterbad met duikplank en beweegbare bodem, een peuterbad en een instructiebad.
  • Het zwembad in Almere Poort is een overdekt bad van 25 meter lang en 21 meter breed. Het heeft een beweegbare bodem in de lengte. Dankzij het gebruik van de moderne technieken en materialen verbruikt het gebouw dertig procent minder energie. Het zwemwater wordt gereinigd met zout. Door elektrolyse wordt dit omgezet naar chloor, waardoor er geen chloorlucht in het zwembad hangt.
  • Vrijetijdscentrum De Vrijbuiter heeft een wildwaterkreek, een whirlpool, een negentig meter lange glijbaan, een kinderlagune, stoomcabines, hydro-massagebanken en (instructie)baden. In het complex vindt u ook een sportschool en een sportzaal met klimwand

Buitenzwembad Almere

Zoals in het coalitieakkoord 2020-2022 is afgesproken, is de afgelopen jaren gekeken naar de mogelijkheden voor een buitenzwembad in Almere. Er werd gekeken naar wat er mogelijk is en welke plekken in Almere hiervoor het meest geschikt zijn. Ook is gekeken naar de bouwkosten en wat de kosten zijn voor het beheer van een buitenzwembad als het gebouwd is.

In gesprek met de gemeenteraad werd een lange lijst met 20 locaties in 2020 ingekort tot een lijst met 6 mogelijke plekken voor een buitenzwembad in Almere.

Onderzoek

Inmiddels heeft een bureau een onderzoek naar deze locaties afgerond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het onderzoek heeft geleid tot drie voorkeurslocaties voor het buitenzwembad. Het gaat om de locaties zwembad Stad, Schakelgebied en Kasteelgebied. Op deze locaties wordt de komende maanden nader onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het zwembad. Hier worden begin 2022 ook omwonenden en andere belanghebbenden bij betrokken.  

Vervolg

Hoewel de haalbaarheid van het buitenzwembad op deze locaties nader onderzocht wordt, is het belangrijk te weten dat er nog geen keuze is gemaakt voor de definitieve locatie van het buitenzwembad. En dat ook andere locaties dan de drie die nu onderzocht worden nog mogelijk zijn. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gaat de nieuwe raad een besluit nemen over de locatie van het buitenzwembad. Door nu vast verder te gaan met het onderzoek naar deze drie locaties, kan de nieuwe raad die informatie meenemen in het besluit dat zij nemen over de uiteindelijke locatie voor het buitenzwembad.

Meer informatie over het buitenzwembad is te lezen op de website van de gemeenteraad.