Topsportcentrum Almere

Topsportcentrum Almere viert tienjarig bestaan met Almeerse inwoners

Op 7 oktober 2017 is het tien jaar geleden dat het Topsportcentrum Almere officieel werd geopend. In deze tien jaar zijn er ruim 500 (sport)evenementen in het Topsportcentrum georganiseerd. Van klein tot groot(s) en van lokaal tot internationaal. Tien succesvolle jaren, dat moet gevierd worden!

Bezoek gratis evenementen
Dat vieren doet het Topsportcentrum met de inwoners van Almere. De inwoners kunnen tijdens het jubileumjaar voor tien toonaangevende sportevenementen gratis kaarten bestellen. Het jubileumjaar is op 30 september 2017 gestart tijdens het NK judo en loopt tot oktober 2018. In 2017 zijn er voor de volgende evenementen gratis kaarten te bestellen:

Data

EvenementKaarten bestellen

30 september en  1 oktober

NK judo

6 t/m 8 oktober

EK Majorette

11 t/m 12 oktober

Yonex Dutch Open Badminton
20 t/m 22 oktoberNK Dansen (Rembrandt Cup)

 

17 t/m 19 november

Dutch Open for Youth Karate
24 november

WK-kwalificatiewedstrijd basketball  Nederland - Kroatië

3 en 4 februari 2018

NK Badminton

De nieuwe evenementen waarvoor gratis kaarten te bestellen zijn, worden later bekend gemaakt. Houd de website dus goed in de gaten om tijdig kaarten te bestellen.

Meer informatie over de evenementen, waaronder de tijden, leest u hier. Het volledige programma van het Topsportcentrum is te vinden in de Sportkalender, links op deze pagina.

Kaarten bestellen
De gratis kaarten kunnen alleen door inwoners van Almere worden besteld. Per evenement is er een maximum aantal aan te vragen kaarten per persoon. Voor elk evenement is slechts een gelimiteerd aantal gratis kaarten beschikbaar en op = op. Dus bestel op tijd!

Bestellen kan vanaf 7 september 2017 en is heel eenvoudig: klik in de rechterkolom van het overzicht met de evenementen op de bestelbutton en vul alle gevraagde gegevens op het formulier in.
Het kan zijn dat de gewenste kaarten tijdens het bestellen al op zijn. Een bestelling is daarom pas definitief zodra dit door het Topsportcentrum per e-mail bevestigd is. In deze e-mail staat ook informatie over het toezenden van de kaarten.

Vakantieactiviteiten
Speciaal voor de jeugd waren er in de herfstvakantie en in kerstvakantie diverse leuke en sportieve activiteiten in het Topsportcentrum. Samen plezier maken en bewegen was het doel.

In de herfstvakantie hebben de Droomspeelbus en Moves gezorgd voor een geweldige week. Op het programma stond onder andere een mega sport- en speldag, de 2e Almeerse Kids Cup (zaalvoetbal) en een Halloween event.

In de kerstvakantie hebben alle kinderen veel plezier gehad met Glow in the Dark sport & spel van Enjoy & Perform, in het Topsportcentrum en in indoorsportcomplex Olympiakwartier.

Topsportcentrum in Almere
Topsportcentrum Almere is een unieke combinatie van een topsporthal, een breedtesporthal en een (sport)evenementenlocatie. Het is een veelzijdige en multifunctionele indoorsportlocatie gebouwd naar de meest recente eisen van NOC*NSF en voorzien van de allernieuwste technieken.

Het Topsportcentrum biedt plek aan grootschalige sportevenementen als de Harlem Globetrotters en het Univé Gym Gala. Verschillende sportbonden hebben het Topsportcentrum Almere verkozen tot wedstrijd- en trainingsaccommodatie.

Naast het sportieve element is het Topsportcentrum Almere ook uitermate geschikt voor vergaderingen, productpresentaties, workshops, beurzen en personeelsfeesten (zie ook de pagina over verhuur vergaderlocaties). In de beschikbare en flexibel in te delen ruimtes is van alles mogelijk en er zijn voorzieningen van topniveau. Specifiek voor ondernemers zijn er tal van mogelijkheden. Het gebouw is prima geschikt om bedrijven te trekken, te binden aan sportevenementen en te werven voor grootschalige evenementen.

Er gebeurt veel bij Topsportcentrum Almere. Er kan ook veel. Vraag een brochure aan voor een indruk van de mogelijkheden of kom langs voor een rondleiding. Mail daarvoor naar Topsportcentrum Almere of bel naar (036) 545 84 56. 

Topsporthal

Topsporthal
Topsporthal

De Topsporthal heeft een zwevende houten vloer van 28 x 49 meter en een vrije hoogte van 12,5 meter. De belijning voor vele sporten zijn aangebracht, de benodigde sportattributen staan klaar in de bergingen.

U heeft de beschikking over verschillende faciliteiten en ruimtes, zoals kleedkamers en ruimtes voor jury en bestuur. E zijn zitplaatsen voor 3.000 mensen. Desgewenst kunnen de businesslounge en de skyboxen worden gebruikt. Er is een truss aanwezig om professionele licht- en geluidsapparatuur in op te hangen. Daardoor is de hal ook uitermate geschikt voor evenementen en presentaties. Er is geen daglichttoetreding en de lichtinstallatie levert maximaal 1.500 lux.

Naar boven

Breedtesporthal

Breedtesporthal
Breedtesporthal

De breedtesporthal is geschikt voor verschillende sporten en evenementen. De hal heeft een vloeroppervlakte van 33 x 72 meter en kan via scheidingswanden in vier gelijke delen worden verdeeld. De zwevende houten vloer heeft belijningen voor badminton, basketbal, handbal, korfbal, volleybal, zaalhockey en zaalvoetbal.

De benodigde materialen voor de sporters bevinden zich in de toestelbergingen. Er zijn kleedkamers en ruimtes voor jury en bestuur. Er zijn vier vaste scoreborden, zodat elke zaal zijn eigen stand kan bijhouden. Verder zijn er tal van voorzieningen die het houden van een sporttoernooi of zakelijk evenement vergemakkelijken. De vrije hoogte is acht meter. De tribune in de breedtesporthal kan driehonderd bezoekers herbergen.

Naar boven

Secundaire ruimten

Spelershome
Het spelershome in het Topsportcentrum

In het Topsportcentrum zijn verschillende ruimtes waar organisaties tijdens hun  (sport)evenement gebruik van kunnen maken. Zo is er een spelershome, persruimte, wasruimte en krachtruimte. Alles voorzien van de benodigde faciliteiten. Het Topsportcentrum is ook uitstekend te gebruiken als vergaderlocatie

Naar boven

Horeca

Sportcafé
De horecaruimte in het Topsportcentrum

De catering in het Topsportcentrum wordt uiteraard voor u verzorgd.  Voor al uw wensen op dit gebied kunt u contact met ons opnemen. Er is een Sportcafé met loungehoeken, een cafégedeelte en een bar. Ook de businesslounge heeft een bar. Verder zijn er twee extra horeca-uitgiftepunten op de omloop van de Topsporthal.

Naar boven

Evenementen


Voor de evenementen klik op Sportkalender links op deze pagina.

Compilatie evenementen