Skip to content

Aangepast sporten

Aangepast sporten is ook mogelijk in Almere

Almere heeft veel te bieden op het gebied van sport, ook voor sporters met een beperking. Veel sportverenigingen hebben aangepast sporten geïntegreerd binnen de vereniging. Andere instellingen richten zich specifiek op activiteiten voor mensen met een bepaalde beperking. Om een geschikte vereniging te vinden, klikt u op een letter in het menu onderaan deze pagina. Voor badminton klikt u bijvoorbeeld op de B. Een overzicht met sporten met een B verschijnt. Onder badminton vindt u de badmintonclubs die in Almere aangepast sporten aanbieden.

Of download het complete overzicht van sportverenigingen en zorginstellingen.

Coördinator aangepast sporten

Waar kan je eigenlijk allemaal aangepast sporten? Welke sport past bij mij? Om die vragen en vele andere te beantwoorden is Jolanda Gudde gestart als ‘coördinator aangepast sporten’. Dat betekent dat Jolanda ervoor zorgt dat de vraag en het aanbod goed in kaart worden gebracht. En waar nodig brengt Jolanda deelnemers die op zoek zijn naar een passende sport en sportaanbieders met elkaar in contact. Een enorme aanwinst om het aangepast sporten meer op de kaart te zetten en er voor te zorgen dat de sportdeelname van Almeerders met een beperking in de komende jaren toe zal nemen. Heb je vragen over aangepast sporten? Mail Jolanda Gudde dan via gudde@deschoor.nl.

Gratis een sport uitproberen

Het is in Almere mogelijk om gratis een sport uit te proberen. Veel sportverenigingen bieden gratis proeflessen aan. Op die manier kunt u ontdekken of een sport leuk is, zonder dat u al meteen contributie hoeft te betalen. Het aanbod van gratis kennismakingslessen in Almere is te vinden op www.sportiefalmere.nl. Er is een apart gedeelte voor aangepast sporten. De website biedt ook een sportkeuzetest. Die test maakt de keuze voor een bepaalde sport eenvoudiger. Na het beantwoorden van een paar vragen volgen tips over welke sporten het meest geschikt zijn.

[A] [B] [C] [D] [F] [H] [I] [K] [O] [P] [R] [S] [T] [V] [Z]