Skip to content

Sportgala Almere

SNS Sportgala

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn woensdagavond sporters in het zonnetje gezet. Tijdens het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach van 2017 gekozen. 

Winnaars SNS Sportgala 2017
In de categorie Sportman heeft Jonas de Geus de prijs in de wacht gesleept. Hij won met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen door in de finale België te verslaan. Bij de vrouwen was voetbalster Desiree van Lunteren de winnaar. Zij won samen met het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Het Sporttalent van 2017 is handbalster Yara ten Holte. De prijs voor de beste sportploeg ging naar Heren 1 van de Almeerse Hockey Club. Alex Verga werd verkozen tot beste sportcoach. Bo kramer (rolstoelbasketball) werd verkozen tot paralympisch sporter van 2017. Tot slot won ASV-ploeg Schaatsen en Skiën in de categorie aangepast sporten. 

Oeuvre Award
Gregor Stam kreeg van wethouder René Peeters de Clarence Seedorf Oeuvre Award uitgereikt.

De Almeerse sportverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf Almere, di jaar voor de achtentwintigste keer. De avond werd gepresenteerd door Jan van der Meulen.

Genomineerden SNS Sportgala 2017
In de categorie sportman waren Jonas de Geus (hockey), Niki van Sprang (roeien) en Peter Elzinga (handboogschieten) genomineerd. Bij de vrouwen ging de strijd tussen Bianca Baak (atletiek), Lilian de Geus (windsurfen) en Desiree van Lunteren (vrouwenvoetbal) . 

Bij de sporttalenten waren Stefano Brummen (turnen),Yara ten Holte (handbal) en Tristan Enaruna (basketball) genomineerd. WSV Almere Centraal (zeilen), de herenhoofdmacht 1 van de Almeerse hockeyclub en het badmintonteam BVA namen het tegen elkaar op in de categorie sportploeg.

Deze editie werden voor het eerst de Sportcoach en Paralympisch sporter verkozen. Bij de eerste verkiezing van sportcoach van het jaar namen Alex Verga (hockey), Cynthia Zeitz (schaatsen) en Robbert-Jan van Velzen (RTC zeilen) het tegen elkaar op. In de categorie paralympisch sporter behoorden Michaela Spaanstra (tennis), Fleur van Dam (volleybal) en Bo Kramer (rolstoelbasketball) tot de genomineerden.